לא כל הנוצץ הוא ORO...

אחשל

New member
לא כל הנוצץ הוא ORO...

בסיום סיור מקצועי באזור התעשייה של רחובות אמר אחד הקולגות שעכשיו האו לוקח אותנו לאכול צהריים במקום מומלץ מאוד... הגענו לתחנת הדלק הסמוכה למושב גאליה ונכנסו בשערי היכל הזהב של מסעדת ORO. מה אגיד לכם
ראיתי הוכחה לכך שאפשר לשפוך שני מיליון ש"ח על מקום ולקבל חדר אוכל קיבוצי מעוצב כמו אולם חתונות... במקום לתאר - פשוט כנסו לקישור והביטו בתמונות - זה משקף את המציאות
. נוטוף, על טעם ועל ריח וגו'... לעניינו (שהרי באנו לאכול ולא להתפעל מארכיטקטורה של אולמות אירועים): בחרנו בארוחות עסקיות (49-69 ש"ח). לראשונות נדגמו -
נגיעה מזרחית - הוגשו כרובית מטוגנת בטחינה, סלט עגבניות, חצילים מטוגנים.
סלט ORO - סלט מ 8 סוגי ירקות חתוכים גס בתיבול לימון סחוט שמן זית פטרוזליה ועלי נענע
מעדן צפון אפריקאי - נתחי עגל עדשים חומים גרגרי חומוס ומח עצמות בניחוח כוסברה ולימון. נשמע מבטיח, לא
זו המנה שבחרתי, והתגלתה כמרק קטניות עם מעט מאוד בשר. לא רע, והלימון שסחטתי פנמיה בהחלט שיפר אותו. כוסברה לא הרגשתי שם. לעיקריות בחרנו עוף מאראקש ופילה סלמון נורווגי (עדיין לא ברור לי מה הוא עושה במסעדה מרוקאית שמתהדרת ב"גורמה ים-תיכוני, אבל שיהיה). העוף הוא בעצם חזה עוף מטוגן בציפוי פריך ממולא בבשר עגל, שברי פיסטוק, קינמון. ההכנה עשתה עוול למנה המבטיחה - ככל הנראה הטיגון מבוצע מראש, ולקראת ההגשה חוצים את נתח חזה העוף הממולא ומחממים בתנור - מה שגרם לייבוש מייד של הבשר, וחבל כי הטעמים ששרדו את התהליך הזה היו לא רעים. הסלמון שנדגם ממול חוסל עד תום והובעה שביעות רצון מצד הדוגם
. המנות הוגשו בצורה אסטתית למדי על כלי הגשה מאורכים, בלוויית פירה סביר+. קינוח (שאינו כלול בעסקית) הוגש לנו ע"ח הבית (כמחווה לממליץ...). בחרתי בקדאיף חלבה - אטריות קדאיף דקיקות ממולאות נתחי חלבה בעיטור זרעי סומסום מסוכרים וסורבה קוקוס - חביב למדי. שני החברים בחרו במלאבי והתפעלו מטעמו. העסקית כוללת גם שתיה קלה או כוס יין הבית - מרלו ריזרב של ברקן שליווה יפה את הארוחה. הנזק - 157 ש"ח לפני טיפ.

לא אוכל להתייחס למיני המזונות

שנדגמו ולו בשל העובדה הפעוטה, שלא ביקרתי שם. למה שכן אתייחס זה לעיצוב, המאוד אקלקטי ובלתי מתחבר זה לזה. לשבת במקום שיש בו כזה בלאגן עיצובי היה מעצבן לי את הקיבה. שלא לדבר על כמות הזהב המסנוורת המזכירה את אולמי "בון בון", או כפי שהבחורציק הצעיר העיד על עצמו, כמעצב אולמות בסגנון הזה. מה אומר, יש לקוות שהאוכל שווה יותר ממראה עיניים. כי "מכיני המזון" המכונים בפינו שפים, אכן יודעים את מלאכתם.

byrdparis

New member
רגיל עד סתמי

בשבוע שעבר הגיחו בפורום כמה וכמה סקירות על המקום ...נראה שנהנו אני בתור שכן של המקום (גר כ 3 דק משם) הגעתי לשם בחודש הראשון לפתיחתו .. הדבר הראשון שאני "הרגשתי" שנכנסתי שהחלל גדול עלי .. כמו שאמרו מעלי העיצוב הוא "אולמי", "קיבוצי" ,השולחנות ענקיים (שזה טוב אם אתה מגיע כקבוצה ויש מקום לצלחות ...) כך שאין אינטימיות יותר מידי. והחלל פתוח מידי . כולם "רואים" את כולם כל הזמן .... לי זה דיי מפריע וכפי "שמתחילה לנסוק" ציינה זה מעצבן לי את הכיבה עוד לפני האוכל עצמו .. יצאנו 2 זוגות (כאשר הזוג השני נודניק ברמות על אבל פעם בכמה חודשים כדי להציל חברויות אני מוכן) . אכלנו למנות ראשונות "נגיעה מזרחית" היה טוב, חם וטרי עם תבלינים ומלח גס ,אך הסלטים המשתנים היו סתמיים ונראה כאילו הגיעו ממסעדת קייטרינג דלוחה ... הזמנתי את "המנה האפריקאית" לא אוסיף בגלל סקירתו של ראש השירשור רק אחזק שהו דיי צדק
. למנה העיקרית לקחתי את "ורד הצלע" (קרניבור שכמותי לא יכול לוותר על סטייק ), התברר כבשר טוב +- שנעשה במטבח שלא ממש מבין מה צריך לעשות עם בשר כזה ...היה סביר אך באמת לא יותר מכך. התפודים שהתלוו אליו היו ממש סתמיים וכמעט שלא נגעתי בהם, אולי בגלל שהיו קרים מידי ..ובלי טעם . חברי הזמין יחד עם אישתי מנות זהות של "הצלע השלישית" המנה אמורה להיות 3 צלעות טלה עסיסיות בליווי פירה ... לאחר ציפיה של יותר מ 15דק הגיעה המלצרית (שדיברנו איתה רק אנגלית דרך אגב כי לא ידעה לדבר עברית בכלל) והודיעה שהמנה לא קיימת ובמקומה יש משהו דומה רק בלי העצם של הצלע .. אך הבשר הוא דומה .. (עיקמתי את מיצחי כדי להבין איך זה יתכן ..אבל לא אמרתי כלום ..) הם הזמינו.. היה סביר לפי דעתם אך ממש לא משהו כדי לעמוד עליו או להגיד עליו תפילת תודה. הבעיה היותר גדולה בסיום הארוחה שהמנה שהמלצרית הציעה כתחלופה, עלתה כמעט 30 שח יותר מהמנה המצויינת בתפריט ואף אחד לא טרח ליידע אותנו "בנזק" המתלווה למנה לקינוח הזמנו :"מנג'רה" (עוגה חמה "משודרגת" ) שהיית סבירה למדי ...ונתנה קצת מענה מתוק לערב .. וכדור סורבה שהגיע ב 20 דק איחור לאחר קבלת העוגה והוחזר למטבח בעצבנות עיי אשת חברי . (צודקת) .. בכל אופן לשם החלטנו שאנו לא חוזרים ...אולי בגלל האווירה, המחיר הלא הגיוני בערב , הטעויות, האוכל הדיי סתמי והתזמונים שליוו את הארוחה.. לי תמיד נראה שמקומות כשרים שמנסים להגיש גורמה לא מצליחים יתר על המידה ...(כמובן מתכוון לאוכל ולא לשאר) רגיל עד סתמי .. א

למעלה