לא יודע מה לעשות

לא יודע מה לעשות

לפני בערך שבועיים עשיתי שאלה בספר קבלה מסוים ויצא לי כן הוטלה עליך עין רעה חזקה וכל אשר תעשה לא תצליח ואל תאמר איני חושש לזה ,משום שעין רעה גרועה ממאה מכות .עשיתי בדיקה עם שמן ומים ובכל הפעמים שקע עיגול שמן בצורת עין ולא עזר כל ההוצאות שניסיתי לעשות יש למישהו פיתרון.

גם אני שמעתי על-כך.../images/Emo6.gif

שמעתי גם שבישראל אין אנרגיות שליליות, אין שדים ורוחות, ואם אני משבט יוסף לא אפגע מעין רעה. ואם אני לא מאמין בכך אז זה לא יפגע בי. בקיצור יש הרבה שמועות. וגם חלקם כתובות פה ושם. אולי הם מחוסנים מעין רעה אבל לא מעינא בישא.

חי אדר

New member
עין הרע ועין טובה

האמת לא מחוור כלל כיצד מעין הבשר תיתכן השפעה מחוץ לטווח הראיה של האדם אם נניח כי זה משהו רוחני הרי נמצא כי אותה אנרגיה היא כח בגוף והרי דבר שהוא כח בגוף הוא בעצם גם חומר. והרי החומר לא יכול לנוע אם לא מניעים אותו, ואף אינו יכול להשפיע ללא מגע פיסי ממשי. נמצא כי עצם ההנחה בדבר יכולת השפעה של אנרגיה סמויה מן העין אין לה כל אחיזה. היא מבטאת יותר את הצורך הפסיכולוגי של האדם להימנע מנטילת אחריות על מעשיו ודרכיו ולהעמיסם על דברים הסמויים מן העין הבאים בעטייה של העיין.המעניין כי כאשר האדם מצליח לא מתעורר אצלו רצון לומר כי עשולי עין טובה אלא הוא זוקף זאת לכישרונו המבורך וחכמתו הרבה. למען הבהירות אוסיף ואציין כי יסודה של העין רעה הוא בתכונת הנפש של האדם לעניין מידת הנדיבות. חז"ל כאשק קבעו את דרגות מידות הצדקה והעזרה לזולת העמידו זאת על היחס בין עין טובה לבין עין רעה. עין טובה היא נתינה שהאדם נותן ביד נדיבה, ועין רעה היא נתינה ביד קפוצה. נמצא שאין לכך כל השלכה לגבי השפעה על הזולת במשמעות רוחנית אלא בשיקוף תכונת האדם כלפי עצמו בלבד. מכאן הושאלה העין רעה גם לתאור מצב בו האדם מזיק לרעהו מכח הקנאה שבו אך שוב אין המדובר על היזק מכח אנרגיה הסמויה מן העין, אלא מכח מידת הקנאה של האדם העושה כל שביכלתו לסכל לאחרים את דרך הצלחתם במעשים בפועל ולא באמצעות שלט רוחני רחוק.

למעלה