לא להסתבך חברה..

DannyBoy19

New member
לא להסתבך חברה..

ראיתי פה לאחרונה כמה אנשים שנכנסים לפרטים מאוד מפורטים על אינסולין הורמון גדילה ודיאטות מסוימות. גם אני פעם הייתי כזה.. זה רק תסכל אותי לראות בכל מאמר "מדעי" על עוד מומחה הממליץ על מניפולציה מסוימת של התזונה. אז ככה חברה.. הנה החוקים: כמות קלוריות חיובית -> עלייה במשקל כמות קלוריות שלילית -> ירידה במשקל כמות קלוריות חיובית + עבודה אינטנסיבית בחדר כושר -> גדילה של מסת שריר זה הדבר היחיד שאתם צריכים לדעת חברה.. אל תסבכו עם כל המומחים ואל תקנו תוספי תזונה. כפי שאמרתי ואני אומר שוב!! התוסף היחיד שהוכח איי פעם בתנאים מבוקרים פעם אחר פעם הוא שילוב של אפדרין אספירין וקפאין(לירידה במשקל). זהו.. עזבו אותכם ממיי גבינה או כל הזבל הזה וכל התעשייה השלמה הזאתי שהיא זאת שמפרסמת גם את כל המחקרים כביכול שלהם. קראתי גם שאת רוב תוספי התזונה נותנים לאנשים המחלימים ממחלה ועל כן התוצאות בניסויים מרשימים :) "התוסף" היחיד להוספת מסה שעובד זה סטרואידים חברה... נקודה. אל תלמדו בדרך הקשה.. למרות שלחלק פה כדאי נראה לי. ולכל אלה שזורקים פה תאוריות בבקשה גם תכתבו את הניסיון שלכם עם הדיאטות האלה.. אל תזרקו ככה דברים לאוויר. יש פה אנשים שעוד ינסו מה שאתם כותבים אז ככו קצת אחריות. אני מסכים עם רמי.. אין תחליף לסבלנות ועבודה קשה.

tommythecat

New member
תשובה....

היי דני, אני שמח שאתה מגיע לתוצאות טובות מבלי להשתמש בתוספי מזון. כמו-כן, אני מסכים איתך שאין תחליף לסבלנות ועבודה קשה. יחד עם זאת, אני חושב שכן היית צריך לסייג את התנגדותך לתוספי מזון מכל סוג שהוא. לדעתי אין פסול באדם שכן עובד קשה ומחליט להשתמש בתוספי מזון. כל אחד צריך להחליט בשביל עצמו האם התוסף עובד בשבילו או לא. לבוא בהצהרות שכל תוספי המזון למעט סטרואידים אינם עובדים, זה דבר לא נכון. תקרא מחקרים על קריאטין וגלוטמין ודבר עם אנשים שמשתמשים בהם. דבר עם אנשים בפורומים שונים (למשל ב-bodybuilding.com) ותשמע את דעתם. יוסי

סבתא שלי משתטחת על קברי צדיקים

וטוענת שזה עובד. יש כל מיני טענות וכנראה כל מיני השפעות על אנשים שונים. האמונה שזה "עובד" כבר מביאה חלק מהתוצאות.

דותן1

New member
לא צריך ללכת רחוק

עזוב מחקרים/פורומים אחרים. גם כאן יש אנשים שיכולים להעיד על התוצאות. אני באופן אישי לא מתקדם בכלל בלי תוספי המזון- בדוק! פשוט לא מסוגל לאכול כ"כ הרבה (כן דני, יש גם כאלה) וזה משלים לי את הארוחות. אני יכול רק לקנא בך...

מבחן התוצאה

ברגע שתפסיק עם התוספים למינהם.. איך תראה? איך תרגיש? כרגע אתה עובד על דלק שלא מגיע ממך.. בשנה שתפסיק, המסה תרד, הכוח, האנרגיה.. תהיה בריא. זו רמאות, גם של המוח וגם של הגוף, שלא לדבר על הנזק שאתה יכול לגרום לעצמך..

tommythecat

New member
למה לדעתך זו רמאות?

