לא יודע מה לעשות

לא יודע מה לעשות

אני והיא יצאנו 6 שנים לפני חצי שנה התארסנו סגרנו אולם וחלמנו על חתונה מושלמת . כן היו רבים כן היו משברים אבל תמיד אהבה שלנו ניצחה הכול גרנו ביחד 3 שנים לפני שבועים היא גילתה דבר ממש לא נעים מגיע ומשפיל לפני כשנה אהינו בחופשה באילת עם חברה שלה לא יודע למה לא יודע מה עבר לי בראש באותה רגע מחשבה הכי דפוקה שיכולה להיות .. השארתי את הטל שלי במקלחת במצב צילום בזמן שחברה שלה החליפה בגדים אחרי שחזרנו העברתי את הסרטון למחשב ושכחתי למחוק אותו .. הכול המשיך רגיל ואיפלו שכחתי שיש את הסרטון במחשב שלי... לפני שבועים היא מצאה אותה במחשב היום הכי שחור שהיה ךי בחיים היא התחילה לבכות בךי הפסקה אמרה לי שהיא לא רוצה לדבר ולשמוע אותי ושאני ישן בסלון הבנתי שזה דבר נוראי נסיתי בכול דרך לבקש ממנה סליחה ולהתנצל אז זה לא עזר הלכנו ךישון וחשבתי ביום למחורת אני ימשיך ביום למחורת היא כבר לא חזרה הבית היא סיננה אותה ולא היתה מוכנה לשמוע ממני אז אמרתי לה שאם היא לא תחזור אני יגרום לעצמי נזק בהתחלה היא גם התעלמה אחרי זה באמת בעלתי מלא כדורים ואהיתי על הפנים ואז היא בא אבל שוב אמרה לי לישון בסלון לא איתה ויום למחורת שוב פעם לא בא חשבתי אולי באמת ניתן לה כמה ימים לנוח להרגע קצת ואז ננסה שוב וכם כמה ימים לא דיברנו ואז ביקשתי ממנה שרק ניפגש באיזה בית קפה נישב ונדבר היא אמרה שהיא לא מעונינת בכלום ולא חושבת שכדי שניפגש ולא רוצה כלום קנתי לה סט תכשיטים יקר וזר פרחים הבאתי לה היא זרקה הכול ולא רצתה לכחת שלחתי לה מליון הודעות שאני אוהב אותה והודעה שאני לא יכול לחיות בלעדיה כול הודעה באורך של מגילה אבל כלום לא עזר איזה ערב חזרתי מהעבודה הוצאץי בקבוק ויסקי והתחלתי לשתות ואז היא שלחה לי הודעה שהיא רוצה להגיע כדי לכחת כמה דברים ותשמח אם אני לא היה בבית רציתי למוות היא אף פעם לא היתה כולכך קרה אלי ועד כדי כך נחושה בסיום הקשר שתיתי שוב מלא כדורים רציתי שיקרה לי משהו אבל לא קרה כלום היא הגיע עם חברות שלה ביקשתי מהם שיתנו לנו 5 דקות להיות לבד היא לא רצתה אז אמרתי לה שתבוא ביום אחר וסגרתי תדלת אחרי זה היא נכנסה לבד אמרתי לה תשבי בואי נדבר היא לא רצתה ביקשתי שוב היא לא היתה מוכנה לכלום זה ממש פגע בי שבן אדם הכי קרוב אלי במשך 6 שנים אפילו לא רוצה לדבר איתי אז רצתי לחלון ואמרתי לה שאני חופץ היא התחילה לצעוק חברות שלה חשבו שאני עושה לה משהו התחילו לדפוק ולצעוק שנפתח פתחנו להם זה היה ערב מאוד דרמתי עם הרבה בכי שלנו ישבנו ביחד בחדר איזה שעה ולא דיברנו רק בכינו לבסוף היא לכחה תדברים שלה והלכה עוד כמה ימים לא דיברנו וחשבתי לשאול אותה אולי היא תרצה להפגש בבית קפה לשבת ולדבר היא עדיין היתה בשלה שהיא לא מוכנה לא לשמוע ולא לראות . כבר לא ידעתי מה לעשות כמה שלא ביקשתי כמה שהתחננתי כמה שהצתערתי כלום.. פשוט לא מוכנה לשמוע רק אומרת שהכול נגמר איזה ערב חבר התקשר אלי ואמר לי שהיא ביקשה ממנו שהוא יצא איתי לאנשהו כדי שהיא תוכל לבוא ולכחת כמה דברים אמרתי לו שימסור לה שיום למחורת אני בעבודה עד 6 ושתבוא... חזרתי הבית אחרי העבודה היא לכחה הכולללל כול מה שהיה שלה גרגיר אבק לא נשאר רק את הטבעת אירוסין השאירה לי על השולחן מאז לא דיברתי איתה הבנץי שכנראה באמת הגזמתי לא משנה כמה אני מצתער. הבנתי איזה טעות נוראית עשיתי אני כולי בחרטות אנחנו כבר לא מדברים בכלל 3 יום הלב שלי מתפוצץ אני בלי מצב רוח לא אוכל לא יושן לא לומד בעבושה אני כמו זומבי לא יודע מה לעשות עם עצמי ממש קשה לי בלעדיה לא יודע כמה הסבל הזה ימשך כמה אני יכול להיות ככה אני כול היום חושב רק עליה כול היום רק בפייסבוק מחכה לראות אם היא תעלה תמונה כדי לראות אותה תיכננו לחגוג עם כול החברים את תחילת השנה האזרחית במועדון סגרנו מקומות האם כדי ללכת גם כי היא תהיה שם ולנסות לדבר איתה אולי היא שחכה קצת למרות שאני כמעט בטוח שהיא גם שם תתעלם ממני ושוב אני יפגע לא יודע כבר מה לעשוץ כדי שהיא תסלח לי או הדברים שעשיתי הם באמת בלתי נסלחים?

