לא יודע מה לעשות....

KLYVM

New member
לא יודע מה לעשות....

עוד כמה שבועות אני יוצא למסע לפולין. מי שיצא, יודע שצריך לעשות שם הרבה טקסים (6 בערך) וכל מי שיוצא חייב להשתתף בטקס. אני לא מסוגל לקרוא משהו מדף. אני יודע שרוב המגמגמים לא מגמגמים כשהם קוראים מדף ואצלי זה בדיוק ההפך. כשאני קורא מדף אני אתקע כל מילה שנייה, ואני לא רוצה את הצחקוקים מסביב, מה גם אנחנו קבוצה גדולה של יותר מ- 50 ילדים. כל יום בשבועות האחרונים אני חושב על זה ללא הפסקה, חושב מה לעשות ונראה לי כתוצאה מזה גם שטף הדיבור שלי בתקופה האחרונה לא משהו. יש לנו גם מפגשים של פעם-פעמיים בשבוע לקראת המסע. במפגשים האלה כל אחד בתורו אומר את השם שלו ומספר על החששות שלו לקראת המסע, ציפיות, משתף את הרגשות שלו לקראת המסע וכו'. כל פעם כשמגיע התור שלי, עוד לפני שאני מתחיל לדבר, אני שומע צחקוקים. כשאני מתחיל לדבר ואני נתקע אני שומע עוד יותר צחקוקים. אפילו כשאני מדבר בסדר ולא נתקע עדיין יש צחקוקים וזה ממש לא נעים לי. כל פעם כשעובר התור שלי, אני תוקע את הראש ברצפה מרוב בושה ולא רוצה להסתכל באף אחד, פשוט רוצה להיעלם. הלוואי שכל הילדים ירגישו יום אחד מה אני עובר כל החיים וידעו מה ההרגשה שאתה צריך לשקול כל מילה שלך ולא להגיד באמת מה שאתה רוצה כי אתה לא יכול לומר את זה ואומר משהו שבכלל אתה לא מתחבר אליו רק בגל שיותר קל לך להגיד את זה. לפעמים אני חושב לעצמי "מה אני צריך את זה? למה אני יוצא?" אני ממש רוצה לצאת ולראות מה היה שם אבל הדיונים האלה והטקסים והדיונים שיהיו בפולין (ויהיו הרבה) פשוט הורגים אותי. מישהו יכול להגיד איך אפשר לקרוא מדף בלי לגמגם? בבקשה תעזרו לי ותתנו לי איזושהי עצה... תודה.

vicz

New member
../images/Emo160.gif

היי קודם כל יצאתי למסע לפולין בתחילת כיתה י"ב ולדעתי זו חוויה שאסור להפסיד בשבילי הייתה החוויה הכי משמעותית בחיים ועברתי די הרבה בתיכון לא הייתי חברותית מדי (חלק גדול מזה בגלל הגמגום) ויצא שמכל מי שנסע (היינו כמעט 30 איש) לא הייתי מיודדת עם אף אחד ואמנם רוב הנסיעות ביליתי עם ווקמן, אבל לדעתי זה רק הוסיף לעוצמת החוויה כי הייתה לי הזמדנות לחשוב כשיצאנו מהאוטובוס התפלאתי לראות שרוב האנשים התנהגו בצורה הרבה הרבה פחות מכוערת מהרגיל כנראה שלכל אחד בפולין נופל איזשהו אסימון התיידדתי במסע עם כמה אנשים שבנסיבות אחרות לא היה לנו סיכוי לדבר בכלל זו מין חוויה שגורמת לך להרגיש כמה הבעיות שלך קטנות לעומת מה שיכול להיות גם לנו היו דיונים לפני ובזמן המסע המטרה שלהם היא מטרה טובה: לשמור על שפיות הנוכחים ולראות שאף אחד לא מתפרק יש שתי דרכים להתמודד עם זה: האמיצה והפחדנית אני בחרתי בפחדנית. לא רק במסע, אלא בכל התיכון כשהגיע התור שלי לדבר, הייתי אומרת: אני לא רוצה לדבר והיו עוברים הלאה הדרך האמיצה היא לפתוח את זה לדיון, בקטע של "מה מצחיק" לספר קצת על הגמגום ולשאול במעגל המסורתי כל אחד מה בדיוק מצחיק אותו באדם מגמגם נכון, דורש הרבה הרבה אומץ, בבית ספר לא הייתי עושה את זה, אבל עכשיו אם מישהו היה מצחקק אני חושבת שהייתי מוכנה לזה אני חושבת שבפולין הם יתאפסו על עצמם קצת זה נכנס עמוק אפילו בילדים "מקובלים" בעלי התנהגות מגעילה ביותר לאנשים בלי שום קשר לגמגום: בגדים חמים!!!!! מפה הקור נראה לך "בקטנה", כשמגיעים זה משתנה תוך חצי דקה שבין המטוס למיניבוס של שדה התעופה קר מאוד, במיוחד במחנות, שזה שטח פתוח לפעמים הקור פשוט מטמטם. תפסתי את עצמי צועדת והמוח שלי ריק ממחשבות, פרט לאחת: "קר לי!!!!" כפפות וצעיף לכיסוי הפנים חובה!!! אני חושבת שלא תצטער שיצאת האנשים האלה לא ביקשו מאיתנו הרבה, אך רובם לפני מותם ביקשו שנדע על מה שקרה ונזכור זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות בשבילם אתם יוצאים עם עדי שואה? כי אם כן צפויה לך עוד חוויה: לשמוע ממקור ראשון. חוויה שעוד שנים ספורות לא תהיה אפשרית. הייתה לי הזכות לעמוד באושוויץ ליד אישה מדהימה בחוזקה שהושיטה יד לדרגש ואמרה: כאן ישנו אני, אימי ואחותי..... אל תוותר תשלח לי מסר אם אתה רוצה לדבר ויקי

