לא יכול יותר..

איתיוש23

New member
לא יכול יותר..

היי אני הומו דתי .. ואני מאוד אוהב את הדת ומשתדל לעשות הרבה דברים בדת. השבוע בכיתי כמו ילד קטן על המצב של הומו' ודת. הקושי הזה והרגשת הדחיה אפילו מעצמך , או מהסביבה כאשר תגלה וכל הנושא הסביבתי והחברתי והמשפחתיוכל הציפיות.. ממש גורם לתסכול ואפילו דכאון. אני הומו מגיל צעיר מאוד ורק מס' מצומצם של חברים יודע עליי וזה לפחות מה שמקל. אין היתר הלכתי לנושא ? גם כשמדובר בפיקוח נפש של ממש ? כי לפי היהדות אסור לך להיות עצוב ואתה מחוייב לשמוח , וגם לא לחשוב מחשבות אובדניות.

יודיX3

New member
היי איתיוש

ליבי יוצא אליך כי עשית לי פלשבק מטורף לגבי הייאוש והרגשת חוסר המוצא. דבר ראשון אני חושב שדבר שיכול להקל הוא לפגוש עוד אנשים במצבך ולדבר- כמו שאתה שואל פה. אולי זה ישמע לך מוזר אבל אתה צריך לחלק את (ואני מצטט) "הרגשת הדחיה אפילו מעצמך" ו "מהסביבה כאשר תגלה וכל הנושא הסביבתי והחברתי והמשפחתיוכל הציפיות.. " לשני קטגוריות- כלומר אל תשים את איך שאתה רואה את עצמך, ואת איך שהחברה (משפחה, חברים, קהילה, "ממסד דתי") רואים אותך בחפיפה אחת. ההתמודדות עם כל הציפיות של כולם קשה מדי ומיותרת- תתמודד עם מה שאתה ומי שאתה- ומה שאתה רוצה. אני יודע שזה נשמע קצת כמו דיבורים בעלמא- אבל ממש לא כך. אני החלטתי להיות קצת אגואיסט לשם שינוי ולחשוב עלי סוף סוף- מבחינתי כל העולם יכול ללכת קיבינימט. ביום שתהיה שלם עם עצמך תהיה מאושר- ואז כל הבלגן יתגמד- אתה תראה.

סבבב

New member
איתיוש תהיה חזק

שלום איתיוש... אני מבין שאתה חדש פה... תהיה בטוח שאתה לא לבד בכל הבלגאן הזה. זה לא דבר פשוט, אבל... יש כמה אפשרויות להתמודד או להקל על המצב: האחת, לדבר על הנושא עם אנשים קרובים שיכולים להבין אותך. בכל פעם שאתה מדבר עם מישהו זה מוריד קצת מהמועקה שבלב... שנית,אני לא יודע אם יש לך בן זוג... אבל אין ספק שאם בן זוגך היה דתי או מסורתי (ולא כ"כ קשה למצוא כאלה) זה היה עוזר לך מאוד... תהיה חזק ואף פעם אל תחשוב על מחשבות אובדניות... בשביל זה אנחנו פה - אוהבים ותומכים.

אל תתיאש

ידידי, אולי אני טועה, אבל אני מתרשם שהרגשת הדחיה שלך מעצמך, והפחד שלך מתגובת החברה, הוא לא קשור קשר ישיר לדת. יש לי הרגשה שאתה נגעל מעצמך כי אתה נגעל מהומוסקסואליות, למרות שאתה יודע שאתה כזה. אני חושב שכדאי שתחשוב על זה, ותקבל את עצמך קצת יותר. זה תהליך ארוך ולא קל, ואני מדבר מנסיון, אבל זה שווה. אני באופן אישי נעזרתי בזמנו בחברים מהפורום בוואלה (ז"ל) בימים הטובים שלו, ואנחנו כאן כדי לעזור גם לך. תהיה חזק, ובשום אופן אל תחשוב על התאבדות. זה לא שווה את זה. גם אם עכשיו זה קשה מאד, זה עובר בסוף. שבת שלום! דניאל

perplexed4

New member
דניאל! גם אתה פה?