אני מציעה שתלך לטיפול.

ממנה הייתי מציעה שתשכח - ותחפש בת זוג חדשה - באמת שיש עוד הרבה בחורות נהדרות בעולם, וזה לא סוף העולם להיפרד ממישהי, ולא משנה מי היא.
לגבי מה שעשית - הדברים שעשית הם פשע, ותגיד תודה שהיא לא הסגירה אותך למשטרה. היא עשתה איתך חסד - עכשיו יש לך הזדמנות לפתוח דף חדש, בלעדיה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קבל את זה שאין מה לעשות כרגע

היא הבהירה את עצמה בצורה הכי ברורה.
היא חזרה בכל הזדמנות על אותו מסר, במלים ובמעשה, בלי שום זיגזג.
זה המצב הכי חד משמעי שיכול להיות. אין פה טעות ואין פה סדק. לא זה לא.
&nbsp
במצב כזה עליך לקבל שזה נגמר, ולהפסיק להזין את עצמך באשליות שאם תעשה ככה או ככה אז זה ישנה משהו. זה לא.
&nbsp
עד שלא תקבל את הדין, לא תוכל ללכת הלאה בחייך. תהיה תקוע כמו זומבי, לא איתה ולא בלעדיה.
&nbsp
מעבר לזה, תשים לב שדרכי ההתמודדות שלך לא הכי בוגרות ולא הכי חזקות. יותר מדי דרמה וזעקה לתשומת לב. אתה צריך לשקם את עמוד השידרה שלך ולהיות יותר חזק, גם מול מצבים קשים שכאלה.
&nbsp
בהצלחה.

עשית את הדבר הכי שפל בערך

ולכן ברורה בהחלט התגובה שלה והרצון שלה להתנתק ממך באופן מוחלט. זו הייתה גם התגובה שלי במקומה.
&nbsp
במקום להציק לה, לארוב לה ולהשתמש עליה במניפולציות של פגיעה עצמית, עדיף שתיקח את עצמך לטיפול, ויפה שעה אחת קודם. חוץ מזה שזה ישפר את מצבך, אף אחת אחרת לא צריכה לסבול בעתיד מהתנהגות מזעזעת שכזו.

נוסעת27

New member
מה ציפית שיקרה?

