לא לחשבן

• פותח הנושא guly4
  • פורסם בתאריך

guly4

New member
לא לחשבן

אני קצת רגישה, למה שאנשים אומרים עלי, לביקורת עלי, לציחקוקים עלי ובמיוחד כשנאמרים עלי דברים לא טובים. יש אנשים שמה שאומרים עליהם לא מזיז להם, הם לא מחשבנים, הלוואי והייתי כזאת, אני רוצה להשתנות לכיוון הזה, יהיה לי יותר קל בחיים ואני אהיה יותר רגועה. מה לעשות כדי להגיע למצב כזה, איך אני צריכה להסתכל על דברים בצורה אחרת ובאיזו צורה. אשמח לקבל כמה נקודות לשינוי גישה, התייחסות וכו

nutmeg

New member
ממה שאני מבינה

הרגישות שלך היא רק למה ששלילי. כלומר, האם את גם באותה המידה רגישה למחמאות? לאמירות מפרגנות? לביטויי אהבה/אהדה? האם גם אז את מגיבה ב-over ונהנית יותר מכל מחמאה? אם התשובה היא כן - את בחורה רגישה בכל מקרה, לכאן ולכאן. מאלו שחוות את החיים במלואן לטוב ולרע. אם התשובה היא לא - כנראה מדובר בהערכה עצמית נמוכה כשכל ביקורת או אמירה שלילית רק מאששת לך את מה שאת חושבת על עצמך ממילא - אחרת איך את מסבירה את הערך העצום שאת שמה על אמירות של פלוני אלמוני כלפייך? למה לעזאזל הוא כל כך חשוב שתקחי את מה שהוא אומר ברצינות? ביקורת של אנשים משקפת את דעתם האישית ואת השקפת עולמם, בשום פנים ואופן היא אינה משקפת אותך, את דעותייך ואת מי שאת. כמו שמותר למישהו לחשוב שהשמיים ירוקים, כך מותר לו לחשוב מחשבה בקורתית על מי שבא לו. החדשות הטובות הן שגם לך יש את אותן זכויות. חשוב שתזכרי שהזכות לחשוב משהו על מישהו עדיין לא משנה את העולם וגם לא אותך. כולה מחשבה.

guly4

New member
יותר מפריע לי כשהביקורת מאנשים לא

זרים, מאנשים שאני במגע איתם, במקרה שלי זה המשפחה של בעלי, האמא שלו במיוחד, היא זו שנותנת את הטון בבית ומאוד מחשיבים מדיעותיה בבית, היא ביקורתית מטיבעה, גם לחיוב וגם לשלילה, במקרה שלי לצערי זה לשלילה ואיך שהיא רואה אותי כך גם יתר המשפחה רואים אותי. וכמה שאני מנסה לא להתייחס ולצפצף, לא תמיד זה מצליח וזה מפריע לי, צובט בי ולא נעים מה דעתכם עכשיו, לאחר ההבהרה, איך עלי להתייחס, אני יודעת שאני צריכה לשנות עמדה, באיזו עמדה אני צריכה לנקוט?

גרא.

New member
guly4,את אדם רגיש,לפי דברייך...

בעיקר לגבי מה שאנשים אומרים עלייך,או שאת לפעמים חושבת שאומרים עלייך. לטעמי,אין רע ברגישות הספצפית הזו..לאו דווקא בגלל שלעיתים את מן הסתם לא מפרשת נכון את הנאמר לך, או עלייך, אלא משום שרגישות מתפרשת לתחומי חיים נוספים.אם בזוגיות,לגבי ילדים, או בסוגי עבודה מסויימים שם היכולת להיות רגיש , אינה מתצטמצמת רק ביחס לעצמך, אלא מתפרשת גם לגבי רגשותיהם של אחרים,כדי יכולת טובה לאמפטיה..נכון שלא התייחסת לכך,,אבל כוונתי להדגיש, שרגישות בסך הכל, אינה תכונה שלילית.אלא אם כן היא מכוונת לצד מאד צר של התייחסות אישית..מכל מקום את יכולה ללמוד למתן, למעשה לשלוט ברגישות שלך.את יכולה ללמוד להקשיב לאחרים,להקשיב למשוב אפילו שלילי של אחרים, מבלי להתמודד עם קבלת המשוב כדברי אלהים חיים.במילים אחרות..אפשר להתנסות,במקרה שלך, רק בסדנת טיפול בקבוצה,אפשר להתנסות בהאזנה והקשבה למשוב שנאמר לך על עצמך, מבלי לקבל,להפנים ולהגיב רגשית למה שנאמר, כפי שאת נוהגת כיום..יותר מכך, את יכולה להתנסות במתן משוב שלילי לאדם אחר, ולהרגיש כיצד,הוא או היא שומע,מקשיב אבל מתייחס/ת לכך לא יותר מאשר מה שזה.כלומר דברים שמישהוא אחר, במקרה זה אומר..את היכולות הללו אפשר ללמוד ולפתח,כפי שציינתי בסדנת טיפול קבוצתית.בה דרך האינטראקציה הבין אישית,והאינטרפטציה (הפרשנות), שכל אחד נותן למה שנאמר לו,נרכשת היכולת לבקר ולשלוט ברגשות.לקחת מה שרוצים,לזרוק ולא להתחשב, במה שנראה מיותר.

למעלה