(לא) יפה לכם ככה

shellyland

New member
(לא) יפה לכם ככה

אני פותחת בזאת שירשור סלנגים מעצבנים. למה בכל פעם שאני אומרת משהו מוצלח או ראוי להערכה, מישהו מוצא לנכון להגיד "יפה לך"? למה בחידון שנערך עכשיו בערוץ 2 אמרה החידונאית "יודעים את התשובה? יפה לכם ככה..." מי המציא את הסלנג הנוראי הזה כתחליף ל"כל הכבוד" או לסתם "יופי"? מעצבן רצח! מהם ביטויי הסלנג שמעצבנים אתכם?

Idan91

New member
וואו, יש המון.

אבל אני לא זוכרת אותם כרגע...

Idan91

New member
טוב, רשימה חלקית ביותר:

"רצח" כתיאור ("ראיתי חולצה יפה רצח!"). שיחקת אותה סוף הדרך חבל על הזמן

batcheni

New member
חכה לי בסיבוב,

חיכיתי וחיכיתי, עד שהתייבשתי . אוף, זה מה זה מעצבן, סוף הדרך !

אטיוד5

Active member
באותו הקשר ...

מה מצב? מ'עניינים? ולמה? משום שאני מזהה פה מטבע לשון שמשקף את פני החברה. פעם היו שואלים 'מה שלומך', 'מה נשמע' והתכוונו בכנות לדעת. (או שמא הייתי תמים?) ברבות הימים המשיכו לשאול, בתור נימוס אלמנטרי. ובעת האחרונה ויתרו לחלוטין על הפניה האישית. במקומה באו 'מה העיניינים', 'מה המצב' . מעלה לי סעיף, משיף לי ת'עצבים, מקפיץ לי פיוז, שורף לי נתיך.

ס ק א ל י

New member
כשמישהו אומר לי "יפה לך" -

אני ישר עונה "חכה שתראה את זה בפרופיל". באשר לשאלתך, זה לא ממש סלנג, אבל פעם היה נסיון להכניס שם חדש לצבע (כנראה למשפחת הירוק-מנטה וסגול-חציל, נושא ששווה שרשור בפני עצמו) - והצבע היה "שחור-נאצי". זה היה בהקשר של מגפיים מעור. זה ממש זעזע אותי. ועדיין.

nutmeg

New member
אפרופו צבעים

יש מבחן חמוד שנותן שמות של צבעים ואפשרות לבחון את עצמך אם קלעת לצבע הנכון רק על ידי שמו. לא פשוט בכלל

klila35

New member
2/10

האמת לא ידעתי שום כלום, סתם מזל. לא רק שלא ידעתי - גם לא שמעתי מעודי על הצבעים המוזכרים שם. אבדוק עם אשתי, שפת אם אנגלית. נראה מה יצא. זה היה כמו במבחן אמריקאי שבו לא קונסים על תשובות לא נכונות. אז מנחשים - יותר טוב מכלום.

עוד כמה:

בקטנה, אחי. (א: יש לי מבחן היום. ב: באסה לך. א: בקטנה, אחי) אחי שלי, אח שלו, אח שלה, דוד, אחותי, גבר. חפיף דליל. חבל"פ (חבל על הפנאי) סבבה אגוזים. (א: מה קורה? ב: סבבה אגוזים, אח שלו) ודווקא שאני מנסה להיזכר בעוד לא הולך לי. נו, מילא.

nutmeg

New member
באמת ה"אחי" הזה מעצבן

ובכלל אנ'לא סובלת שאומרים לי מותק, חבובה, כפרה, נשמה... אלו כינויי חיבה שעושים ההיפך - מרחיקים. very anoying

ס ק א ל י

New member
שוב אני והתגובות שלי...

אבל כשאני שומעת מישהו אומר למישהו 'אחי', אני חייבת לשאול בעיניים עגולות: "מה, אתם אחים"? לא שזה מפריע לי לקרוא לכמה מחברותי "אחותי"...

למעלה