צילמת את חברה שלה בעירום מתקלחת ושמרת את זה במחשב...
זה לא רק סופר קריפי, סוטה, פלילי, בוגדני ולא מכבד מצדך, אלא זאת גם חברה שלה. כמה בגידה וגועל וחוסר אמון נוצרה בפעולה אחת.
&nbsp
אני חושבת שבחיים לפעמים אנחנו צריכים לשלם על מעשים שעשינו. יש כאלה שמצליחים לפעמים להתחמק מעונשים על דברים איומים שעשו, אבל לא לכולם יש כזה מזל.
אתה לא ילד קטן. עשית מעשה (פלילי, אגב, כבר אמרנו?) שפל והיא לא ראתה לנכון לסלוח על זה. אתה צריך לקבל את זה.
&nbsp
אתה יודע. אמרתי לא פעם שיש לנו בני האדם, ובעיקר הדור שלנו, בעיה נורא קשה עם לקבל כאב. אנחנו פשוט לא מסוגלים לקבל שדבר כזה יכול להתרחש בתוכינו, ונעשה כל מה שאנחנו יכולים כדי למנוע מזה לקרות. במקרה שלך, מחוות דרמטיות ומטורפות של פגיעה עצמית (אירוניה- לפגוע בגוף שלך כדי לנסות למנוע פגיעה ריגשית) שאני דיי בטוחה שרק הפחידו אותה. דיברת התחננת בכית צעקת וכמעט קפצת מהחלון. הכל כדי לא לקבל בשום אופן את הכאב הזה. אבל גילית לצערך שהחיים האמיתיים הם לא סרט אמריקאי ולא הכל אפשר למנוע באמצעות דרמה ורעש ובלאגן..
&nbsp
העצה שלי? קבל את זה שעכשיו כואב. זה חלק מהחיים. תקבל את זה ותרשה לזה לקרות, כי הקשר שלכם גמור. את העצה הזאת אני נותנת לך כדי שתפסיק לבלוע כדורים ולקפוץ מחלונות.
&nbsp
בקשר לבחורה שלך- אם היית אומר שעשית את המעשה הזה לפני 10 שנים שהיית איזה ילד מפגר שרצה להרשים את החברים האדיוטים שלו הייתי אומרת אוקיי.. אפשר אולי לדבר על זה, להסביר. הרבה בוודאי השתנה. אבל לפני שנה (???) צילמת בזדון חברה של זוגתך (מזה 6 שנים) מתקלחת....? זאת בגידה בכל כך הרבה מובנים ורבדים שאי אפשר בכלל להגיד לך על זה כלום חוץ משבישלת את הדייסה ועכשיו תיאלץ לאכול אותה.
&nbsp
אולי לפחות למדת כמה מאות לקחים מכל הסיפור הזה, החל בלא לצלם נשים עירומות ללא ידיעתן, ורצוי גם לא חברות של בת הזוג, ורצוי לא לבלוע כדורים ולחתוך ורידים ולזעוק על אדן החלון כשדברים משתבשים. ולקבל את זה שלפעמים כשמפשלים צריך לשלם...
בטוחה שיש עוד כמה לקחים בעניין הזה שאין לי כוחות לחפור בהם.
but u get the point
&nbsp

מה שעשית הוא באמת דבר מאוד מגעיל ואפילו פלילי, אבל...

שרשרת האירועים שהתרחשה בעקבותיו היא החלק החשוב בסיפור, והינה ההסבר:
אתם חייתם פחות או יותר באושר ואושר עד שקרה משהו שטרף את הקלפים וזיעזע את המערכת. דבר כזה קורה למערכות יחסים בכל מיני מצבים וזה בעצם המבחן לזוגיות שלכם: האם הפערים בהשקפות העולם שלכם ניתנים לגישור והאם אתם מסוגלים להכיל ולקבל זה את המגרעות של זו (ולהפך).
פה למדנו עליכם כמה דברים:
1- בת הזוג שלך היא טיפוס מאוד טוטאלי, יש לה עקרונות נוקשים, אין אצלה עיגול פינות ואין פשרות. אני בטוחה שיש לה המון יתרונות (ובמצבים מסויימים אפילו התכונה הזאת היא יתרון), אבל לראייה דיכוטומית כזאת יש גם מחירים ואתה עכשיו משלם אותם.
2- אתה התגלית כבן זוג מאוד תלותי, חסר חוסן נפשי וביטחון עצמי ובלי יכולת להתמודד עם סיטואציות שאינן תואמות את הרצון שלך. הנסיונות שלך להכריח אותה לחזור אליך באמצעים מאניפולטיביים רק מרחיקים אותה ממך: למה לדעתך מישהי צריכה לסחוב על הגב שלה גבר שלא מסוגל להתמודד עם המציאות?

