לא ללא לאלימות!

לא ללא לאלימות!

לפי דעתי אנשים שמתנגדים לאלימות בחברה זה אותם אנשים שיש להם בסיס אלים מודחק הרי בן אדם שהוא לא אלים, אין לא שום עניין באלימות כי זה לא מעניין אותו. אז למה לבן אדם לא אלים ללכת ולהטיף נגד אי אלימות אם הבעיה בכלל לא קיימת אצלו?, אלימות או במילה מעודנת "תוקפנות" קיימת בנו , אי אפשר להכחיש אותה, היא יכולה לעבור סובלימציה היא יכולה לעבור הדחקה, אבל בלתי ניתן להכחיש אותה צריך לבדוק מאיפה בא השורש לאלימות ואיך אפשר לשחרר את מה שמניע אותה בלי לפגוע בסביבה. לגבי האתר הזה כולם פה אלימים בפועל ובפוטנציאל גם אלה שלא מודים. בין אם זה אלימות מילולית פיזית, ותרשו לי לנחש שקיימת גם אלימות כלפיי עצמכם. צריך להקים פורום "די להכחשות האמת משחררת" יום טוב.......

s h o o s h a

New member
ללא אלימות

אדם שחייו נטולי אלימות מסוגל, לדעתי, לראות בעין מפוכחת ולא משוחדת את האלימות המתחוללת מחוץ לד' אמותיו וחייו בכלל. אדם שחייו נטולי אלימות יודע שניתן גם אחרת ולכן, כנראה, הרגישות שלו לגבי אלו שנוקטים בדרכים אלימות היא גבוה פי כמה וכמה מאלו השרויים במעגל האלימות ונוקטים בה, שכן האחרונים, הם אינם מכירים דרכים אחרות. למי שמצוי בתוך בור האלימות קשה לבחון כיצד ואיכה הגיע לשם. לזה שנמצא מבחוץ יש את האפשרות ולעיתים את הכלים להושיט יד ולנסות לסייע למשוך החוצה את המבקש זאת. לנסות ולהבין מהיכן האלימות הזו נובעת, היכן התחילה ובעזרת סיוע נכון ומתאים 'להשיב למוטב' גם את האלימים מכל. והיו דברים מעולם. להאשים אנשים שלא חוו אלימות כאנשים שמדחיקים ומכחישים אלימות בעברם הנה לדעתי אמירה פוגעת ושאינה תורמת דבר לאלו שבאמת רוצים לעשות לשינוי. בני אדם לא נולדים אלימים. קרא את המאמר של אש בשמים. תמצא שם לדעתי הסברים לא מעטים לדרכים אשר מובילות את חלקנו להיות שותפים למגזר האלים. ויש אותנו, שבאמת ובתמים (ותאשימו אותי בנאיביות חסרת תקדים) שמאמינה שמסוגלים להפוך את הקערה על פיה. בהדרגה, בסבלנות ובהמון רצון. "די להכחשות האמת משחררת" ... אכן, יש במשפט הזה הרבה כוח. שיהיו רק מספיק אנשים נבונים להבין אותו פשוטו כמשמעו וליישם אותו.

כמה דברים

קודם כל ברור לי שאלה שסובלים מאלימות מכל סוג אכן צריכים לקבל עזרה וסיוע. העניין הוא שפרט לכמה אנשים מוארים, או כאלה שהשיגו את התובנות שלהם אודות בעיית האלימות, מרבית האנשים אלימים בצורה כזאת או אחרת אני מאמין שמאבק כנגד מאבק ייצור מאבק נוסף כל מה שאולי יכול לעזור לאנשים האלה זה לפתח מודעות עצמית שתראה להם את הטעויות שבתפיסת העולם שלהם וע"י כך אפשר שמהצב האוטופי שאת מדברת עליו אכן יתגשם.

shon86

New member
אושו כותב על זה - מי שנלחם באלימות

הוא האדם האלים ביותר אחרת למה שילחם נגד אלימות?

לכל אחד קיים בפנים מין לוחם פנימי

שהתפקיד שלו הוא לעזור לנו להאחז, לתבוע את הלגיטימיות שלנו להתקיים פה, להביא אותנו למקום הנכון שלנו במקום שניסחף עם כל זרם חולף כמו עלים בתעלה. אדם מאוזן ידע להשתמש באותו לוחם פנימי כדי לקנות את עולמו בלי לפגוע באחרים ואולי אפילו לסייע להם. אדם אלים משתמש בו כדי לבטל את הלגיטימיות של אחרים. בבסיס לכולם יש אותו הדבר שם. השאלה איך משתמשים בו.

אש בשמיים קבל אש לאוזניים :)

