לא יכול יותר..

maorta

New member
לא יכול יותר..

אני לא סגור שאני בפורום הנכון... אבל(אפילו יועצת אין לי בבית ספר..) לימודים דיי נמאס זה עבר כבר את כל גבול הטעם הטוב... לא יכול ללמוד יותר נמאס אני כיתה יב' 12 שנה סוחב יום אחרי יום אז בשנים הראשונות הייתי גאון א-ו הכל היה מושלם אבל פתאום עכשיו הכל יוצא החוצה מכיתה ז' אני בקושי סוחב את השנים התנהגויות ד' 50 נכשלים ומנסה ומנסה אינספור בתי ספר שהעיפו אותי...(יש שלושה כאלה... מז-יב') כיתה יא' עשיתי את המעשה ועברתי לבית ספר פרטי...(זה היה המפלט האחרון למה אם לא הייתי נאלץ לעבור ללמוד בבתי ספר סוג ד' עם כל מיני חברים מהעיר כאן...) אז כיתה יא' הציגה מצב שונה והפוך ובאמת השתנתי מקצה לקצה הוצאתי כמה בגרויות(ואפילו 5 באנגלית....) מה שמוכח לגביי זה שאני יושב אני מוציא ציונים טובים אפילו למרות ההתנהגות הגרועה מאוד והנכשלים(לא פשוט לחיות בנעליו של הליצן...) אבל אני לא מסוגל יותר לא מסוגל לשבת לא להתקרב לכיתה אני כל היום מבריז ובמקום לאמר לאמא שלי שפשוט אין לי כוח מרוב הכבוד שאני רוכש לה והאהבה באמת שאני לומד רק בשבילה רק בגלל שאמא שלי כ"כ תובענית....ורק בגלל גילה המבוגר... רק בגלל שאני יודע כמה זה חשוב לה אני ממשיך לקום כל בוקר ולרוב להבריז הטימטום שלי הוא שאני בבית ספר פרטי ושם כל יום שאתה לא מגיע מדווח להורים אז זה יוצר ריב קבוע וקשה לי עם הריבים האלה (ולרוב אני אחד שלא מתרגש מכלום...) נמאס לי לשקר לאמא שלי מצד אחד אני לא רוצה להפסיק אבל מצד שני אני לא מסוגל אני לא רואה את עצמי יושב ומשקיע זה כ"כ קשה לי אני קם בבוקר ומשתדל ללכת שוב אבל לא יכול כבר המצחיק הוא שנשאר לי כולה חצי שנה לסיים ופתאום אני נשבר אבל באמת נשבר.... לא יכול לא רואה מצב שאני יוצא מזה.... את השנה הזאת התחלתי בשאיפה להוציא בגרות מלאה(כי ככה הנתונים משנה שעברה יראו שאני מסוגל) ופייי אם כל מה שעברתי בחיים בדברים האלה להגיע למעמד כזה באמת יהיה הישג אדיר בשבילי אני כולי נטול מוטיבציה.... רוב החברים שלי הפסיקו ללמוד ממזמן (הרוב הפסיקו בשלהיי כיתה י'..)ורק אני תמיד נשארתי חזק ואמרתי שלא יהיה מאותם אלה שאפילו לסיים בית ספר לא הצליחו שאר החברים שלי כבר סיימו ללמוד לפני מספר שנים וגם זה בקושי הוציאו את ה12 שנות לימוד.. (כמובן שבימים אלה אני לומד בבתי ספר פרטיים אין שביתות...) זהו זה היה מן פורקן בחיים לא הוצאתי כזה גילוי לב ועוד לאינטרנט... תודה רבה....

Kalla

New member
אני לא יודעת מה להגיד לך פרט ל:

נשאר לך כבר ממש קצת. תסחוב עד סוף השנה ותגמור את זה. אם תפסיק עכשיו - כל השנים האלה, שבחלקן סבלת, היו לחנם ואם תרצה להשלים בעתיד לעשות בגרות בעתיד תצטרך ללמוד שוב את אותם הדברים. אני מניחה שאתה בחברה של נערים שלא לומדים וזה מאוד מקשה עליך - לסביבה יש השפעה רבה. אבל עובדה שאתה בכל זאת שונה במשהו, כי התמדת והתמודדת למרות הקשיים. עכשיו זה כבר ממש הסוף, אז חבל שכל המאמץ הזה יירד לטמיון. לכולם יש נקודות שבירה, החוכמה היא לדעת להתגבר עליהן. אתה כנראה רוצה להשיג יותר מאשר חבריך - אתה רוצה לפתוח לעצמך הזדמנויות אולי להמשיך ללמוד בעתיד. כנראה שגם יש לך כשרון ולכן כדאי תמיד להשאיר פתח למימושו בעתיד. ועוד דבר - הייתכן שיש לך בעיות קשב וריכוז שמקשות על ישיבתך בכיתה. האם אובחנת אי פעם? טיפול נכון בעעיות כאלה, אם ישנן, יכול מאוד להקל. לא יודעת אם עזרתי, אך זו דעתי הכנה.

