לא לכך התאמצנו

לא לכך התאמצנו

אני מבקש להפנות את תשומת לב הציבור לכותרת בynet (המילים לא מדויקות), המפד"ל ושינוי... אך על דבר אחד הם מסכימים ש"ס באופוזיציה, ונתגמש על השבת. האם זו המפלגה ששומעת לרב שפירא ולרב אבינר. הרי את תמיכתם פרסמתם לאורך מסע הפרסום לבחירות. נשמח מאד שהמפד"ל תהיה גאה ביהדות ובקודשי ישראל ולא תתחנן על נפשה בפני שינוי. רב המשותף לנו עם ש"ס יותר מאשר עם שינוי. יובל מיכאליס קרית גת.

ronen1981

New member
ממש לא נכון.

רב המשוטף בין שינוי למפד"ל. הן הציבור ששינוי מיצגת והן הציבור שמפד"ל מיצגת מתגיס לצבא. הן הציבור ששינוי מיצגת והן הציבור שמפד"ל מיצגת נחנק תחת עול המיסים ומנסה להתפרנס בכבוד. הן הציבור ששינוי מיצגת והן הציבור שמפד"ל מיצגת ציוני. הן הציבור ששינוי מיצגת והן הציבור שמפד"ל מיצגת רוצה לחיות באמונתו. הן הציבור ששינוי מיצגת והן הציבור שמםפד"ל מיצגת מאס בשחיטות סיאוב ובפרזטיות של ש"ס וג. ש"ס וג תומכות בהשטמתות בלחיות על קופת המדינה (משלם המיסים החילוני והדתי ציוני.) אנטי ציוניות ברמה זו או אחרת בעד הכלת מדינת הלכה ושלילת האופי הדמוקרטי של ישראל ועוד. המכנה בין שינוי למפד"ל רב יותר.

עציון

New member
רונן. יש משותף אבל רב המפריד...

מצאת לנכון להזכיר חלק מהקוים המשותפים. נחמד מצידך. אבל, המפדל- כך אני מקוה, לא תיתן יד לחילולי שבת. לנישואים אזרחיים. להפרדת הדת מהמדינה. ומדינת כל אזרחיה. שכחת לכתוב על כך? אה? הרי אלו הדגלים של שינוי...אז מה למפדל עם שינוי? NADA

ronen1981

New member
עציון יקירי.

ואני לא מתכוון לחזור על זה מרצ!!! היא בעד מדינת כל אזרחיה ,שינוי היא בעד מדינה ציונת מדינת כל העם היהודי מדינה דמוקרטית בה יש הפרדה בין דת למדינה ושוויון בין הזרמים ביהדות וההבדלים הם עצומים אז בבקשה כמו שאני לא אומר ומיחס למפד"ל השטמטות כשם שאני מיחס לג אל תיחס לשינוי עמדות של מרצ. כעת תענה לי אתה איך יתחתנו מאות אלפי אזרחים שההלכה פוסלת אותם וזו הדרך היחידה להתחתן בישראל. וכידוע לך בישראל מכוניות פרטיות נוסעות (ואם אני מחדש לך אז בשבת הקרובה תצא לכביש מחוץ לשכונה הדתית שלך ותזכה לראות במחזה המדהים.) כל מה ששינוי אומרת זה מתוקף עיקרון סוציאלי (והן משום שאין מקום לכפיה דתית.) לאפשר גם לתחבורה ציבורית לפעול בשבת כדי שאנשים שאין ביכולתם לקנות רכב פרטי וכן בני נוער היוצאים לבלות (והם אין להם רשיון או לא רצוי שינהגו משום השעה המאוחרת שחוזרים הביתה ועיפים ויתכן ששתו ומדובר בסכנת חיים אם ינהגו.) יוכלו לעשות שימוש בתחבורה ציבורית אני חושב שיש בקום לשינוי הסטטוס קוו שאסור למפד"ל להתעלם מהמציאות וכי בהחלט יש מקום שבו המפד"ל ושינוי יכולים להגיע לעמק השווה (שינוי לא תצליח לממש את כל רעינותיה.) אבל המצב יהיה נורמלי יותר וצודק יותר. וכידוע סוגית שילוב החרדים בצבא ובמעגל העבודה וכן התמדדות עם המצב הכלכלי רק ממשלה של ליכוד+שינוי+מפד"ל יוכלו לקדם ואילו ממשלה המתבססת על ש"ס וג לא.

benif

New member
אפי הבטיח לא לפסול אף אחד.

