לא יודע אם זה המקום אבל אנסה

amic

New member
לא יודע אם זה המקום אבל אנסה

אני מקבל אספירין 100 מ"ג ליום. ברצוני להוסיף תוסף מזון אך יש בו 20 מק"ג ויטמין K ולפי ידיעתי הוא נוגד את האספירין. האם מותר לקחת? האם אקח אספירין בבוקר והתוסף בערב זה בסדר? עמי

ממתי

New member
לא מומלץ. וזה לא משנה מתי אתה לוקח אותו.

אתה לוקח את האספירין כדי למנוע הצמדת טסיות, ובמילים אחרות כדי שהדם ידרום ביתר קלות. ויטמין K עושה בדיוק ההפך, הוא מעודד קרישת דם. תנסה למצוא את אותו תוסף או תוסף מקביל מאותה חברה או אחרת, ללא ויטמין K.

Sharon F

New member
Isn't Vit K antidote of warfarin?

ויטמין K הוא קו פאקטור של האנזים שיוצר את האפוקסיד בתהליך קרישת הדם האינטרינסי. אספירין מעכב את האנזים COX 1 אשר מונע היווצרות של טרומבוקסאן 2 ׁ(atx2). שזהו מסלול נפרד לחלוטין. העמסה לכאורה של ויטמין K ברוב במקרים לא תשנה שכן האנזים עובד במהירות השיא שלו בשלב הרוויה (קינטיקת מיכאליס מנטן). באופן כללי, אם אתה מתכוון לקחת את התוסף מזון באופן קבוע, לא צריכה להיות בעיה. כאשר נוטלים תרופות נוגדי קרישה הבעיה מתחילה בשינוי של הרגלים (ואני מתייחסת בעיקר לווארפרין). ליתר ביטחון הרצתי אנטראקציות ב- MDX ואין שום אינטאקציה בין אספירין לויטמין K. יחי MDX, מה אעשה בלעדיו,
שרון

amic

New member
שרון תודה -ראיתי תשובתך אך בינתיים

מכיוון שהתשובה שלפנייך איכזבה אותי פניתי הן לד"ר גולדשמיט-עורךמדור תרופות ותוספי תזונה והן לפרופסור קריבוי מנהל המכון לפרמקולוגיה קלינית ברמב"ם ושניהם אמרו כפי שאת אומרת שאין קשר. תודה .

אכן, אין תגובה בין התרופות,אבל , שים לב,

אספירין מעכב את פעולת הטסיות וויטמין K פועל על פקטורי הקרישה. בחולים המטופלים בתרופות המשפיעות על פקטורי הקרישה כמו קומדין, ויטמין K בהחלט בעייתי.

ממתי

New member
יש אינטראקציות פרמקולוגיות,

יש אינטראקציות פרמקוקינטיות, ויש אינטראקציות פיזיולוגיות. אני מסכים כי מבחינה פרמקולוגית ופרמקוקינטית, אין אינטראקציה. מבחינה פיזיולוגית השאלה משולה ל: "האם יש אינטראקציה בין מאכלים מטוגנים לפמוטידין?" אין אינטראקציה אבל מי שגם ככה מטופל בפמוטידין (או בכל חוסם H2 אחר, או PPI ) כדאי שימנע עד כמה שאפשר ממאכלים מטוגנים.

Sharon F

New member
צר לי, אבל לא הבנתי

תוכל בבקשה להסביר למה אתה מתכוון?

ממתי

New member
בבקשה הסבר

אינטראקציות פרמקולוגיות - חומרים שונים, אגוניסטים/אנטגוניסטים של התרופה הפועלים על אותו רצפטור. דבר העלול להביא לפעילות יתר או חסר. אינטראקציות פרמקוקינטיות - חומרים שונים שלא פועלים באותו אתר/רצפטור אך משפיעים על הפינוי (אינדוקציה/אינהיביציה של האנזים ההוא). שוב, דבר העלול להביא לשינוי הפעילות של התרופה, להגברה או הפחתה. אינטראקציה פיזיולוגית - חומר שלא משפיע כהוא זה על פעילות התרופה אך הוא משפיע בכללות על המצב הגופני. למשל מתן חומרים הגורמים/מעודדים לפעילות מסויימת, בעוד שהמטופל נוטל תרופות למנוע את הפעילות הנ"ל.

למעלה