לא יפה.

לא יפה.

הבן שלי עולה לכיתה א'. מסתבר שיהיו 2 כיתות א', והמנהלת מקפידה לחלק כל ישוב חצי חצי בין הכיתות (בית ספר אזורי, תלמידים מגיעים מ- 5 ישובים). לפני כמה שבועות קיבלנו בדואר את החלוקה ל- 2 הכיתות, והתגלה כי החלוקה מאד לא מאוזנת. מספר הבנים בכיתה של הבן שלי היה גדול בהרבה ממספר הבנים בכיתה השניה (סה"כ הם 12 בנים שעולים לא' בישוב, מתוכם 2 ילדים שאף אחד לא מכיר, כנראה יגיעו במהלך הקיץ). כמובן שהיתה התמרמרות רבתי (של קומץ הורי הבנים בכיתה השניה), ואתמול הגיעה חלוקה חדשה, ומה מתברר? שעשו אפליה מתקנת וחילקו מחדש. עכשיו בכיתה השניה יש 6 בנים (מ"מלח הארץ"), ובכיתה של הבן שלי יש גם 6, אבל 2 מתוכם הם החדשים שאף אחד לא מכיר (ובכלל יש שמועות שלא בטוח שיעברו לגור פה), וחד אחר הוא המופרע של השכבה (ככה אמרו לי, אני אין לי מושג), שהועבר אחר כבוד מהכיתה השניה (בה היה מוצב מלכתחילה). ואם זה לא מספיק - הם קיבלו גם את המורה היותר נחשבת, מוערכת וכו'. ואיכשהו יצא (אני מאמינה שלא במקרה) שבכיתה של הבן שלי נשארו הילדים שההורים שלהם לא trouble makers (ואני ביניהם). עכשיו זה מעצבן אותי, ואני יודעת שלא נעשה עם זה כלום. לא יפה.

אני יודעת שזה נשמע קטנוני

ורוב הסיכויים שיהיה בסדר, כי בד"כ הבעיות הן יותר של ההורים מאשר של הילדים, ובכל זאת זה נראה לי לא מקצועי מצד המנהלת להיכנע לדרישות של הורים צעקנים, ולייצר מצב של נתוני פתיחה לא שווים מבחינה חברתית, ל- 6 שנים הבאות. ואני יודעת גם ששום דבר פה לא חדש (במיוחד לגבי ההיכנעות ללחץ של הורים אגרסיבים). אה, וגם כל הבלונדיניות בכיתה השניה. בחיי שגם את הטענה הזאת שמעתי.. תוך כדי שאני כותבת אני כבר לא יודעת מה מרגיז אותי יותר: החלוקה עצמה או ההורים, שלא משנה מה - תמיד מרגישים שדפקו אותם. מאד אופייני לישוב פה.

giulietta

New member
לגבי שני הילדים החדשים,

יש היגיון בלשים אותם יחד באותה כיתה, מעין תמיכה הדדית.

אבל למה דוקא בכיתה של הבן שלי? ../images/Emo3.gif

בחלוקה הקודמת, אגב, ההיגיון הזה לא היה. לא נראה לי שזה בא מאיזשהו היגיון שקשור לטובתם.

עדיין מוזר לי

כל החלוקה הזו של נושאים לפי "יישובים". אני גרה בעיר, ולא מכירה בכלל את דרך החיים הזאת.

למה מוזר?

אם יש ביה"ס שמגיעים אליו מכמה ישובים שונים, שאינם באותה רמה סוציו אקונומית - לא הגיוני שיעשו חלוקה שווה פחות או יותר בין הכיתות? אחרת מראש יהיו כיתות חזקות וכיתות חלשות. (פעם קראו לזה אינטגרציה).