לכן אם שינוי יוותרו על שינוי הסטטוס קוו לא איכפת לי שיהיו בממשלה. אם לא, המפדל לא תוותר על השבת ושאר איסורים נוספים.

אליגטור

New member
כמה דברים

א. שינוי, או לפחות חלק מהח"כים שלה נגד מדינה יהודית בארץ ישראל. מפד"ל בעד- זה לא הבדל קטן, זה אבי אבות ההבדלים. מפד"ל לא תוותר על הצביון היהודי של המדינה שמתבטא בסטטוס קוו ובחוקים אחרים. ב. מאות אלפי אנשים שההלכה פוסלת אותם? פרט בבקשה. ההלכה פוסלת רק ממזרים מלהתחתן בכלל. ג. התחבורה הציבורית בשבת = חילול שבת מכוון ע"י המדינה וצעד נוסף בדרך לביטול המדינה היהודית בארץ ישראל. לא נסכים. שבת זה בשבילך עוד יום ואנחנו בשבילך עקשנים שרוצים לכפות אמונתנו על שאר האוכלוסיה. בשבילי שבת זה אחד הדברים החשובים ביותר אצל יהודי, מה ששמר על היהודים ומצווה שמאוזכרת רבות בתורה וגם אחד הצדדים היפים ביותר ביהדות. אף אחד לא כופה עליך, אבל לא ניתן למדינה הזאת לבטל את האופי היהודי שלה. ואמרת דבר כאן שלא מקובל עלי לחלוטין- אתה מאשים (ברמז) את חוסר התחבורה הציבורית בשבת שזה גורם לתאונות דרכים. אני לא מוכן לדמגוגיה שכזו. ד. "המציאות"- אתה לא תקבע אותה. המפד"ל לא תהיה מוכנה לשום שינוי בסטטוס קוו שעדיין איכשהו מחזיק מעמד ושומר על המדינה כמדינה יהודית. בבקשה בלי נורמלי יותר וצודק יותר ומילים כאלו שאולי אתה חושב שהם נכונות אבל לי הן נשמעות ממש לא במקום. ה. אין מקום לפשרה עם שינוי. יש מקום רחב לגישור בין חילונים ודתיים והמפד"ל תפעל בנושא הזה גם בכנסת ה-16, אך עם שינוי העסק לא נראה אפשרי במיוחד לא בתור קווי יסוד של ממשלה. לעומת זאת, למפד"ל יש סיכוי טוב בהרבה להגיע לעמק השווה עם ש"ס ויהדות התורה בעניינים שאנחנו חלוקים איתם מאשר עם שינוי.

surfEU

New member
מה זה משנה? ההחלטה ממילא בידי שרון

ההדינות (הנחמדה) שכאן ממילא בידי שרון, רק הוא יחליט לגבי הרכב הממשלה הבאה. לגבי נישואים אזרחיים, זה ממילא חוק לעניים, כל ישראלי שיש לו אפשרות יכול לקנות כרטיס טיסה ולהתחתן בחו"ל. אני רוצה רק להסביר כמה נקודות: 1) א. אני לא מאמין שיש אנשים בשינוי נגד מדינה יהודית, אני פשוט חושב שחלק מאנשי שינוי נותנים פרוש אחר למונח מדינה יהודית. 1) ב. אני לא מאמין שאנשי מפד"ל רוצים בכוח להחזיר בתשובה את החילוניים, חזרה בתשובה אמורה להיות תהליך שאדם עובר בעצמו. 2.) א. חתונה אזרחית כבר חוקית "דה פאקטו" פשוט צריכים לערוך את החתונה בחו"ל ואז משרד הפנים חייב להכיר בנשואים, אז בואו נעשה את זה גם רישמי בארץ. (לגבי פסולי חיתון: בחורה יהודיה וגוי, כהן וגרושה וכו') 2) ב. מוסד הנשואים הרבני, חייב להמשיך להיות ממומן על ידי המדינה, בכל זאת אנחנו מדינה יהודית. 3.) חייבים למצוא פשרה, עם שינוי קיבלה 15 מנדטים, זה אומר שציבור הבוחרים העביר מסר, כנראה שהמצב הקיים הוא בילתי נסבל, יש דברים ששינוי לא תקבל ויש דברים שהמפלגות החרדיות יפסיקו לקבל (כסף) כוחה האמיתי של המפד"ל הוא למעלה מ-10 מנדטים, מפד"ל מייצגת אמונה, אך גם ציוניות (כספים רבים למען חינוך ציוני שבעבר הגיעו למפד"ל - בני עקיבא, הועברו לש"ס) ואנשי המפד"ל מודעים לעובדה, שאם הם יהיו בקואליציה (ללא ש"ס) התקציב שלהם יגדל ובבחירות הבאות מפד"ל תהיה עם 10 מנדטים וש"ס אולי עם 5

