לא יכול

לא יכול

להשתחרר מהמוזיקה הרומנית. אולי נעשה איזה מחקר קטן בנושא
למה רוב מוזיקת הכלייזמר הטובה הגיעה דווקא משם
למה רוב ההשפעות בסולם של הרגש תמיד משולבים במוטיבים של המוזיקה הרומנית
איך זה שממדינה נחשלת יצאו הניגונים הכי טובים שברנדווין טראס ושאר גדולי הכליזמרים תמיד הוציאו משם את המיטב? למה כשהאיש מנסה להלחין משהו עכשווי שיתאים לחתונות, ה"סולם הרומני" נתקע לו בכל ניגון
מה עושים נגד זה
למה האיש לא יכול להתחבר לשיר המעלות של קרדונר ולשאר הניגונים בסגנון הזה שמצליחים כ"כ? זה הורס לי את הפרנסה!
מה כ"כ יפה במוזיקה הרומנית?? ואולי מספיק כבר עם הצפצפה (פצפצה) הזאת שנקראת קלרינט ונעבור לגיטרה חשמליתתתת???ונהיה כמו כולם!!! ואולי...ואולי...ואולי יפסיק האיש לבלבל את המוח????

ora11

New member
לא לא איש../images/Emo31.gif

ערב טוב לא ידעתי שהמוטיבים של המוזיקה הכלייזמרית מגיע ונוגע ברומניה. ובשום אופן לא לעבור לגיטרה. אנחנו רוצים אותך עם הקלרינט ועם הניגונים היפים שלך. אפילו אם זה בצחוק לא נרשה לך. תמשיך לכתוב ולהנעים לנו עם המוזיקה שעושה רק טוב על הנשמה. רוצים עוד ניגונים אני בטוחה שאני מיצגת את חברי הפורום כאן ובטח את אנשי צפת. לילה טוב

בוודאי אורה!

לא עלה אפילו בדעתי
סתם העלתי הרהורים באופן כללי.
על המחמאות:))))

אולי הרומנים גנבו את כל הניגונים../images/Emo13.gif

אתה יודע מה? אני אעשה "שאלת חכם". באמת מעניין מה שכתבת. אבל אני חייב לציין שבכליזמר העולמי שאני מאזין לו הרבה אין כל כך הרבה מוטיבים רומניים. כמובן שמנגנים גם את הסגנון הזה אבל מקומו מצומצם בתוך כל סגנונות הכליזמר. מחשבה אחת שעלתה לי היא, שהסגנון הרומני התפשט הרבה מעבר לרומניה עצמה. יש לזכור שהצוענים הם נושאי בשורת המוסיקה הזאת והם הביאו את זה גם לפולין ואולי גם לרוסיה. אין לי מידע על התפשטות הצוענים אבל נדמה לי שיחד עם הגעתם למקום מסוים הם המשיכו לנגן את מיטב המוסיקה המסורתית שלהם ובכך הרחיבו את מעגל המאזינים של ה"סגנון הרומני". איש, כשאני שומע את הקלטות שלך אני באמת שומע את הקטע הרומני, ובעיניי זה יפה ומקסים. גם הוויברציות שאתה עושה נדמה שהן רומניות (אבל אני לא מוסיקאי לכן לא אוכל לקבוע כך בוודאות). ועוד משהו: אין עוד משהו... סתם חשבתי וזה מיד נעלם לי

magy

New member
חשבתי

שרק אני אוהבת מוסיקה צוענית, רומנית, רוסית, בלקנית (וגם יוונית וספרדית) חשבתי שזה קשור למוצאי....(הרומני) - חשבתי שאולי בגלל שזה החומר ששמעתי בבית, מילדות.....שאולי התרגלתי...שאולי.....ינקתי את זה , קיבלתי בגֶנים..חשבתי שאולי יש לי אופי צועני....... אבל לא......!!!!!! יש במוסיקה הזו משהו..... שקשה לתאר...במילים של יום חול......במילים ארציות.... כששומעים אותה, נעשים צוענים בנשמה....ונסחפים למקומות אחרים שגם אם לא היינו בהם, אנחנו מגיעים אליהם עם המוסיקה המיוחדת הזו. כמו מין שמחה עצובה....../כמו עצב שמח.............כמו החיים........ שנה טובה.

פראזניק

New member
דווקא רומני?