תוספים הם דבר לגיטימי. אם תפסיקי להתאמן המסה, הכח והסיבולת ירדו ללא קשר אם השתמשת לפני כן בתוספים או לא. לגבי נזק, ובכן זה תלוי בכל תוסף בנפרד. לעניות דעתי, תוספי חלבון הם הרבה פחות מזיקים לבריאות (אם בכלל) לעומת אותו EPA ש-dannyboy ממליץ השכם וערב. יוסי

כשמדובר בספורטאי מקצועי, תוספים הם

כמעט הכרח, אבל כשמדובר בספורטאי שעתיים כפול 4 פעמים במכון כושר, הם מיותרים. עם תזונה נכונה הגוף מקבל את כל צרכו ואפילו יותר, ומה יותר טוב מהטבעי???

שאקל

New member
מה זה תוספי מזון?

סליחה על הבורות מכולם אבל לא ברור לי על איזה תוספי מזון אתם מדברים. מעולם לא חשבתי להכניס לגופי כדורים או כל מני תוספות אחרות. מה זה בדיוק? לא צריך את כל אלה לדעתי.

shimi1234

New member
אין תלחיף לסבלנות ולעבודה קשה

אבל סיזיפיות לא שווה הרבה. אני אומר לקרוא לקרוא לקרוא (שעיד שעיד שעיד, טרור טרור טרור). מהרבה קריאה תגיע למצב הבא אתה תהפך למטומטם. Bodybuilders הם כנראה יהודים לכל אחד דעה. לכן יש לסנן את הדברים בקפידה לראות לאן מובילות התיאוריות (הגדלת הדו-ראשי או הגדלת הכיס של הכותב המהולל) ולבנות את התיאוריה שעל פי דעתך המתאימה מכולן(משמע לשלב תיאוריות!). בקשר למי הגבינה ותוספי החלבון במדינת ישראל לדעתי אין שום צורך בהם במדינות ניכר חובה (נראה אותך משיג שם קוטג´ 5%).

spoild

New member
זאת בחירה שלך להקטין ראש

מי שרוצה לדעת יודע, מי שלא , לא! קשה לי להאמין שעם התאוריה הזאת אתה באמת מגיע לתוצאות, אם אתה טוען שאתה מגיע לתוצאות , אז אני אשאל אותך מה זה בשבלך תוצאות. עם הגישה שלך , אני משאר שאני יכול לזלול ארוחה בבמקדונדל´ס שמכילה כמעט 2000 קלורויות, להוסיף לי איזה גלידה או מילק שייק, לרוץ לאימון אינטיסיבי חבל על הזמן, ללכת לישון ולגדול אה?! בנוסף,מה ההכרזה הזאת לא לקרוא ספרי תזונה? בתור בחור בן 19 , יש לך הרבה מאוד נסיון, אה? אם לא ספרים מאיפה אתה מעדיף ללמוד? מפורומים ? מהרשת? אולי באמת לא כדאי לקפוץ לקנות כל ספר שיוצא, אבל דע לך, שאפילו הספר הכי פשוט יכול לשנות לך את כל צורת המחשבה ולכוון אותך בדרך הנכונה, אז בבקשה, כך קצת אחריות על הדברים שלך, בקשר לתוספים, אין לי שום הוכחה מדעית, אבל שאני אבין, אתה ממליץ או אומר שרק בעזרת סטרואידים אפשר לגדול ?

DannyBoy19

New member
אממ...

תראה.. אל תיתן לגילי להטעות אותך.. אני מבטיח לך שקראתי כל ספר תזונה הקיים בשוק. אני משלב את מה שאני קורא עם ידע שצברתי בשנותיי כמתאמן. תאמין לי.. התוצאות שאני מקבל הם משהו שאתה אפילו לא חולם עליו :) שמעת על מתאמן טבעי שבלי תוספים כל שהם העלה בתקופה של 3 חודשים 18 קילו? זה אני. וזה מה שאני מגדיר תוצאות וזה גם משהו שכל מי שיתאמן איתי יקבל.

spoild

New member
18 קילו ב שלושה חודשים ??!?!?!

