לא יעזור בית דין

Holden is ME

New member
נו באמת

את מתייחסת לכותרת צהובה של עיתון צהוב. כאילו שבית המשפט הטריד את עצמו בכלל בנושא של אם "כוסית" זה מחמאה או לא (לדעתי בתנאים מאד מאד מסויימים זה כן יכול להיות מחמאה אבל זה ממש לא משנה) השאלה היא אם האסיר היה צריך להענש על דיבור פרטי בינו לבין חברו ולדעתי חבל לכולנו על הזמן אם כן. מעבר לזה יש את השאלה האם האמירה "כוסית" היא אמירה שלילית שדורשת עונש והשופט (שכנראה קצת יותר מעודכן ממך) אומר שמה לעשות יש חלקים באוכלוסייה שנוהגים להתבטא כך.

kisslali

New member
אני מוכנה להסכים ש"כוסית" זו מחמאה

רק במקום שזה יחשב מחמיא שאקרא לך שמוק'לה, טוב? בעצם גם אז לא יחמיא שיכנו אותי כוסית, אף פעם, לעולם ובשום מצב. נדמה שעל זה נסוב הדיון, לא? ללי

noa128

New member
השאלה ש ל י התייחסה למילה כוסית

והאם יש הסכמה בקרב הציבור (בעיקר הנשים) שמכונות כך, לעניין הפסיקה של אותו שופט בעניין אותו אסיר - ממש לא נכנסת לזה... ואני מסכימה עם ללי ומוכרחה לומר שמעניין לי את ה XXX כמה שהשופט מעודכן, עדיין מגעיל בעיניי שמתייחסים לכולי כאל חלק אחד בגוף שלי אפילו אם הכוונה היא להחמיא. אם הייתי קוראת לשופט ההוא כבוד זין קטן הנכבד - אני בטוחה שהוא לא היה חושב שזה מכבד אותו. מה דעתך?

Holden is ME

New member
דעתי היא

שזה כל כך מתאים ל"ידיעות אחרונות" לקחת דיון רציני ומאד חשוב שקשור לזכויות האסיר וליחס של השב"ס כלפיו, למצוא בו פסיק של פסיק של פסיק, להוציא אותו מהקשרו, ולהשתמש בזה כדי להדפיס את המילה כוסית בכותרת ובכל מקום אפשרי, ליצור ויכוח במקום שהוא לא קיים ולמכור עוד כמה עותקים. "אם הייתי קוראת לשופט ההוא כבוד זין קטן הנכבד - אני בטוחה שהוא לא היה חושב שזה מכבד אותו. מה דעתך? " אני מקווה שאם היית קוראת לו ככה בשיחה עם חברה שלך הוא לא היה מוצא בזה סיבה להפעיל נגדך סנקציות. אבל רק כדי למנוע המשך הוויכוח המילה הנ"ל אכן מילה דוחה.

אויש ב'מת.

נגמר לבית המשפט במה להתעסק? לעניין - כוסית יכול להיות מחמאה. כבר קרה לי שבאה אליי מישהי (יותר מפעם אחת) ושאלה "נכון שאני כוסית?" ואוי ואבוי לי אם הייתי עונה שלא (כנראה שלא הייתי יכול לכתוב את התגובה הזאת...
) לא שאני אשתמש בזה כמחמאה, אלא אם זה מכוון למשהי שאני מכיר טוב ואני בטוח שאני יודע שהיא תקבל את זה בחיוך. אבל זה בהחלט יכול להיות מחמאה לפעמים. אבל - להגיד 'כוסית' למישהי שאני לא בקשר על בסיס אישי - זה לא מחמאה, זה אפילו עלבון ומעין סוג של השפלה. זה בדיוק כמו שאני לא אגיד 'מפגרת' למישהי שאני לא בקשר אישי איתה.

גריפון

New member
זה בהחלט ענין של קונטקסט, ודורון

צודק כאן. אין מחלוקת על זה שלכנות בחור "זין" או "שמוק" הוא עלבון, בכל קונקסט, בעוד ש"כוסון", למשל הוא מחמאה. בלי שום ספק, זו מילה פמליארית מאוד ושימוש בה כלפי אשה זרה, ובפרט נושאת משרה וכו' הוא העלבה ישירה וסיבה לתלונה. בתוך מערכת של קירבה קיימים כבר נוהגים פרטיים.

גריפון

New member
ורק להסיר ספק, החלטת השופט אומללה

בעיני לגמרי ומבטאת מעט מאוד שכל ישר.

למעלה