לא יודע מה לחשוב

דAדA

New member
לא יודע מה לחשוב

בחניון של הבניין בו אני עובד מישהו לפני שבועיים החנה TDM צהוב , בלי מנעול אחד עליו, בלי אזאקה ובלי כיסוי. טוב חשבתי לעצמי "איזה טמבל משאיר ככה אופנוע ועוד ללילה" עברו כבר שבועיים או יותר והאופנוע עומד לו שם בחושך לבד ,ולא נעול. היום בבוקר אני מגלה שלי האופנוע הזה (TDM צהוב) עומד לו עוד TDM אבל אפור. כמובן שגם הוא ללא מנעולים או כל הגנה אחרת. אז אני שואל את עצמי "מה זה מישהו אוסף בחניון ציבורי TDMים ? מה אתם חושבים? לגבי אופנוע ראשון בדקתי באתר של משטרה אם הוא גנוב ת אז הוא לא

desktop

New member
לא הבנתי מה השאלה שלך

ובכלל, למה פתחת הודעה בנושא ?

eyaleshet

New member
אולי פשוט תשים עליו פתק שמתכננים

לו על האופנוע אם זה כל כך מדאיג אותך בכל אופן אולי האופנוע מצויד באזעקת ביפר משוכללת שמחשמלת כל אדם לא מורשה שנוגע באופנוע מפעילה מצלמה במעגל סגור ומזמינה משטרה?? מי יודע....

zelik5

New member
ומה עכשיו? נותר לי לגלות איפה אתה

עובד ולהתחדש לי ב TDM? השרשור בטח ימחק בקרוב...

Hell ad

New member
תגיד, איפה אתה עובד?

סתם מעניין אותי... שאלה לי אליך, למה אתה אומר פה בפורום, שהרבה אנשים יכולים לקרוא, איפה יש 2 אופנועים! שיכולים לגנוב? מילא היית אומר "ראיתי איפה שהוא" או משהו בסגנון הזה...

R750-Girl

New member
תגיד - אתה יודע איפה הוא עובד?

מישהו כאן יודע? הוא נתן איזה שהוא פרט זיהוי שיכול להוביל לגנבת האופנועים? תפסיקו כבר עם השטויות האלה.

Hell ad

New member
ואם בהודעה אחרת הוא יכתוב?

אם הוא כתב? אם מישהו כן יודע? זה לא כל כך בעיה לדעת. וסתם שאלה... מיישר זרם = אלטרנטור? יש לי טעינת יתר באופנוע, המוסכניק אמר שזה כנראה המיישר זרם. יש מישהו שמוכר חלקים, הוא לא יודע מה זה מיישר זרם ואיפה הוא נמצא, והאמת? גם אני לא. אז מה זה, מה שמו העממי, ואיפה הוא נמצא? (TSW50)

® Road Runner

New member
איסוף מל"מ

ככה קוראים לזה בתחום הביטחון.. ממש לא בעיה לגלות איפה עובד הבחור..

dlx1100F

New member
לא (סתם תשובה)

מיישר זרם אינו אלטרנטור, אבל זהו רכיב שעובד עם האלטרנטור. האלטרנטור מפיק זרם חילופין. אבל מערכת החשמל באופנוע עובדת בזרם ישר. תפקיד המיישר הוא ליישר (כמה מפתיע) את זרם החילופין שמפיק האלטרנטור. בפועל זהו מה שנקרא "גשר" המורכב מ-6 דיודות. במקרים רבים המיישר נמצא פיזית בתוך האלטרנטור, ולפעמים הוא ארוז באותה קופסה עם ווסת המתח (מה קוראים לעיתים הווסת או הרגולטור). אם באמת יש לך טעינת יתר, אזי הבעיה אינה במיישר, אלא בווסת המתח. זוהי יחידה שתפקידה לווסת את המתח שמפיק האלטרנטור, שלא יהיה נמוך מדי או גבוה מדי. אם היא לא תקינה, המתח יכול להיות גבוה מדי, ואז תהיה טעינת יתר, או נמוך מדי, ואז תהיה טעינת-חסר (או שלא תהיה טעינה בכלל). יתכן שהוא אמר שהבעיה ב"מיישר" מכיוון שהמיישר נמצא באותו מארז יחד עם הווסת ולא ניתן להפריד ביניהם.

למעלה