קאופמן, יקירי! מה המצב? לא דיברנו כבר המווון זמן. מסתבר שבכל זאת נותרו כמה מזקני הפורום הקודם... מקווה שיהיה כאן נחמד כמו שהיה בימים הטובים ההם בוואלה... הרבה אושר! סתמודמישו.

אהלן, איזה יופי לפגוש אותך.

סתמודמישו, אהלן בן אדם, תשמע... כבר מזמן לא התראנו,( כוונתי מבחינה וירטואלית) מה שלומך? ואיך אתה מרגיש? כן אתה יודע מה לעשות... הפורום בואלה כבר זצ"ל (יש הגורסים ז"ל) ואני מאוד מקווה שיהיה כאן נחמד כמו בימים ההם. אשמח אם תכתוב לדוא"ל [email protected] ונהיה בקשר. באהבה אסף זהבי.

איתיוש שלום, מאוד מבין אותך.

אתיוש שלום זה אסף, אני מאוד מבין אותך, ההיתי באותם מקומות, באותן רגשות, באותן סערות, ומועקות איני יודע בן כמה אתה אני מניח שבשנות העשרים שלך, אני בן 43. בן אדם יקר: ריבונו של עולם הוא אבא טוב- אוהב את כולנו כבניו יחידיו אין אצלו בן חורג, ובטח שלא בן סוג ב"- הוא אוהב אותך, הרגשת הדחיה לצערנו הרב אינה מוצדקת. אין איסור על הומוסקסואליות, אין איסור על אהבה, ועל רגש, וכן.... ברור שישנם התרים הלכתיים להיות שמח, ולהיות אדם שלם גם שומר מצוות (שאתה מקיים אותם ברצון- ובהקפדה)וגם הומוסקסואל. מבין מאוד הקונפלקט שאתה חיי בו, קושי אמיתי ומהותי, וכל כך מובן, והצפיות מעצמך, ומשפחתך, כן.... ממש מבין,. שמח שישנם חברים שיודעים ושסיפרת ובטחת בהם, חברים טובים זה דבר נהדר ( אני מניח שהם סטריטים), לגבי המשפחה, והחברה, מאוד תלוי בך ואולי עדיף שלא ידעו ואלו התהליכים האישיים שבך, וברור שישנו פיקוח נפש שלא לגרום לעצמך דברים לא טובים (אך עצם העובדה שכתבת בפורום מראה שאתה מבקש דרכים אחרות ולא רק הדרך האובדנית חס-וחלילה.) וצדקת... לפי היהדות אתה חייב להיות שמח (כך גם גורס הרב הצדיק והקדוש שלי) איתיוש תשמע: אשמח מאוד לשוחח איתך, וגם לתת לך פרטים על קבוצות חברתיות להומוסקסואלים דתיים בארגוני. כוונתי למועדון הסרט הסרוג ולפגישות חברתיות. הדוא"ל שלי הוא: [email protected] אשמח אם תפנה.ואשלח לך מספר פאלפון להתקשרות אלי. אשתדל לעזור כמיטב יכולתי. שבוע טוב ובאהבה אסף.

Benedict 1981

New member
מחזיקים לך אצבעות

אתיוש דבר ראשון תדע ששום דבר בחיים אינו באמת כפי שהוא נראה אז תנשום עמוק וקח קצת זמן ובטוח שתראה שדברים ישתנו. דבר שני אתה חייב לעשות הפרדה בין הקטע הדתי ללחץ החברתי כי הערבוב הזה רק מערפל את החשיבה. ודבר שלישי, תאהב את עצמך כפי שהינך ותזכור שאף אחד לא בחר להיות כזה ואם אתה בתוך מצב שכזה זה מעיד שיש לך את הכוחות להתמודד עם זה. אז קצת סבלנות ובהצלחה אחי

למעלה