KLYVM

New member
לא, אנחנו לא יוצאים עם עדי שואה

משום שהם כבר מבוגרים ולא יכולים להחזיק מעמד מסע רוך ומתיש של 8 ימים. מה בקשר לטקסים? את עשית טקס? איך אפשר לקרוא מדף מבלי לגמגם?

vicz

New member
../images/Emo124.gif

היו לנו 2 טקסים אני לא הקראתי בטקסים אני כותבת לא רע, אז לחלק מהטקסים כתבתי קטעים שהקריאו בטקס אחד צילמתי וזה נכנס לקלטת של המסע הייתי מבין 4 מכינים ספר פולין שהכנו כשחזרנו כי אני טובה בלארגן בקיצור: עשיתי את מה שאני טובה בו ולדבר זה לא אחד הדברים במקרה היה לי מזל, המורות שיצאו איתנו היו מרכזת שכבה שלי ומרכזת שכבה לשעבר שלי (מהחטיבה) - שתיהן מאוד אהבו אותי ושתיהן היו מודעות לבעיה, אז גוננו עליי כל הזמן. אמא שלי לא שומרת עליי ככה והיא פולניה. אני מציעה שתיגש למורה/מורים שיוצאים איתכם ותדבר איתם.תגיד שאתה רוצה להשתתף ולתרום, אבל לא בהקראה אני לא יודעת במה אתה טוב, אבל זה יכול להיות תפאורה, סאונד,חיפוש קטעים, שירים,ארגון וריכוז - כל דבר שאתה יכול לעשות מבלי שיגרום לך להרגיש רע עדכן אותי בהתפתחויות

סלבה2

New member
אצלי זה ככה...:

אם אני קורא כמו רובוט לפי השיטות שלימדו אותי הקליניקאים - אני בדוק נתקע. אם אני קורא מתוך רגש..כמו שאתה מספר סיפור נגיד..אני לא מגמגם בכלל אפילו אם אני מול אצטדיון. לדעתי תעשה את הנאום שלך מתומצת, תקרא במשפטים רצופים עם רגש. בין משפט למשפט תעצור לשנייה אחת בדיוק לקחת אויר ולעשות רסטרט למוח. אתה תראה שזה עובד. תהנה בפולין :)

סלבה2

New member
ועוד משהו

תשנן טוב טוב את הנאום שלך, אם תדע אותו טוב אתה לא תצתרך לקרוא מהדף ותוכל לספר את רובו מהראש.

shuky63

New member
מסכים עם vicz שאתה לא חיב לקרוא

אם זה מאד קשה לך.אם מאד תפחד מזה זה סתם יהרוס לך את כל הנסיעה. אין דבר כזה חיבים להשתתף.אם תבקש מהמורה האחראי על הטכס לא לקחת חלק פעיל בדיבור בפני קהל בגלל הגמגום,אף אחד לא יכריח אותך.תוכל לעשות דברים אחרים. רק אם חשוב לך(!) להתמודד עם הסטואציה הזאת אתה יכול לנסות.אם אתה מקבל את הקטע שאתה צריך לקרוא הרבה זמן מראש אתה יכול לתרגל את הקריאה.אתה יכול לשנות קצת את הקול ,לראות את הטקסט כרצף של הברות שאתה זורם מאחת לשניה.הכל הולך.אתה יכול להתחיל לתרגל לבד עם עצמך,אחרי כן מול אדם אחד וכך להגדיל את כמות האנשים.כמובן אתה יכול לבוא לתרגל בסדנא של אמבי לתרגול מצבי דבור. תשמע ספור: בשנה שהתחלתי לגמגם בגיל 12 והגמגום שלי היה די חריף,הכיתה שלי עשתה את טכס יום הזכרון לחללי צהל בבית הספר. אני מאד הערצתי את עמיקם גורביץ שהיה קורא כל שנה את היזכור בטכס סיום יום הזכרון בהר הרצל.חלמתי תמיד ל'קרוא כמוהו. והנה נקרתה לי ההזדמנות ולא התכוונתי לתת למשהו "שולי" כמו גמגום לקלקל לי את זה .כשחילקו תפקידים בקשתי את היזכור.עוד מישהי בקשה את זה ונתנו לשנינו לקרוא כדי שהכיתה תבחר.קראתי בלי אף גמגום.כולם הצביאו בעדי.לא גמגמתי בחזרות ולא בשתי סבבי הטכס מול שני חצאי בית הספר.ואתה יודע למה?כי לא שוקי עמד שם על הבמה אלא עמיקם גורביץ.והוא לא מגמגם. אז בהצלחה במה שתבחר ואם אתה צריך עזרה רק תבקש.

vicz

New member
שוקי, לקרוא מחשבות של אנשים אחרים

זה לא יפה!!!!
הוצאת לי את המשפט הראשון מהפה אם תחשוב לפני המסע על אותו טקס בו אתה צריך להקריא כמה שורות וכל המסע על איך הקראת את זה ומי צחקק - תפספס את מה שאתה הולך לשם בשבילו.... גם אני בעד להתמודד (אני הרצתי לפני כמה חודשים
) אבל זה לא נראה לי הזמן או המקום אבל זו רק דעה אישית כמובן

למעלה