maorta

New member
פסיכו דידקטי

המאבחנת כתבה בקטן בסוף שיש אופציה לבדוק בעיות קשב וריכוז הזמנו תור במכון בוולפסון עשרה חודשים חיכינו אבל בסוף ביטלתי וסרבתי ללכת(זה היה לפני 3 שנים) ועכשיו בשלב כזה מאוחר עשרה חודשים זה יותר מדיי איך אוכל לבדוק את הנושא תמיד אמרו לי לבדוק את זה אצלי יועצות בבתי ספר קודמיים עכשיו שאין לי יועצת בפרטי אין לי מושג מה לעשות(אני בן 18 ואני מעוניין לדאוג לעצמי לבד אם תאכלי לי לתת לי קו מנחה למי לטלפן ועם מי לדבר אני אשמח תודה:]

Kalla

New member
אולי יש כאן כאלה שמתמצאים יותר ממני

אך לדעתי יש לך אפשרות לפנות ליועצת בית הספר או לרופא שלך בקופת חולים שיפנו אותך לגורמים המקצועיים המתאימים.

maorta

New member
כן....ולא

אין בי שום כישרון מולד של משהו שאני כישרוני בו(אולי יש ועדיין לא גיליתי אותו...) אבל אני יודע שאני בנאדם שאוהב להחכים ואוהב לדעת דברים.... אוהב להתעניין בכל דבר... ולעזור לאנשים שצריך... אם יש תחביב מסויים זה לבלות 3-4 פעמים בשבוע(בדאנס ברים וכאלה...)

טוב, אני בדעה

שאנשים צריכים סיבה טובה, אבל ממש טובה, בשביל להישאר איפה שרע להם. ולהישאר בביה"ס עוד חצי שנה רק כי ככה צריך לא נשמע לי סיבה מספיק טובה. הבעיה היא שאתה מנסה גם לעשות מה שאתה רוצה, גם לרצות את אמא שלך, אולי לא שמת לב - זה לא הולך. קח אותה לשיחה, תסביר לה את המצב בדיוק כמו שהסברת לנו, קח חופש עד הגיוס ואחר כך, אם תרצה, תשלים בגרויות. בהצלחה.

צימעס

New member
תפוס שיחה עם אמא שלך.

תגיד לה מה שכתבת פה. (מותר לעשות את זה עם דמעות וחיבוק וככה) ותעזוב את הלימודים. אני בטוחה שאם יום אחד יתחשק לך דווקא להפוך לרופא או לעו"ד, אתה תמצא את הדרך ללמוד (עם או בלי ר"ת שיתנו לך הקלות). מה עושים החברים שלך שעזבו את הלימודים בגיל 15? איך אתה רואה את החיים שלך בעתיד?

maorta

New member
"הסטיסטיקה אומרת..."

שהיום בגרות זה המינימום כדי שיסתכלו אליך ואפילו בעסק המשפחתי... שיש לי האחים שלי והדודים לא יוכלו להכניס אותי ככה פתאום למקום שאני בלי בגרות ובלי שום נייר שמוכיח שיש בי משהו... ( ומצד שני אני גם לא רוצה להיות תלותי ולבנות את החיים שלי על פרוטקציות...) אחרי הצבא יהיה קשה מאוד להשלים אז ככה שאם כל זה שרע לי... חייב להמשיך...

Kalla

New member
עזוב סטטיסטיקה.

אתה צריך לעשות מה שאתה שלם איתו. היה לי ברור (לפחות לעניות דעתי) מההודעה הראשית שלך שאינך שלם עם הפסקת לימודים. יש אנשים, כמו החברים שלך, שזה מה שמתאים להם והם שלמים עם זה אז סבבה. אבל הרגשתי שלמרות הקושי (שאולי קשור לכך שאינך מטופל נגד בעיות קשב וריכוז) זה לא מה שאתה באמת רוצה ושאם תוותר עכשיו תהיה לך תחושה של החמצה. אז אם כך, ואתה ממילא הולך להמשיך - תתעודד: יש לך בסך הכל עוד חצי שנה, אז תן את הפוש האחרון ותגמור עם זה. לדעתי, כדאי לך בכל זאת ללכת לאבחון, כי לתלמידים מתקשים נותנים לפעמים הקלות שונות בבחינות הבגרות. כך שאין לך מה להפסיד - הכי גרוע שיכול לקרות שלא ייצא מזה כלום והכי טוב - שתקבל עזרה והקלות.

אתה חייב לעשות בגרות עכשיו

ואני חייב להגיד לך שמנסיונם של כמה וכמה אנשים קרובים אלי הרבה יותר קל להשלים בגרויות אחרי הצבא - אולי בגלל שאתה כבר אדם מבוגר ועצמאי ועושה את זה מבחירה, אולי כי זה עולה כסף, אולי כי המורים שלך ממש מרויחים מזה ולכן כישוריהם והמוטיבציה שלהם ללמד גבוהים יותר ואולי כי יש שם כוסיות - לא יודע
. מה שלא יהיה, תצליח.

השאלה

שלדעתי מאד חשובה ומאד מסקרנת... למה אתה כבר לא יכול ללכת לבית ספר? ממה המוטיבציה שלך נגמרת?

למעלה