הבנה שלי
"לא להניח הנחות" זה משפט שחוב אך הוא כתוב בשפת ה"לא" כשאני מנסח אותו מחדש בשפה שעובדת על מה שכן אני כותב "עבוד מתוך וודאות" כלומר בכל רגע בדוק האם אתה עובד מתוך וודאות או מתוך המחשבות שלך על מה שקורה.. אפשר לומר שיש שני סוגי מציאות : המציאות העובדתית והמציאות של הדיעות. לדוגמא האם קר לכם? חם לכם? נעים אולי? תשאלו אנשים סביבכם ותשמעו תשובות שונות ולפעמים אפילו מתווכים. סביר להניח ששמעתם דיון דומה ל: ... תדליקו מזגן נורא חם פה.. ... מה פתאום קר פה ... ... אני אומר לך שאני מזיע וחם פה.. וכן הלאה... האם הם עובדים מתוך עובדות או דעות? העובדה היא שבחדר יש טמפרטורה של כך וכך מעלות כל השאר הן דעות... מה קורה כאשר אנו אומרים דעה... מהר מאוד היא משתלטת על הכל והיא הופכת להיות העובדה... בכל סיכסוך וכל וויכוח שיש או שהיה לכם בחיים תוכלו לזהות רק דיעות? מדוע? מכיוון לעל עובדות אי אפשר להתווכח... ולכן כאשר אני עובד מתוך וודאות , כלומר מתוך בדיקה מהי האמת ולא מה דעתי עליה, אני עולה מעל הרשימות והפרשנויות שלי ויוצר מערכת יחסים תקינה... אם אני שואל את האדם ממול מה קרה ושומע את העובדות לפני שאני קופץ למסקנות אני מונע סיכסוכים... האם מוכר לכם? "הוא לא התקשר אלי היום... הוא לא אוהב אותי..." "היא לא הכינה ארוחת ערב... אישה נוראית..." "הוא צעק עליי... בוס גרוע.." "לא אמרו לי שלום... שונאים אותי..." כל אלה מסקנות שבאות מתוך הדעות שלי ולא מתוך וודאות הדרך לעבוד מתוך וודאות היא פשוט לשאול "הוא לא התקשר אלי היום..." "האם אתה אוהב אותי?" ..."כן" "מה קרה?" כך תקבלו את האמת מהר ותדעו מה קורה לפעמים זה חוסר תקשורת וזה הכל בצלחה אור ואהבה