אני לא חולם ואפילו לא חשבתי לחלום על דבר כזה, לא שמעתי על תופעה כזאת, זה ממש ממש קיצוני או מופרח. אבל , כמו שאמרתי, אם זה עושה לך טוב, אז תמשיך ותצליח! ד"א, אם העלת כזה משקל כל כך מהר, העור לא נקרע ממך ? כמה אתה שוקל? אחוז השומן? גובה?, לילה טוב

DannyBoy19

New member
פירוט..

זה טבעי לפקפק במה שאמרתי כי גם אני הייתי מפקפק בזה עד לפני שנה. עד שלמדתי להתאמן כמו שצריך. בכל מקרה.. יש לי דיי הרבה סימני מתיחה על העור באזור החזה ובית השחי. התחלתי את העלייה במשקל מ 76 ובתקופה של 3 חודשים הגעתי ל 92. עכשיו שאני חושב על זה, זה 16 ולא 18. חחחח אבל גם מכובד. הורדתי ל 84 עד עכשיו ב חודשיים של דיאטה. ועכשיו אני מעלה שוב כאשר המטרה היא 100 קילו! או אולי יותר אפילו. אני 1.80 ואחוז השומן שלי כעת הוא 10. אבל זה ישתנה עוד מעט :)

אלי ו.

New member
עוד דעה

תוספים,זה אוכל. אפשר להחליף אותם באוכל "רגיל". יש מקרים שיותר נוח לאכול תוספים, אבל זה לא אומר שהם חובה. גם חומצות אמינו אפשר לקבל מאוכל, ואפילו קריאטין (אם תאכלו כמויות מסחריות של בשר אדום) דני צודק בקשר למחקרים, קריאטין לדוגמא הוא תוסף שבגלל ההשפעות הברורות שלו (הוספת נוזלים לשריר) אי אפשר לעשות מחקר עיור כפול עם פלסיבו. (המתאמנים ידעו להבדיל בין הקריאטין לפלסיבו לפי השינוי) למרות זאת, אמפירית קריאטין נחשב לתוסף שעוזר למרות שהוא לא "תוסף קסם" כמו שכמה חושבים. אם רוצים לעלות במשקל אוכלים מעל האיזון הקלורי, לרדת אוכלים פחות. אם רוצים שהעליה תהיה בייחוד מסת שריר, רצוי לאכול בצורה נכונה (כבר דיברנו ועוד נדבר על הנושא הזה) לא הייתי מציע להתעלם ממידע, אבל גם לא לנסות להתפס לכל כתבה שקוראים. תעשית התוספים היא תעשיה מאוד ערמומית. כל עיתוני הכושר קשורים בדרך זו או אחרת לחברת תוספים והרבה מהאינפורמציה שהם מטפטפים לנו מוטה לכיוון המוצרים שלהם. יש להם אינטרס שנתענין בהבדלים המאוד דקים בין סוגי מוצרים, ודרכי סינון של תוספים. הידעתם שיש מחקרים שטוענים שקזאין (חלבון חלב, יש המון בקוטג´ למשל) עוזר יותר לבנית שריר מחלבון מי גבינה? (חלבון מי גבינה לעומת זאת נספג מהר יותר) לא תקראו את זה בהרבה אתרים כי חברות התוספים מעדיפות למכור חלבון מי גבינה. ושוב תקליט שבור: רוצה להיות גדול? התאמן חזק, אכול גדול ונקי, שן 8 שעות בלילה. אם יש חסרים בתזונה או נוח לך, קח תוספים. התוסף שהכי יעזור זה תוסף שישלים את מה שחסר בתזונה שלך.