אגב אני רוצה להגיד לך שיש לך שם אלים חחחחחחחחחחח עכשיו ברצינות..... תשמע קראתי הרבה פילוסופיות, "לוחם פנימי" "ילד הקריסטל" וכו' אני לא ממש מתחבר לזה כי דימוי יכול ליצור אצל בן אדם פרסונה (פרסונה= ראה פירוט בתחתית הדף) האחזות כמו שאתה מתאר אותה היא בעצם שליטה שליטה היא בניגוד לטבע, אם אתה שולט ברור שיווצר מתח מסויים "לכל בן אדם יש לוחם פנימי" ברגע שאתה אומר שלי יש לוחם פנימי זאת אומרת שיש שניים בתוכי אחד שהוא אני והשני שהוא לוחם פנימי אתה כבר יוצר ניורוזה, אני יגלה לך סוד הקץ לאלימות לא טמון במאבק פנימי, כי מאבק על כל גווני גם אם זה יהיה הדחקה הלכאה עצמית וניסיון נואש לדבוק באידיאלים הרעיון של אש נלחמת באש לא ממש עובדת. חוץ מזה שרק השימוש במילה לוחם יוצר רמז למאבק למה דרוש לי לוחם אם אני לא קורה למלחמה. עם זאת שינויים בתפיסה תודעתית, לימוד טכניקה לפורקן כעס ותסכול וביטוי רגשות עשוי להניב תוצאות טובות יותר, כמה אנשים מסוגלים לעשות את זה? פחות מחמש אחוז מאוכלוסיות הגברים. (ואני לא מחשיב הומואים) הסיבות ללמה פחות מחמש אחוז, זה בגלל שגברים לא מקבלים בחברה לגיטימציה לבטאות רגשות כל סוג של רגש פחד שנאה קנאה כל הרגשות השלילים קיימים בנו בהדחקה על הדחקה בסוף מגיע הטריגר , דבר קטן יכול להוביל באמת למשהו שקרוב לאסון...... אני לא מחשיב הומואים לא כאפליה , כי הם פשוט מתנהגים כמו נשים וסביר להניח שהם מבטאים רגשות יותר, למרות שגם אצל נשים ביטוי רגשות הופך להיות סממן לחולשה...... עצה עזוב לוחמים פנימיים תעבור למודעות עצמית אם תרצה יש לי כמה המלצות שיכולות לשנות חיים אם אתה באמת משקיע את מירב תשומת הלב. פרסונה זה כשבן אדם לא יודע בדיוק מי הוא (רוב בני אדם לא יודעים מי הם) אז הוא מאמץ את המקצוע שלו כזהות שלו בגלל זה אנשי צבא מורים ואפילו פסיכיאטרים מאמצים התנהגות דומה בשביל להגדיר את עצמם לעצמם בעיקר.

טוני, אנחנו מתחילים לחרוג מהנושא של

הפורום, אבל אם אתה מתעקש בבקשה- בבסיס אנחנו שלמים, הוויה אחת, אבל כשאנו מתרחקים קצת מהבסיס, האחדות הזאת מתחילה להתחלק לכל מני פנים, שהם זוויות מבט שונות לאותה מהות, כמו פאות שונות של אותו גביש. אז יש לנו לוחם פנימי, מאהב פנימי, אנליטיקן פנימי, כוהן פנימי ועוד הרבה מאוד צדדים שמתרוצצים לנו בתוך הנפש (או פרסונות חלופיות אם אתה מתעקש). הפרסונה שפעילה כלפי חוץ היא האגו. היא המסכה שהאדם עוטה אל העולם, והיא גם אמורה לתת ביטוי חיצוני לצדדים האלה. אבל היא לא מסכה מושלמת, היא מוטה לכיוונים מסויימים, כך שיש צדדים מסויימים שהיא תטיב לבטא, ויש אחרות שלא ממש (כך נוצרות אישיות שונות). אם אתה מתנגד למילה "לוחם" בגלל הקונוטציות השליליות של המילה- בבקשה. אפשר לקרוא לזה הצד שפועל או הצד שיוזם, או הצד שמגשים את האמת שלו. וכן, לפעמים הוא צריך גם ליצור התנגדות מסויימת אם הסביבה מנסה לבטל את האמת הזאת (אתה עצמך סיפרת שהגעת לכלא צבאי כמה פעמים, ואני מניח שזה לא היה בגלל עודף צייתנות). דרך אגב, הכעסים והתסכול הם לא דווקא סימן ההכר של אותו צד. הם סימן לכך שמשהו השתבש איתו, שהוא לא נמצא בהרמוניה עם יתר הצדדים. בסופו של דבר, אם מגיעים לרמה גבוהה מספיק של מודעות, אפשר להגיע לליבה עצמה ששם אין הפרדה בין צד לצד והכל נהיה אחדות אחת, כל הצדדים מתמזגים בלי שום ניגוד. אז המסיכה של האגו נושרת והפרסונות הנפרדות נעלמות, אבל זה לא הנושא שלשמו התכנסנו. אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בכיוון הזה, אני מציע שנעביר אותו לפורום מתאים יותר. לגבי ההומואים- זה נכון בחלק מהמיקרים, בשום אופן לא הכולם. יש גם הומואים שמתנהגים כמו זכרים מחוספסים שטופי טוסטסטרון ויש גם סטרייטים שמתנהגים בצורה "נשית", ויש גם אנשים מאוזנים, בדיוק באמצע (מכל המגדרים). ולגבי השם שלי- הוא בא לתאר תופעה שמימית (ראה תמונה בכרטיס אישי) בשום פנים ואופן לא אלימות (אש לא מקושרת אצלי עם אלימות).

לגבי האש סתם צחקתי , לגבי מצב הוויה

תראה אני אגיד לך משהו לגבי המצב של ההוויה להחזיק הרבה ידע ולדעת לנסח את עצמך במילים (כמו שאתה עושה וכמו שגם אני יודע לעשות) זה לא תמיד חכמה, דרוש זמן והבנה עמוקה וכנה באמת כדי לעכל את מה שאתה אומר, שהוא יהפוך להיות חלק ממך. בגדול נשמע לי מאוד שאתה בכיוון הנכון לי אישית הספר הכי חשוב שקראתי עד היום "הנתיב להתמרה עצמית" ספר עמוק מאוד עם מושגים לא קלים שצריך לקרוא לאט ובסבלנות סבלתי הרבה בלימוד שלו, אבל זה שווה את זה. להיות הוויה ולא לחשוב הוויה בקיצור תצליח ועל תדאג למטרת הפורום

למעלה