במסגרת שיטוטי אחר מוזיקה טובה, מצאתי ניגוני כליזמר שמקורם ברוסיה, רומניה, השבטים הצוענים, צרפת (כן! אפילו צרפת) ואפילו ניגון אירי אחד. אני לא כל כך בקיא בסולמות רומניים (בדרך כלל סולם רומני נועד לפרוץ לחלון הקומה השניה. לא?) אבל כמדומני שכפי שקלרינט אינו מתאים לנגן את "אומן אומן ראש השנה", הוא מתאים במיוחד לנגן ניגונים שיש להם את אותו "שורש נשמה" (מושגים. אה?). יש כלים עכשויים שיש בהם יופי מסוים. גיטרה חשמלית, כשהיא נופלת לידיהם של גיטריסטים טובים, (ולא דיברתי דווקא על סטיב וואי או סנטנה וכו') היא כלי מעולה מעין כמוהו. היא גם יודעת לנגן כליזמר טוב. אבל לעולם לא יהיה בה הנשמה שיש לקלרינט שמנגן כליזמר. קלרינט, בידיים טובות, יש בו נשמה, לא רק ניגון. ה"קנייטשים" שלו שונים מאלו של הגיטרה, הם "רוחניים" יותר, מתחננים יותר, צועקים יותר בצעקה מלאת רגש. ואלו בדיוק המאפיינים של ניגון כליזמרי בעיני. אני חס ושלום (רח"ל) לא בא לפגוע בגדולתה של הגיטרה, אהובת נפשי, אבל מי ידמה ומי ישווה לקלרינטבניגון כליזמרי? כל נסיון לנגן כליזמר בכלים אחרים רק יפגע בעצמת הניגון. אי לכך ובהתאם לזאת (ובלי לפגוע בזכויות), ישאיר נא האיש אשר רוח בו את הגיטרה לידיהם של המעוניינים. תפקידו הוא לשמור על הנשמה, נשמת הכליזמר המוטלת בלא גואלים רבים. לכן אנחנו כאן. על מנת לעזור למת המצווה הזה, שלמרות שרבים עוסקים בו, מעטים מבינים אותו באמת לדעתי. וכפי שמצווה עלינו תורתינו "מת מצוה הכל קרוביו". זה חלק ממה שהיה לי לומר.

ישאיר ישאיר...../images/Emo13.gif

ולו רק בגלל שאין לו כוח להתחיל בגילו המתקדם ללמוד גיטרה:) אני חושב לעשות קובץ ובו אנחנו ננסה להדגים קצת את הדברים כי חסרה כאן קצת המחשה. אני אעשה אותו בלי נדר ברגע שיהיה לי קצת זמן ואני אתקין מחדש כמה תוכנות שנפלו לי במחשב
מיותר לציין שנהנתי מהודעתך

יש מצב מגי

שמרוב שאנחנו מתחברים לדבר מסוים אנחנו לא יכולים להבין איך שאר העולם נשאר אדיש
עובדה.רוב העולם די אדיש לזה. הוא מעדיף להתחבר למוזיקה העכשוית... אני חושב שזה בגֶנים. כמובן שיש הרבה חובבים למוזיקה בלי קשר אבל מי שמחובר לזה...
))

../images/Emo6.gif על זה לא חשבתי נועם

עוד מעט תבוא האישה הרומניה שלי ותכעס
האמת היא וכבר כתבתי על כך,החלום שלי הוא לנסוע לרומניה ולנסות להתחקות אחרי העבר המוזיקלי שלהם. בזמנו ביקשתי מיהודי שנסע לרומניה להביא לי קלטות משם. הוא הביא עשר קלטות.זה לא היה זה...כיום הם מנסים לחקות את המוזיקה המערבית. "הסגנון הרומני התפשט הרבה מעבר לרומניה עצמה" כתבת. האם מבחינה הסטורית הייתה לרומניה השפעה? האם הצוענים ברובם מקורם מרומניה? אני לא שואל בשביל לענות אלא באמת אינני יודע
אני אשמח אם ננסה ביחד לחקור את העניין. אני הייתי מגדיר את המוזיקה הרומנית כמוזיקה עם לחלוחית.יש יובש מסוים בכליזמר הרוסי האוקרייני וגם האמריקאי. זה נכון מה שכתבתי
לא מדוייק
למשל בניגוני קרלין יש הרבה מוטיבים עם לחלוחית והמקור הוא מרוסיה. מעניין שהיידיש הצפתית יש בה המון השפעות רומניות. גם המוזיקה. מי אומר שניגוני חב"ד למשל שיש בהם יובש מסויים או ניגוני גור שהמוטיב שלהם הוא מרש וכן הלאה פחות יפים
למה...למה המוזיקה המקסימה הזאת מגיעה תמיד ממדינות העולם השלישי? האם הסבל ותרבות העוני שעד היום קיימות שם, הם הם שגרמו ל"סולם של הרגש" לפרוץ?? הכונן דיסקטים שלי לא בשמחה כשהוא יתעורר אולי אני אעלה לכאן משו שעשיתי אתמול...המטרה הייתה משהו בסגנון החסידי העכשווי.מה יצא מזה?? כמובן ניגון רומני
עוד מעט נחנוט את שלושת ההודעות. שלך,מגי ור' פראז ברשימת המאמרים של הפורום

למעלה