אגב, גם בעיר יכולה להתעורר בדיוק אותה בעיה

כשהעפרון שלך יעלה לכיתה א' *, ובית הספר יקבל ילדים מכמה גנים, והמנהלת תחליט לעשות חלוקת גנים בין הכיתות (מה שקורה בד"כ). בדיוק אותו דבר. * נראה לך כמו בעוד שנות דור, אבל זה יגיע יותר מהר ממה שאת חושבת.

פלגיה

New member
עדיף לעשות חלוקה

ולא להעלות ילדים בגוש אחד. כיתה שיש בה 12 ילדים מאותו יישוב היא כיתה שמראש יש בה קליקה. אז עדיף לחלק והגיוני לחלק שווה בשווה. והדבר הכי גרוע זה להעלות כיתה מגן "as is" - כלומר את כל הקבוצה יחד. ככה עשו בשכבת הגיל של בת אחותי. העלו את כולם מגן חובה לאותה כיתה. עכשיו לקראת ב' מחלקים את השכבה מחדש. (אה, ואת מוזמנת לפורום החדש "עולים לכיתה א'". קל להגיע אליו כי הוא קיבל את המספר הכי יפה בתפוז - 1818: פעמים ח"י)

אה, המספרים היו רק לגבי הבנים.

בסה"כ יש 14-15 ילדים מהישוב בכל אחת מהכיתות (רוב נשי מוחץ). ולא אמרתי לא לעשות חלוקה, רק קיויתי שהיא תהיה הגיונית.

רוצה לשמוע את הסיפור שלנו?

לפני כיתה א' ביקשו שנרשום שמות של ילדים שאנחנו רוצים שיהיו בכיתה עם הבכורה שלי. כתבי שלא משנה לנו מי יהיה, רק ילד אחד שהטריד אותה רבות בגן חובה - אני מבקשת שלא יהיה איתה בכיתה. מה את חושבת קיבלנו? את אותו ילד בכיתה.סבלנו ממנו עוד שנה - אמנם פחות מתקופה הגן כי המורה ידעה איך לנהל את ענייני הכיתה ע שהוא עבר לבית ספר אחר.

אז גם זה מוזר לי.

שמבקשים לרשום שני שמות של ילדים איתם רוצים להיות בכיתה, ויש כאלו שרושמים (במקום או בנוסף) שם של ילד שלא רוצים להיות איתו. זה למשל לא היה עלה בדעתי (וכמובן שעלה בדעתם של הורים אחרים בסביבתי). אני עונה על השאלות ששואלים אותי. אהבלה.

צימעס

New member
התכונתי ברצינות.

איך? נדמה לי שהטריק - במקרה הזה - הוא נאג'.

איך הדינמיקה בין הכיתות המקבילות שם?

אם אופי הביה"ס הוא שכולם-מכירים-את-כולם בשכבה, אז לא מדובר כאן בהפרדה טוטאלית של הבנים בכיתה של הבן שלך מהבנות בכיתה המקבילה. אולי אפילו להיפך - הסקרנות שתהיה אצלם כלפי אלה שלא נמצאים איתם בלימודים כל הזמן אלא רק בהפסקות, דווקא תעודד התקרבות חברתית. איך זה היה בשכבות הקודמות? את יכולה לדעת מהורים של ילדים אחרים, או אולי מהילדים הגדולים יותר?

אין הפרדה טוטאלית

אבל עדיין יש הרבה פעילויות שהן כיתתיות ולא שכבתיות. אני יודעת מבני הבכור שבסופו של דבר רוב החברויות הן בתוך הכיתה.

אם כבר לעשות בעיות

אז אחרי שתראי אם המופרע הוא באמת מופרע, איך החדשים, איך המורה ואיך הכיתה מתגבשת בתור כיתה. יכול להיות שבסופו של דבר לא תהיה בעיה. יכול להיות שאפילו להפך- הכיתה השנייה תהיה של חנונים עשירים וסנובים עם מורה מתלהבת ובכיתה של הבן שלך יהיה יותר כיף. ואם לא, אז תוכלו להחליט להתחיל לעשות בעיות גם בשלב יותר מאוחר.

למעלה