לא ישן במיטה שלו

אימוש

New member
לא ישן במיטה שלו

הילד שלי בן 3.5. הוא ממושמע, מנומס ומתנהג למופת. הדבר היחידי שמפריע לבעלי ולי מאוד היא התופעה של אי שינה במיטהץ נכון שאנחנו האשמים הבלעדיים בכך, שנתנו לו להרדם לצידנו בסלון, שאיפשרנו לו לישון לצד המיטה שלנו במשך שנתיים כמעט, אבל עכשו זה מספיק! ניסינו כל מה שעלה בדעתינו. קנינו לו מיטה חדשה שהוא בחר. צבענו לו את החדר עם ציורים שהוא ביקש, קנינו הפתעות, הוא הבטיח המון הבטחות וברגע במגיעה שנת השינה, מתחיל בכי נוראי "אני לא רוצה לישון לבד". מה עושים?

נעה גל

New member
אנחנו מאפשרים לילדים להרדם

היכן שהם רוצים (למי זה מפריע?), זאת אומרת הם נרדמים אצלנו במיטה, ואח"כ אנחנו מעבירים אותם למיטות שלהם. כאורן יודעת, שאם היא רוצה היא מוזמנת תמיד לבוא ולישון איתנו במידה והיא התעוררה. אני מאוד מבינה את חוסר הרצון ללכת לישון לבד. זה מפחיד וזה לא נעים לחלק מהילדים (וזה לא קשור בכלל, למשמעת או נימוס) הקטנים. ומיטה יפה או חדר מקושט לא מפיגים את הפחדים הללו. אני בטוחה שהוא גם לא כל כך מבין מה השתנה? כלומר, למה עד עכשיו כן נרדמנו ביחד ומעכשיו לא? אז אולי אפשר פשוט או לאפשר לו להרדם היכן שהוא רוצה, ואז להעביר אותו למיטה (סוגרים את זה איתו מראש) וגם אז להשאיר לו אור קטן דולק. או אולי אפשר לשבת איתו כל ערב עד שהוא נרדם ועד שהוא ירגיש שהמיטה הזו היא שלו ויהיה לו נוח ובטוח איתה.

אימוש

New member
כוח הרצון שלו מדהים

לעיתים הוא נשאר ער (כאשר אנחנו לידו במיטתו נשארים) עד 1:00 (כשב21:00 הוא במיטה) רק בכדי למנוע מצב שנעזוב. ואז אני נשברת וברגע שהוא מגיע לחדרנו, הוא נרדם בשניות.

נעה גל

New member
ומה עם... לשים מזרון לצד המיטה שלו

ולשכב עליו, בהתחלה אפילו לילה שלם, ואז לאט לאט לרדת במינונים. ואז הוא ידע שאתם שם ולא כל הזמן עם הרגל בחוץ. אני חושבת שלא יהיה במקרה שלכם "פתרון קל" עבורכם. וכדאי, לדעתי, לעשות את זה בדרך הרכה ביותר עבורו.

לאה_מ

New member
אז למה בעצם שלא ירדם אתכם

ואחר כך תעבירו אותו למיטתו? אם כשהוא אתכם הוא נרדם מיד, ואם אתם יכולים לסכם איתו, שבלילה אתם תעבירו אותו למיטה שלו, אז למה לא להקל עליו את ההרדמות?

למעלה