אלי, כל הכבוד

תוספת קטנה - האם יצא לכם לעיין בחוברת התוספים של סולגאר או כל חברה אחרת ? נתחיל בזה שכל אחד עשרות/מאות התוספים שמצויינים שם נותן לך הרגשה שאם אתה לא מתחיל לקחת אותו היום אתה הולך למות: "מקל בזיהומים ודלקות ...." "מגן על הלב וכלי הדם ... "מחזק את מערכת העצבים ....." ובנוסף בסוף כל תקציר מצויין - מומלץ לקחת עם 2-3 תוספים אחרים שהם גם מומלצים לקחת עם עוד 2-3 ובקיצור צריך לקחת הכל מכל. ולסיום בכל תקציר לאנשים שלא מבינים יש כמה מילים בסינית שבכלל נותנים הרגשה של תוסף חשוב - "ייצוב קרומי תאי מאסט..." או " מכיל את המיקרואורגניזים הידידותיים הבאים: ב. ביפידום, ס. תרמופילוס וב. אינפנטיס ...." - מה ידידותיים ?!

אלי ו.

New member
ושמת לב שבאתר של WDDTY

(מה שהרופאים לא אומרים לך) יש קישורים בכתבות שמזכירות תוספי תזונה לאתר של סולגאר. קשה לי להאמין ש WDDTY עושים את זה חינם, ואם הם מקבלים על זה כסף.. אז הכתבות חשודות בהטיה לכיוון מסוים. רשימה של מגזינים והבעלים שלהם (חברות תוספים): Experimental and Applied Sciences (EAS) owns: Muscle Media MuscleTech (Robert Kennedy) owns: Musclemag International Oxygen Twin Laboratories (TwinLab) owns: Muscular Development Weider owns: Fit Pregnancy Flex Muscle and Fitness Muscle and Fitness Hers Natural Health Shape

DannyBoy19

New member
יופי אלי..

חיכיתי שמשהו יפרסם את הנתונים האלה. חברות התזונה מרוויחות הון עתק בידיוק על אותם תגובות שקיבלתי על הכתבה. ראית את התגובה של עינת כשהיא אמרה לי שתוספים זה חלק בלתי נפרד מכל ספורטאי? מי קבע את זה? אנשים .. מכניסים לכם דברים לראש סתם. כל הספורטאים האלה מקבלים כסף כדי להשתמש בזה כי הם מפרסמים את המוצרים הללו. בנוגע לאפדרין.. אני אף פעם לא ממליץ.. אני רק אומר שזה הדבר היחיד שפעם אחר פעם בניסויים מבוקרים הוכיח את עצמו יעיל למה שהוא אמור לעשות, לעזור בשריפת שומן.

Samsara

New member
תוסף זול ויעיל ../images/Emo125.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

השריר שמתאמץ הכי הרבה בחדר כושר ולא משנה באיזה סוג אימון - הוא השריר של כח הרצון והנפש, ובשביל זה יש תוסף, שלפחות אצלי מחולל לפעמים פלאים- מ ו ס י ק ה . מתאמנת עם ווקמן, מכינה לי קלטות עם מוסיקה מתאימה שאני אוהבת, ולפחות לחלק האירובי של האימון זה פשוט מקדם תפוקה מעולה! הבעייה שעלי זה עבד כתוסף ממכר... היום אני לא מסוגלת להינות מאימון אירובי אם אין לי את המוסיקה שלי. לאימון אנאירובי, בפרט בעומסים גבוהים, עדיף בלי מוסיקה כדי לשמור על ריכוז.

מהכרות עם התחום מהצד של השיווק,

אני יכולה לומר לך שהחברות המשווקות מאוד אוהבות לתת לאותם גורמים משפיעים (רופאים, תזונאים, מאמנים וכו´) גישה חופשית למוצר בתמורה להנחת סטנד על השולחן ואז כשאתה מגיע לרופא ורואה את הסטנד אתה בטוח שמדובר במשהו שווה ומושלם לא? אגב, זה קיים בכל התחומים. אצל רופאי העור לדוגמה, יש סטנדים של רגיין. תרופה חיצונית לטיפול בנשירת שיער. מישהו בדק שזה אכן מוצלח? לא חושבת, אבל זה שם, אז בטח בסדר..

למעלה