לא יעזור כלום

wonder20

New member
לא יעזור כלום

בתור סוקר שסקר טלפונית מאות רבות של אנשים, אני יכול להגיד שלא יעזור כלום - כל המחאות, כל ההפגנות - אף אחד לא יאשים את הליכוד במצב הכלכלי/בטחוני שאנחנו נמצאים בו היום. אנשים שהולכים להיפגע מהתוכנית הכלכלית בצורה קשה ואפילו קשה ביותר - הם אומרים לי שהם לא מתחרטים שהם הצביעו ליכוד. נו אז מה אפשר לעשות? לדעתי, על אף שאני מתומכיו, צריכים להחליף את מצנע. הוא כבר נתפש בציבור כשמאלן קיצוני, ואף אחד לא יחזור להצביע לעבודה כל עוד הוא בראשה. הוא צריך לחבור לכמה מחברי הכנסת של העבודה, להצטרף למרצ ולהקים מפלגה סוציאל-דמוקרטית אמיתית. אולי, עם קצת מזל, בורג יכול להיבחר להיות היו"ר החדש ולא פואד.

EverMan

New member
אם העבודה תתפצל זה הסוף

שלה. היא תקרוס לחלוטין. היא א.לא תצא לעולם מהחובות. ב.לא ישאר בה סממן אידיאולוגי עם האנשים שיעזבו למרצ. צריך להקים את המערך מחדש לדעתי. על כולו. ז"א - איחוד של המפלגות מימ"ד , העבודה , מר"צ, ושארית הפליטה של ב"ע מהמפד"ל. לקחת מצע מדיני מתון , ובראשה יעמוד מנהיג חזק , אדם שיודע לחצוב להבות בנאומים ושיראה חזק.

wonder20

New member
אתה מתאר משהו שלא יקרה

ענבר, אתה מתאר תרחיש שסיכוייו להתקיים הם בערך כמו הסיכויים ש"שרון יביא שלום וביטחון". אתה חושב באמת שיש סיכוי שבן אליעזר ומקורביו במפלגה פשוט ירימו ידיים? הלוואי, אבל אני מסופק, וכל עוד הם שם וקולם רועם, אין סיכוי שיצטרפו למפלגה הגורמים שאתה מדבר עליהם. מה שיותר קרוב זה דווקא פיצול. אני דווקא חולק עליך בנושא. העלאת פוליטיקאי מתון, אפילו במרכז הפוליטי, כמו, כן כן, בן אליעזר יכולה למשוך (גם אני התפלאתי) הרבה מאוד קולות מהמרכז ומבני עדות המזרח שאין להם אמון במפלגת העבודה ה"אליטסטית אשכנזית". זאת בעוד שאנשי השמאל האמיתיים של המפלגה יצטרפו למפלגה הסוציאל-דמוקרטית, וכך תיווצרנה שתי מפלגות שמהוות תחליף ומתנערות מהכישלון של קודמותיה בבחירות ינואר 2003. זה מעשי מאוד, וזה יכול להוות פתרון.

TheHock

New member
בעצם אתה מדבר

על לפצל את השמאל בשורה של פיצולים ואיחודים ליצור מצב של שתי מפלגות שמשתפות פעולה =- האם אתה באמת מאמין שאותו שיתוף פעולה ימשיך לעד - או יהיה מעשי רק לבחירות הקרובות - כי לי זה נשמע כמו תכנון קצר טווח.

wonder20

New member
הרעיון שלי הוא כזה

במצב הנוכחי היום שתי מפלגות השמאל הגדולות בישראל הן מפלגת העבודה ומרצ. שתי המפלגות נחלו מפלה קשה ביותר בבחירות האחרונות. אני מציע הזזת מפלגת העבודה ימינה, זאת כדי לדבר אל רוב העם שנמצא במרכז כיום, תוך הצגת אלטרנטיווה שמאלנית מתונה לליכוד. ומפלגה נוספת שתהיה במקום מרצ שרוסקה בבחירות האחרונות, מפלגה שתורכב משליש חברי מפלגת העבודה של היום (לפי חוק) השמאליים יותר וממרצ.