ronen1981

New member
האם קראת דברי ואם כן למה לא הגבת לה

א) כשם שכבר אמרתי שינוי בעד מדינת ישראל כמדינת כל העם היהודי וכמדינה דמוקרטית. (לזאת התכונו המיסדים של המדינה וכן הביטוי לכך בחוקים השונים בהם חוק השבות שהשאיפה לשנות אותו היא פגיעה בסטטוס-קוו רק לצד החרדים.) ב)חוק השבות קובע : "כל יהודי זכאי לעלות ארצה"...."הזכויות של יהודי לפי חוק זה והזכויות של עולה לפי חוק האזרחות,..מוקנות גם לילד ולנכד של יהודי,לבן זוג של יהודי ולבן זוג של ילד ושל נכד של יהודי..." כשאני אומר מאות אלפים החיים בישראל כאזרחים לכל דבר מתוקף חוק השבות ואינם יכולים להתחתן בישראל אני מתכון לאנשים שפשוט לפי ההלכה הם "לא מספיק יהודים" ולכן היא לא מחתנת אותם ומדינת ישראל חיבת לאפשר להם להתחתן בנישואים אזרחים. מבחנת הלכה ילד של אבא יהודי ואימא שאביה יהודי ואמא לא יהודיה לא יהודי דיו ולכן לא יכול להתחתן בישראל אבל יש המון אנשים שחיים כאן כאזרחים מתוקף חוק השבות שרואים עצמם כבני העם היהודי לכל דבר וישראל מחויבת לתת להם אפשרות להתחתן בישראל. מדובר במאות אלפים שחיים פה מתוקף חוק השבות כאזרחים תורמים לכל דבר (בניגוד לחרדים הם משרתים בצבא ועובדים לפרנסתם.) ומשום שבניזרי החליט שהם לא יהודים דיו אין להם אפשרות להתחתן בארץ והמצב הינו בלתי אפשרי. גם גרושה וכהן שאוהבים אחד את השני ושניהם חילונים ורוצים להתחתן לא יכולים להתחתן. אני למשל ספציפית יהודי לפי ההלכה ואמנם יכול להתחתן עם אישה יהודיה לפי ההלכה אבל אני לא רוצה ולא מובן למה אתה מתעקש לכפות עליה דרך נישואים אחת בישראל. (זה שאני יטוס לחו"ל להתחתן אם לא תהיה לי ברירה זה ברור לי לחלוטין ,כך שכל ההתעקשות היא פיגור אחד גדול שרק מגדיל תאנטיגוניזם לדת,שכן זה לא שאי אפשר להתחתן אזרחית אפשר והם מוכרים רק שהחוק כיום מאלץ אותי לזרוק אלפי שקלים ולעשות זאת בחול וזאת ללא אפשרות לחגוג בקרב משפחתי הרחבה את יומי המאושר.) שוב כפי שאמרתי אף אחד לא מכריח אותך לנסוע באוטובוס אתה יכול להישאר בבית. אבל זה חוצפה מצדך לומר לאדם חופשי שאין ביכלתו הכלכלית לקנות רכב לבוא ולומר לו בגלל שאתה חילוני חלש כלכלית אני אדפוק אותך ואכפה עליך את אורח החיים שלך. (ואתה יודע משהו ,הדבר לאט יצור אפקט של חילונים יעדיפו להעסיק חילונים כדי שהללו יוכלו להרשות לעצמם לקיים אורח חיים חילוני.)

