"לא לערבב אלכוהול"

D2T2S

New member
"לא לערבב אלכוהול"

כאשר אומרים את המשפט הזה, למה בדיוק מתכוונים? אני מבינה שהפואנטה היא שעדיף לא לשתות מס' סוגי אלכוהול בערב אחד. השאלה היא האם כשאני מתחילה את הערב בכך שאני שותה יין ואח"כ בא לי בירה אז עדיף לוותר את זה, או שיש משקאות יותר "כבדים" שעליהם מדובר? בנוסף, אשמח לדעת גם למה לא כדאי לערבב.... ? תודה לכולם, יום טוב!!! דנה.ב. =)

מומלץ תמיד

להישאר עם סוג משקה אחד או שנים בלבד... אין בעיה לשתות בירה ויין או בירה וויסקי אך ערבוב של יין וויסקי וודקה באותו ערב יכול לגרם לבעיות מאוחר יותר או בבוקר. את הסיבה המדויקת איני יודע... תהני

רצוי לדבוק באלכוהול מאותו סוג

כלומר שהבסיס שלו יחסית דומה, וויסקי ובירה, ברנדי ויין וכו'. כמו כן, עדיף באמת, כמו שציינו, לא להגזים בעירבוב ולהיצמד לשני סוגים עיקריים. לכל משקה אלכוהולי מבנה מולקולרי קצת שונה ועירבוב שלהם בקיבה יכולה לגרום לראקציה כימית לא הכי נעימה (הקאה וכד'). וכמו כן השפעה שלילית (חלק אולי יגידו חיובית..) על המוח. לכן נהוג לדבוק בשני סוגים של אלכוהול דומה יחסית באותו ערב, בכדי שהראקציה תהיה מינימלית ככל האפשר. כמו כן, רצוי תוך כדי השתיה לשתות גם כמות נכבדת של מים, דבר העוזר למנוע התייבשות בזמן שאחרי השתיה (שמשתינים הרבה) וכמו כן מקל בצורה ניכרת על השפעת ההאנגאובר (הידועה לשימצה...). מקווה שעזרתי

botz11

New member
אם כבר מנסים להימנע מהגאובר והקאות

אז כדי לדעת שיש סוגי אלכוהול מסוימים שעדיף לשתות מאחרים, שגורמים להרבה פחות בלאגן בבטן. בראש ובראשונה (לצערי הרב) וודקה, זה המשקה הכי טהור שיש והקיבה מקבלת אותו הכי טוב יחסית. אחרי הוודקה מגיע הברנדי שהוא קצת פחות טוב מהוודקה. ואחריו הוויסקי. לפי מה שאני יודע כל השא זה כבר לא כל כך משמעותי אבל עדיף לא לשתות משקאות הסגנון של "ברנדי ליקר" ושטיות בסיגנון הזה.

רוניM

New member
ממש לא קצת... הוא מאוד טועה ומטעה

וודקה זה אולי אחד המשקאות שהכי פחות כדאי לשתות (וודקות בזיקוק רציף בעיקר). וויסקי טוב או ברנדי איכותי עדיפים בהרבה מרוב הוודקות הפופולריות.

למעלה