"מפלגה במקום מרצ"??

כשיבחר יושב-ראש חדש למרצ (וזה יהייה בקרוב) מרצ תתחיל בפיתוח המפלגה הסוציאלית-דמוקרטית שהיא תעמוד בראשה. אל תכתיב את העתיד של מרצ.

יוֹאב

New member
לי יש דעה שונה

מצנע חייב להשאר בראש האופוזיציה, ויש צורך דחוף באיחוד. ככה, אל 19 המנדטים של העבודה, ש-7 מתוכם יונים, יצטרפו 6 של מרצ, וייצרו מפלגה אחת של 25 מנדטים. מתוכם 13 יונים, ו-12 פחות יונים. מפלגת שמאל אחת זה מה שדרוש.

מרצ לא יצטרפו למפלגת העבודה.

מרצ מורכבת בעצם מאנשים יונים ממפלגת העבודה. העבודה היא מפלגה גדולה, מושחתת ויותר מדיי ימנית בשביל מרצ. מפלגת שמאל אחת? אתה מתכוון למפלגת שמאל ציוני אחת? אני תומך בזה שמצנע ישאר בראשות העבודה.

EverMan

New member
אין סיבה שמרצ לא יצטרפו לעבודה.

אין סיבה שבגלל יונים יותר ופחות - יהיו שתיי מפלגות. העבודה מפלגה גדולה - טוב מאוד ! מושחתת - אם יהיו בה אנשים לא מושחתים - היא לא תהיה מושחתת. ויותר מדי ימנית ? כמו מה ? וכן , מפלגת שמאל ציוני.

haemek10

New member
ולמה שבן אליעזר יפרוש?

זו לא מפלגה דמוקרטית? מה יש קליקה שמחליטה מי יהיה בראש? אתם שומעים את עצמכם?

haemek10

New member
"אדם שיודע לחצוב להבות בנאומים

"אדם שיודע לחצוב להבות בנאומים ושיראה חזק" אתם המפאי ממש איבדתם את כל ההגיון. זה מה שחשוב? הרי נוסחאות כאלה הן הן שגרמו למפאי להתרסק, ואתם מציעים: בואו נמשיך כך. הרי היה לכם ברק והעפתם אותו, עכשיו אתם מתכננים להעיף עוד אחד, את מצנע. ממש דרך מובטחת להצלחה. תמשיכו כך.

virus2

New member
הנתונים שלך נכונים להיום...

הבחירות עוד 2-3 שנים. עד אז מפלגת העבודה ומיצנע צריכים להציג קו לוחמני, ליצג את חלשים,לקחת משינוי את קהל הבוחרים שלהם ואת הדתיים המתונים ולהופיע בכל אמצעי התיקשורת ובכל נושא. את הטעויות תעשה הממשלה לבד. כבר היום אנו רואים את המגמות הטיפשיות שלהם. כמו שסופרים את הרוגי האינטיפדה יש לספור את המיתאבדים בגלל המצב הכלכלי. התכנית הכלכלית שביבי יעביר תהיה כל כך גרועה שגם לא תחלץ אותנו מהבוץ וגם תשאיר אותנו עם מובטלים רבים יותר ועניים ורעבים. הקפאת ההתנחלויות שיכפו עלינו האמריקאים יצריכו את הממשלה הנוכחית להיכנס לאימות איתם. סכומי הכסף הגדולים שנשפכים שצד הלא נכון של קו הירוק גרמו למשבר בו אנחנו נמצאים. ניתן למצנע שנה שנתיים להתאמן כראש האופוזיציה. הוא ישתפשף ולא יפול למלכודות תקשורת פשוטות. יש לו פוטנציאל וזמן להתרגל.

למעלה