אליגטור

New member
מכל עכבר

עושים כאן הר. איזה רעש, איזו המולה. אם המפד"ל יוותרו על הצביון היהודי של המדינה, אם בקווי היסוד שהמפד"ל הולכת להתעקש עליהם הסטטוס קוו לא נשאר, אם לא הולכים לתקן את חוק השבות- אז באמת אני אתאכזב. ביג דיל, שומעים את גחמותיו של פורז שהאינטרס שלו זה שמפד"ל ישמעו כמו שהם נשמעים בכתבה הזו. המפד"ל תמיד תמכה בקירוב לבבות ונסיון לגישור בין חילונים לדתיים אך לא כך! אין ספק שהאמרה "רק לא ש"ס" מקוממת שכן למפד"ל ולמפלגות החרדיות ישנם דברים רבים משותפים בעוד ששינוי דוחה מדינה יהודית בארץ ישראל, דבר שלא אני או אדם מאמין אחר יכול להסכים לכך. אם שינוי תסכים לוותר על כל ה"הבטחות" שלה ולהפוך למפלגה כלכלית כאשר אין מצע מדיני והמצע החברתי לא נמצא בשימוש, אז יש להסכים לשבת איתם. נכון שהרבה מתומכי המפד"ל ואני ביניהם מתנגדים לאי השרות של חלק מהחרדים, אך אנחנו נתפור את זה בינינו ונמצא את עמק השווה כדי שהפתרון ייטיב עם כולם.

אני חייב להבין דבר אחד !!

איך בכלל עולה על הדעת לשבת בממשלה עם מפלגה כמו שינוי, מה נפלנו על הראש ? שנבין דבר אחד, את המצע של המפלגה הזו עוד אפשר קצת להבין, אני מניח שאם הייתי חילוני במדינה גם אני הייתי מתפוצץ מזעם על המון דברים שקורים פה , אבל הגישה של המפלגה הזו, דרכה ודרך פעולתה, מזכירים לי משטרים חשוכים באירופה, ולמען האמת לא רק לי זה מזכיר, תארו לעצמכם שאם היתה כזו מפלגה בימין עם אותו אנטגוניזם רק נגד הערבים והפלשתינאים, אתם חושבים שחשין וחבריו היו מאשרים כזו מפלגה ? הרי ישר כל השמאל היה מזדעק שזו מפלגה גזענית ופאשיסטית, אז מדוע אנחנו בכלל חושבים על אפשרות לשבת עם מפלגה שכל כולה זה גזענות, שינאה, ובכלל-שנאת תורת ישראל ?

ronen1981

New member
מה אתה מבלבל בשכל?

האם איזושהי מפלגה בימין מוכנה לשבת עם המפלגות הערביות בממשלה? האם לא נציגים של המפלגות הימניות הצביעו בעד שלילת הזכות של מפלגות ערביות להתמודד בכלל אפילו לכנסת? ידידי לפני שאתה אומר שטויות עצור וחשוב. שינוי לא שוללת את זכות המפלגות החרדיות להיבחר לכנסת וכן לא את זכותן להיות בממשלה כל שהיא אומרת זה שאם רוצים בה בממשלה זה כשם באופוזציה.

benif

New member
ש"ס ישבה עם מרץ והיא השתלחה ההתנחלו

הכל פוליטיקה. כשמקבלים תיק טוב, לא מענין מי מה מו מענין מה מידת ההשפעה שלי. כך ש"ס ישבה עם מרץ שראינו איך הם משתלחים בהתנחלויות בכל בחירות ולא אמרו בגלל שהם קיצוניים אני לא אשב איתם. המפדל אמרה שלא פוסלת אף אחד וכך היא עושה בניגוד לש"ס שבנתה את כל התעמולה נגד שינוי אומרת כל הזמן שאם שינוי תוותר היא תשב איתם.

