לא כל כך מבינה בנושא..

לא כל כך מבינה בנושא..

היי לאחות שלי יש אפילפסיה ואני לא מבינה במחלה כל כך.. נכנסתי לפורום למצוא כמה תשובות. אז ככה אחותי בת 10 ויש לי כמה שאלות אולי הם יראו מטומטמות אבל אני רוצה כמה תשובות.. אני חושבת שהיא מאוזנת.. היא מקבלת מלאאא תרופות כל בוקר וערב ואין לה התקפים. היא לקוית למידה זה קשור למחלה? חולי אפילפסיה אם הם מאוזנים מגייסים אותם לצבא? ואיך בחיים כבוגרים? מסתדרים? אני מקווה לתשובות.. תודה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יש לך הרבה שאלות וכולן לעניין. מאוזן נחשב אדם שכבר לפחות שנה לא היו לו/ה התקפים. התרופות הן שמאזנות ולכן יש מאוזן שלוקח תרופות. לגבי צבא אם היא מאוזנת כמה שנים יגייסו אותה. יש לנו בפורום כמה וכמה חיילים. אפשר להסתדר עם זה בחיים. מתחתנים, עובדים וכל מה שצריך. אני, למשל לוקח תרופות כבר הרבה מאוד שנים, מאוזן הרבה מאוד שנים, נשוי עם שני ילדים גדולים ועובד. כמוני יש כאן עוד הרבה.

זה בסדר

אני חושבת שהיא מאוזנת.. היא מקבלת מלאאא תרופות כל בוקר וערב ואין לה התקפים.- אז כן, וזה טוב. היא לקוית למידה,זה קשור למחלה? - לא וכן. אצל לקויי למידה יש סיכוי גבוה יותר שתופיעה אפילפסיה משאר האוכלוסיה. חולי אפילפסיה אם הם מאוזנים מגייסים אותם לצבא? - כן. פרופיל נמוך, ופטורים. ואיך בחיים כבוגרים? מסתדרים?- כן, נישמרים, וחיים כרגיל.

אהלן עדי../images/Emo24.gif

את יכולה לקרוא על האפילפסיה כאן בפורום, חיים אירגן מילון מונחים ואם את צריכה מידע מסויים רק תבקשי אנחנו נשלח קישור בשמחה. שום שאלה לא נראית מטומטמת
אם אין לאחותך התקפים סימן שהיא מאוזנת,אולי יש קשר בין האפילפסיה לבין לקות למידה, את יכולה לשאול את הרופאה שמגיעה לכאן בימי חמישי, היא בחופשה החודש, אבל תשוב בקרוב. כן מגייסים לצבא,והחיים כבוגרים די תלויים באיך שאתם מתיחסים אליה עכשיו ובמה שאתם מלמדים אותה על האפילפסיה ועל החיים שלה, אם אתם נותנים לה ללכת לפעילויות עם החברים שלה ולא מגבילים אותה (הכוונה יותר להורים שלך כמובן), ואם אתם לא מכנים אותה "חולה", סביר להניח שהיא תגדל להיות אדם תורם לחברה ואף תוכל להיות שרה במדינת ישראל או רופאה בכירה או שופטת , כל מקצוע שהיא תבחר בו יהיה סבבה:) זה מאוד תלוי במה שאתם מלמדים אותה על עצמה ... את מאוד מוזמנת לשאול וגם לענות לאחרים, המשך יום נעים

תודה רבה

תודה על התגובות.. מה פתאום מתייחסים אליה כאל החולה.. היא מאוד פעילה.. הרבה חברים וחברות מאוד חברותית ולא מגבילים אותה בכלל. אני לא חושבת שהיא יודעת מה יש לה אבל היא מבינה שיש לה משהו והיא חולה. היה לה אישפוז אחד לא נעים והיא זוכרת היא יודעת שלפעמים היא נופלת ובגלל זה היא מקבלת תרופות אבל לא מבינה מה בדיוק יש לה. תודה על התגובות..

שיליל

New member
גם אחותי חולת אפילפסיה

והיא התנדבה לצבא רצו לדחות לה את הגיוס בשנה שנתיים ובינתיים לעשות לה בדיקות , או שתתנדב היא העדיפה להתנדב

למעלה