אויש, זה כל כך,
אבל כל כך כל כך כל כך
מוכר! דניאל, אני מזדהה איתך מאוד. כדי להבין עד כמה נסה לדמיין איך זה היה נראה אם היית בארון, ולא רק שהיית צריך להסתיר כמה אתה עצוב ובודד ומריר תחת מסווה השמחה והריקודים בחתונות - אחרי זה אתה עוד צריך לדחות בנימוס (במידת האפשר. חברים נשואים יכולים להיות עלוקות לא קטנות...) הצעות שהם דוחפים לך "מתוך דאגה"

. אני כותב, לפעמים (פזמונאות בעיקר), ורציתי בעקבות חתונת-החבר-הקרוב האחרונה שהייתה לי לכתוב איזו פראפראזה על "שיר יום-הזיכרון" כך שידבר על חברים ש"אינם בינינו" בגלל נישואיהם... אני בינתיים ממציא אלף ואחת סיבות (דחוקות) ל"למה אני לא יכול להתחתן בשלב הזה של החיים", ואפילו הצלחתי פעם לשכנע כמה חברים (סטרייטים, ככל הידוע לי.) להקים אגודה של בייני"שים שלא מוכנים להילחץ על חתונה כבר בשיעור ד', אבל החבר'ה בגדו בי בזה אחר זה, והאחרון עכשיו עומד לפני אירוסיו ("מזל טוב!!!", הא?), ובכך להשאיר אותי רווק בודד בין ה"שיעור א'"ים לדורותיהם. אני מאמין שאפשר למצוא אותו, שזה בגדר האפשר - אבל מאוד קשה ומסובך, וזה עוד לפני הסיבוכים שצצים
אחרי שמוצאים אותו. נאיבי מכך - אני עדיין מאמין גם שאפשר למצוא
אותה, וסיפורים נוסח ס ב ב ב מעודדים אותי בכך. אני מניח שזו אמונה ילדותית של ארוניסט שבקושי רחרח את העולם, אבל יש יסוד של תמימות ילדותית בכל אמונה, לא?... אם בא לכם - תורידו לי ת'ראש, או סתם תרדו עלי. גם ככה רוב הסיכויים שאני לא אספיק לראות את התגובות שלכם לעולם בקצב הביקורים הנדיר שלי פה. ודניאל - תשתדל לצאת מהעצבות. לא בקטע הברסלברי - אבל רגשות רעים (החל בגאווה, דרך כעס, קנאה ושנאה, וכלה בסתם דכדוך) פשוט לא עושים לאף אחד טוב, לא לך ולא לסביבתך. אני יודע היטב כמה קל לדבר על זה, וכמה קשה עד אין קץ לפסוע צעדון קטן אל מחוץ לרגשות הללו, שלא ממש שואלים אף אחד לפני שהם לוקחים עלינו שליטה. אבל אם אתה מכיר בך איזו שיטה להקל - אולי התחזקות באמונה בה', אולי התמקדות במה שכן טוב, אולי אופטימיות נאיבית, אולי לחיות את הרגע, חנוך עצמך על פי דרכך - השתמש בה ומהר. חיי עצב הם אומללים. מניסיון. גמר דין לחיים ולשלום, וכתיבה וחתימה לשנה של טוב והטבה ניש