בוא אסביר לך מה אני מבלבל בשכל

כשאני שומע ממלי פולישוק בלוך-להזכירך היא חכי"ת חדשה מטעם שינוי, בראיון לדן שילון אומרת "הלוואי וש"ס לא היתה" או כשאני שומע מילים כמו "ש"ס חשוכה" "שינוי נאורה" "החרדים טפילים", כשאני רואה פונדמנטליסטים כמו פריצקי הדורש טלויזיה ביום הכיפורים, או מפלגה שעם ש"ס לא מוכנה לשבת בממשלה אך עם האגודה כן, כל זה נודף ריח חריף של גזענות !! כל הביטוים של חברי שינוי ללא יוצא מן הכלל-ויש עוד שלל כאלו, זה גזענות, ועם ולכאלו, לא משנה מה דעותיהם, אין שום לגיטימציה !! אגב, ועכשיו באמת מסקרן אותי, מדוע את יהדות התורה, שינוי כן מוכנה לקבל כחברה בקואליציה, ואת ש"ס לא ? הרי רוב רובם של מצביעי ש"ס הם אנשים עובדים, ומשרתים בצבא, ואילו מצביעי יהדות התורה-רובם לא, אז מה הגיון ? עללה במוחי הרעיון....אולי ש"ס ספרדים ? אני משער שזו לא הסיבה, או לפחות מקווה כך.

benif

New member
כשתהיה שר הפנים תבין מה ההבדל

בין כסף ביד לחלק אותו לפי רצונך ובין יו"ר ועדת כספים שקצת מפריע לשר האוצר מידי פעם להעביר את התקציב. אין מה להשוואת בין 2-3 תיקים של ש"ס ובין יו"רים בוועדות. אחרת אורלב לא היה כל כך מתאמץ לעבור מיו"ר וועדת חינוך לשר חינוך. כי כל אחד מבין את ההבדל חוץ ממי שלא רוצה להבין כדי לנגח את שינוי. ש"ס כשקיבלה תיקים ישבה עם מרץ שאמרה :" ללא חרדים" ומרץ התקפלה בשביל השלום. אני מקווה שאגודה יבקשו תיק שר ואז נראה אם עדיין שינוי תקבל אותם בקואליציה או לא. זה מידת האמת. ולא הלכלוכים של אלי ישי נגד שינוי כדי לקבל עוד תמיכה מעוד ספרדי שמרגיש דפוק. לא למען ערכים של ש"ס אלא בגלל הרגש הנחות. אני עליתי מצפון אפריקה וב"ה זה לא מזיז לי כי חונכתי על אהבת הארץ ולא על וויתורה כמו ש"ס שלמדו את זה מהחרדים. כנ"ל בקשר לשירות הצבאי. אפשר להוסיף תורה, ערכים, מוסר בלי לוותר על שרות צבאיואהבת הארץ השלמה. ש"ס זה עבר. המפדל זה עתיד. עם אפי איתם כמובן.

ronen1981

New member
תשובה.

