לא יודע מה לעשות..

schlafstunde

New member
לא יודע מה לעשות..

אוקי, אז ככה: לפני כמה חודשים השלמתי 12 שנות לימוד. בכיתה י´ פגשתי מישהי שהפכה לידידה מאד טובה שלי. שנינו תלמידים טובים ויש יאמרו אף חרשנים (למרות שאני מאד השתדלתי להגביל את החרישה לשעות בית הספר. אבל אני מאבד את הנקודה), אבל בשיעורי אנגלית שנינו זלזלנו כי יש לשנינו אנגלית די טובה, אז במקום זה הפרענו (קצת) וצחקנו, כל אחד לבדו ואחרי כמה זמן התחלנו לדבר בזמן השיעורים והפכנו לידידים. עכשיו היא הידידה הכי טובה שלי. אבל לאחרונה אני שם לב שאין לנו עד כדי כך על מה לדבר וקשה לנו ליהנות ביחד רק שנינו. בתיכון למדנו הכל ביחד, ממש הכל, חוץ מספורט אולי (למרות שהברזנו ביחד לעיתים..
), וככה יצא שתמיד ידענו הכל על מה שקרה בבית ספר והיינו נפגשים אחרי הצהרים אז ממש ידענו הכל על מה שקורה אחד לשניה ולהפך. ככל שעבר הזמן נהיה לנו פחות מעניין ביחד, כי כבר לא היו דברים חדשים לספר, אבל באותו זמן נהיינו יותר ויותר קרובים, כנראה דווקא כי ידענו הכל אחד על השני. הקטע הוא שעכשיו אנחנו הולכים לצבא, והמסלול ששנינו בחרנו בו הוא העתודה. והיא נרשמה לאותו מוסד שאני ואפילו לאותה פקולטה ולאותו מסלול. אני מפחד שהיא תרצה לבלות את כל הזמן איתי – אני מתכוון לנצל את ההזדמנות להכיר אנשים חדשים ולהזניק מחדש את חיי האהבה הצולעים (כרגע) שלי. היא תרצה להיות כל הזמן ביחד – אני מכיר אותה, היא לא תרצה להכיר אנשים חדשים, לפחות לא כל כך כמו שאני רוצה. אני לא רוצה לאבד אותה בתור ידידה אבל אני לא רוצה לבלות את כל הזמן איתה. היא תשב לידי בהרצאות, תוכל איתי ארוחת צהרים ותמיד נהיה ביחד – כאילו התיכון חוזר על עצמו.. אז מה לעשות? אם אני אגיד לה משהו, היא עלולה להיעלב, וחוץ מזה מה אפשר להגיד: אממ.. תשמעי.. את נחמדה והכל אבל לא.. אז אני לא יודע מה לעשות?
עצות? הערות? הארות? דעות? ירידות? עלבונות? מה שעולה לכם בראש.. תודה! ואגב, קראתי שאני אמור להשאיר מעשרות למיניהן לכל מיני אנשים פה בפורום, אבל אני אתעלם באלגנטיות (או שלא..)

דן צ

New member
מה הכוונה "אני מפחד שהיא תרצה..."??

אני חושב שכשמגיעים למקום חדש , תמיד טוב שיש לך חבר או חברה איתך להתחלה אני לא כל כך מבין את "הפחד" שלך מהידידה , אם אתה אדם חברמן שמתחבר לאנשים , אזי אני לא חושב שתהיה לך בעיה גם אם ידידתך תהיה לידך ואולי אותה ידידה מפחדת מדברים חדשים וצריכה תמיכה?? ועליך היא סומכת שתתן לה את התמיכה המתבקשת. חשבת אולי שאותה הידידה פשוט מאוהבת בך??? נרשמה לאותה פקולטה ולאותו מסלול כמו שלך. ייעוץ זה יעלה לך 150 ש"ח נא לשלם ביציאה. ותודה שפנית אלינו