עכשיו, במאמר מוסגר, אני חושבת שאתה מספר לנו רק חלק מן האמת ואני נוטה לחשוד שאולי הסיפור הספציפי הזה היה קיצוני במיוחד, אבל הוא המשך ישיר של אישיו של קינאה שיש ביניכם. האם היא מתלוננת עליך שאתה פלרטטן? נועץ עיניים בבנות אחרות? חושדת שאתה עלול לבגוד בה? מביעה קינאה?
לא שזה יעזור ליחסים האלו, אבל אם יש שמץ של אמת בהשערה שלי, כדאי שלהבא תנהג עם עצמך קצת יותר בשקיפות, וכאשר אתה מספר סיפור כזה, תתייחס גם לרקע ולא רק לסיפור עצמו. זה אומר הרבה... ובמקרה הזה, יכול להיות שהמקרה המתואר הוא מבחינתה רק הקש ששבר את גב הגמל.

A לוןA

New member
בקשר לסעיף 1

אני חושב שאת שופטת אותה לחומרה מדי, מתוך היכרות עם מצב קיצון אחד.
זה שהוא עבר את הגבול בצורה בוטה ומכוערת, והיא לא היתה מוכנה להבליג על הפגיעה הקשה הזו- לא עושה אותה "טיפוס מאוד טוטאלי". יכול להיות שהיא טיפוס נוח ו"זורם" וסבלני בהרבה מאוד מקומות- אבל כשאתה עובר את הגבול בצורה כ"כ מטופשת ומכוערת- זה משהו שדורש תגובה חריפה, ולעיתים בלתי מתפשרת - גם אם בהמון נושאים אחרים שאינם נושאי קיצון כאלו היא מאוד פשרנית וותרנית.
&nbsp
(בתור דוגמא- גם האדם הכי שקט בעולם יצעק כשנופל לו פטיש על הבוהן. לראות אותו רק בסיטואציה הזו ולהגיד "פפפפ... איזה איש רועש. ממש בלתי נסבל" זה פשוט שגוי)

נוסעת27

New member
מסכימה

לדעתי יש מקרים קיצוניים שלא מעידים על האדם כטוטאלי או לא.
אם לדוגמא היא הייתה מגלה שהוא פלירטט עם מישהי בפייסבוק והייתה מגיבה ככה. הייתי מסכימה איתך במאה אחוז. יש הרבה גוונים של אפור ולא רק שחור ולבן ולא צריך למהר לשבור את הכלים על כל שטות.
&nbsp
אבל לגלות שבן זוגך צילם בוידיאו חברה שלך עירומה בסתר... איפה כאן המיקוח? איפה הפשרה כדי להמשיך הלאה מדבר כזה? כל אישה שהייתה מוותרת וסולחת אחרי דבר כל כך מהותי הייתה נתפסת כסמרטוט שכל כך רוצה את הקשר הזה שפשוט מעוורת את עצמה העיקר להתחתן.
&nbsp
בעיני אפילו בגידה היא פחות חמורה. כי לפחות שם יש שני אנשים בהסכמה. פה הוא לא רק בגד בה, הוא גם ביצע פשע, בגד באמון לא רק שלה אלא גם של החברה שלה והתייחס אליה כחפץ לסיפוק תאוותו ויצר המציצנות. זה השפל של השפל. הכי נמוך שאפשר לרדת.
&nbsp
לא חושבת שצריך להיות אדם טוטאלי כדי לא להצליח להתאושש מדבר כזה.

A לוןA

New member
הוא שאמרתי

חובטת הגדירה אותה כ"טיפוס מאוד טוטאלי, יש לה עקרונות נוקשים, אין אצלה עיגול פינות ואין פשרות."- וזו אמירה מאוד החלטית על אישיותה בכלל, ע"ס התבוננות ברגע קיצון אחד בחייה- שיכול לא לשקף בכלל את התנהלותה ואישיותה.

נוסעת27

New member
נו, והגבתי לך שאני מסכימה

למעלה