אין צורך לזכיר לי מי היא מלי פולישוק בלוך שכן אם תכנס לפורום שינוי תראה שאני תומך שלה, ורוצה בה בעתיד כשטומי לפיד יפרוש כיו"ר שינוי. לתפסית העולם שלנו בהחלט טוב היה אם ש"ס לא היתה שכן מדובר בתנועה שמבססת את כוחה על בערות והפחדה וקידום הנבערות. מיותר לציין את היחס שלא ניתן להתעלם ממנו בין הרעה במצב הכלכלי בישראל לבין התחזקותה האלקטורלי. (ראוי לציין שבבחירות האחרונות שנחלשה בשליש בדיוק בגלל הסיבה שרבים הבינו זאת ואפילו לא מעטים שבעבר הצביעו ש"ס עברו להצביע לשינוי ,ואני מכיר אפילו שהחלו לפעול אקטיבית למען שינוי בשיתוף פעולה עם סניפי שינוי.) ידידי חרדי החיי על חשבון המדינה מבלי להתכוון להתפרנס מעבודה אלה בוחר בבטלה מאידאולוגיה ומשתמט מהצבא ורק לוקח מהמדינה ומכספי משלם המיסים מבלי לתת כל תמורה אכן טפיל. (לא כל החרדים טפילים אבל הרוב לצערינו כיום כן.) אם כל הכבוד לך לך ותעיין בערך פונדמנטליזם כדי להבין משמעותו. שנית אתה פותח טלוזיה ביום כיפור? החרדים פותחים טלוזיה ביום כיפור? המסורתי פותח טלוזיה ביום כיפור ? לא! אז מה זה עסק שלך אם היא תשדר או לא. ואני אגלה לך סוד (ואפשר לראות זאת אם תבדוק את ההכנסות של חברות המסכירות קלטות וכן אם תטיל ביום כיפור למכונות להשכרת קלטות האוטומטים ותראה אותם ריקים כמעט לחלוטין.) שחילונים רואים טלוזיה ביום כיפור רק שזה וידאו. כעת עוד משהו שפרצקי לא מזכיר כי עצם הטיעון הוא שוב מגמטיות של ש"ס וכל מי שמתנגד לדרכה במקום לעסוק לגופו של עניין היא ממשיכה עם ההסתה ודברי הבלעה שלא קשורים לתוכן ולמהות ,פרצקי לידיעתך בן למשפחה מעורבת וכי אימו פרסית אז כל הטיעון הזה ביחס ל"עדתיות" מבן למשפחה מעורבת הוא חוצפה שאין כמוה. בשינוי יש בן למשפחה מעורבת ומזרחי בסיעה בכנסת לש"ס יש ולו אשכנזי אחד? לא! בשינוי יש נשים ברשימה לכנסת האם לש"ס יש ולו אישה אחת? בשינוי יש נציגות ליוצאי ברה"מ לשעבר ולש"ס יש ולו נציג אחד? הטענה שבאה מכיוונה של ש"ס חצופה מעיין כמוהה והיא כמו הפוסל במומו פסול. ועוד משהו שינוי לא תשב עם אגודת ישראל בממשלה כשם שלא תשם עם ש"ס בממשלה (ידידי אם ילמד היסטוריה יראה שלאגודת ישראל לא היה שר מטעמה עוד משנת 52.) שינוי לא פוסלת שש"ס תיהיה חלק מהקואלציה כשם שלא פוסלת את אגודת ישראל בלבד שיהיו מוכנות לקווי היסוד של ממשלה ששינוי הסיעה השניה בגודלה בה. (מכיוון שברור לחלוטין שהדבר לא יהיה מקובל על ש"ס ולדעתי גם על האגודה כל העיסוק בנושא הוא סתם ספקולציות טפשיות של עיתונאים משעוממים.) ובלי קשר יש הרבה הבדלים חשובים לא פחות והם הכמותיים 5 מנדטים לעומת 11 מנדטים. ויש עוד סיבה שלי אישית חשוב לשמור את ש"ס מחוץ למוקדי הכוח דוכא משום שאכן כדבריך לא מעט מאנשים ששירתו בצבא מוסרתיים הרוצים להתפרנס בכבוד הצביע לש"ס . חשוב לי שאותו ציבור יבין שכש"ס באופוזציה מחוץ למוקדי הכוח ושינוי במוקדי הכוח ויראה שמצבו דווקא משתפר הוא יבין שש"ס לא רק שלא שדאגה לו היא פגעה בו וכמות התמיכה בש"ס ירד ותחזור להיות מפלגה שכוחה האלקטורלי נובע מהמגזר החרדי בלבד שזה אומר כ5 מנדטים. (אפקט כזה ביחס לאגודה שההצבעה לה היא בגלל הישמעות להוראת הרבנים ע"י החרדים לא ניתן לעשות,אבל עם ש"ס שמצביעים לה מסורתיים שעדיין לא הבינו בניגוד לרבים שכבר הבינו (זו הירידה של ש"ס בשליש מכוחה.) שש"ס רק פוגעת בהם ולא פועלת לטובתם אלה להפך.) ואפילו אני מאמין שחלקים נוספים מהם יעבור ויצביעו לשינוי כשם שלא מעטים מבני הציונות הדתית הצביעו לשינוי משום שהבינו ששינוי יותר ממפלגה אחרת תדאג להם. (מדברים על חצי-מנדט שלם ממצביעים ציוניים דתיים.)

מר מיכאליס היקר

כל צעד של המפדל מאושר על ידי ועדת הרבנים בה יושבים גדולי הרבנים הציוניים: הרבנים ליכנטנשטיין, אריאל, דרוקמן, שאר ישוב הכהן אז של נעליך ואל תטיף מוסר טפשים. אין שום קשר בין שיתוף פעולה עם אלמנטים חיוביים שיש בשינוי כמו הרצון לשוויון בזכויות וחובות לבין בגידה בבוחרים אם המפדל תשמור על הצביון היהודי מי צריך מפלגות חרדיות

למעלה