ראשית, ברכות על שמך המקורי

שהרי זה אחד מתחביביי האהובים ביותר, שינה חטופה בצהריים. כן ירבו. שנית, אל נא תתעלם מהערתו האחרונה של דנץ. אמנם הגיוני היה שמוח פולני מבריק יעלה על הסוגיה המעניינת, אך מסתבר שגם בדמו של דנץ זורם דם ורשאי טהור. וברצינות: מה שמעניין זה שאתה יוצר בעיה בטרם התהוותה. אינך יודע מה יביא יום, איך היא תתנהג בסביבה החדשה, והאם גם היא אולי מרגישה שיחסיכם תקועים ודורשים רענון מאסיבי בצורה של חברים חדשים. קח בחשבון שגם אתה תרמת ליצירת המצב, שכן גם אתה מתאר את ההתקרבות הדו-צדדית לאורך השנתיים האחרונות. ראשית, צודק דנץ. יהיה לך נוח, לפחות בשבועות הראשונים, שתהיה לך תמיכה מוכרת וידועה מכוונה. שנית, סביר להניח שגם היא תפנים את העובדה ששיניתם סביבה, שישנו היצע חדש שלא היה בבית הספר, וייתכן שגם היא תרצה לעורר את חיי האהבה הצולעים שלה. עצתי היא כדלהלן - למרות שפוטנציאל הבעיה קיים, אך הבעיה טרם נחוותה: באחת מהשיחות הקרובות שלכם, העלה את נושא ההתרגשות מהמקום החדש ושינוי הפאזה בחייכם. ספר לה על תקוותך אולי לפגוש עתודאית מסוקסת וחייכנית שתעניק לחייך משמעות חסרה, על הצורך של שניכם להוסיף חברים חדשים ולהתנסות בקשרים חדשים עם אנשים לא מוכרים, ועל שמחתך שהיא נמצאת איתך לכשתזדקק לה ולהיפך. תן גם לה לדבר, לשמוע מה היא צופה שיקרה לכשתעברו למיקומכם החדש: יכול להיות שתופתע מגישתה, ויכול להיות שתבין שהיא מפחדת וחוששת מהמעבר. או אז תוכל להרגיע אותה ולומר, שכמו שאתה מן הסתם תיצור לעצמך חברים נוספים, כך אתה גם משוכנע שהיא תמצא אנשים נוספים לחלוק עמם חוויות מהחיים. הרעיון הכללי הוא שיחה קלילה, בה תעביר לה מסרים תת-חבויים לגבי תכניותיך בעתודה: היא תבין שאתה מחפש גם להרחיב ולרענן השורות, אך גם תבין שאתה בכל מקרה לא מתכוון להעלם לה במסדרונות האוניברסיטה.

Dor K

New member
אני חושב...

שאתה נלחץ שלא בצדק... א. תמיד טוב שיש מישהו שאתה מכיר במקום חדש. ב. זה שהיא מסתובבת איתך, לא אומר שאנשים אחרים לא יתקרבו אליכם. רוב הסיכויים ששניכם תכירו אנשים חדשים, שירצו להיות בחברתכם, לעיתים זה יהיה עם שניכם יחד, לעיתים עם כל אחד מכם לחוד, וכך תישארו ידידים ותרחיבו את מעגל החברים שלכם. זה לא סותר אחד את השני, אתה יכול להישאר איתה בקשר. עכשיו, יכול להיות באמת שיש לה רגשות כלפיך, והיא מאוהבת בך, אני חושב שאתה צריך לפעול מהר בנוגע לחיי האהבה שלך, גם בגללך, שתרגיש טוב יותר עם עצמך, וגם כי אתה צריך קצת להתרחק ממנה, היא צריכה להבין לבד שהיא צריכה ללכת צעד אחורה ולשחרר אותך מעט. אם תגיד לה שאתה רוצה קצת ספייס ממנה, זה רק יפגע בה. תעשה דברים שיגרמו לה להבין שאתה צריך את השקט והזמן שלך לבד. אני מקווה שלא תנתק איתה את הקשר, אלא רק תגרום לה להבין שאפשר להיות חברים גם מרחוק, כי היא נשמעת חברה טובה שלך, וזה לא הולך ברגל.

למעלה