לא יודעת מה לעשות

michal1522

New member
לא יודעת מה לעשות

שלום בנות, אני בת 44 אחרי כמה טיפולי ivf פעמיים הריון והפלה בשליש הראשון. השאיבות שלי מדהימות ואני מאוד אופטימית ובריאה, אחרי ההפלה האחרונה נשברתי ועשיתי הפסקה של שנה, וחזרתי לטיפול שהתוצאות שלו היו איכס, שתי ביציות בלבד ללא הפריה, אני שוקלת תרומת ביצית. מה אתן אומרות? אולי לעשות עוד טיפול ואז להחליט? מי עוברת את זה? מי ממליצה? צריכה עזרה, בבקשה

ברוכה הבאה

את נמצאת עכשיו בצומת דרכים ואת צריכה להחליט מה לעשות. אני חושבת שצריך להכניס עוד כמה שיקולים להחלטה: האם בדקת AMH, האם ה FSH גבוה ואיך הוא ביחס לטיפולים שעשית לפני שנה? בגיל 44 הסיכוי להריון תקין שיסתיים בילד חי ובריא הוא נמוך.
אני יכולה לספר לך על עצמי שבגיל 38 אחרי 3 טיפולים שרק באחד מהם הוחזר עובר, החלטתי בלי לחשוב פעמיים לעבור לתרומת ביצית, ואני מצטערת שלא עשיתי את זה עוד קודם. לי היה חשוב לשמור על הבריאות שלי הנפשית והפיזית. ידעתי שאם אעבור לתרומה אצטרך לקבל הורמונים במינונים הרבה יותר גבוהים ולכן העדפתי לעשות את הנסיונות על ביציות צעירות שהסיכוי שלהן להקלט הוא כ 50%.

gold452

New member
כתבת בהודעתך שאם אעבור לתרומה אז :

תצטרכי לקבל הורמונים במינונים הרבה יותר גבוהים .
זה לא אמור להיות להפך? הרי בתרומת ביצית אין צורך לגרות את השחלות , אז למה צריך מינונים גבוהים .
ולאיזה גובה מינונים את מתכוונת ? (לי הרופא האחרון שהייתי אצלו ביעוץ שלא לוקחים בכלל הורמונים , אלא רק כדורים כלשהם .
תודה
&nbsp

כדורים כלשהם? איזה כדורים?

בתרומת ביצית של עוברים טריים חייבים לקחת הורמונים כדי לסנכרן את הביוץ של התורמת עם הביוץ של הנתרמת.
אז נכון שאין צורך לגרות את השחלות ולכן לא מזריקים גונל או מונופור אבל צריך לקחת אסטרוגנים (הם נותנים כדורים אלה 3-4 ביום) כדי לעבות את רירית הרחם ולמנוע ביוץ ולאחר ההחזרה הם נותנים פרוגסטרון לתמיכה (2-3 כדורים ביום) ולפעמים גם זריקות גסטון/פרוגסטרון ריטארד. במידה ויש הריון ממשיכים עם ההורמונים עד סביבות שבוע 12.
יש רופאים שאף נותנים בנוסף זריקת אוביטרל כדי לדמות ביוץ אצל הנתרמת.
תרומה ללא הורמונים ניתן לעשות עם עוברים מוקפאים וגם אז רק אם הנתרמת עדיין מבייצת, וגם אז לפעמים הם נותנים תמיכה של פרוגסטרון.

אני חושבת

שFSHו- AMH הן לא כלי ניבוי כזה להיט,מה שקובע בפועל זה תגובה הורמונלית בזמן טיפול ואיכות של עוברים. כמו שמאמינקה אמרה, הסיכוי בגילך ללדת ילד בריא ושלם הוא נמוך מאד.. אולי כדאי שתעשי עוד ניסיון אחד או שניים בשביל השלמות הנפשית שלך... פשוט כדי שתדעי שניסת ומיצת, כך תהיי שלמה יותר עם הפניה לתרומה.

סליחה

פיספסתי את הקטע שאמרת שלא היו הפריות כלל.. הייתי במקומך עושה עוד ניסיון אחד, לא יותר ורואה לאן זה מוביל.. אני גם לא חושבת שהקופה תאשר לך יותר משני ניסיונות ללא החזרה בגילך..

אשרת 1972

New member
כיוון שחזרת רק עכשיו לטיפול והרופא טרם המליץ לעבור

לתרומה וכיוון שעוד מעט הקופה כבר לא תממן טיפולים , הייתי מנסה שוב , הייתי קובעת מספר טיפולים ( כך גם אני עשיתי בגיל צעיר יותר ) וככל שהם לא יעבדו לעבור לתרומה , הייתי גם מתייעצת מה גרם להפלות האם יש בעיית קרישיות ותמיכה נוספת שאת צריכה לקבל זה חשוב מאוד גם לתרומה , כי אם הבעיה היא לא הכניסה להריון אלה החזקת ההריון , הבעיה תלווה אותך גם בתרומה , בהצלחה .

אכן צריך לבדוק מדוע היו הפלות

לפעמים יש השתרשויות של עוברים אבל בגלל שהביציות לא איכותיות (בגלל רזרבה שחלתית נמוכה) אז יש כל מיני בעיות כרומוזומליות בעוברים שגורמים להפלוה טיבעית. כך שבתרומת ביציות זה יכול להיפתר, כמובן שצריך גם לבדוק קרישיות יתר לפני כי תרומה זה עסק יקר.

בגילך יש בערך 50% סיכוי להפלה להריון מביצית שלך

העניין הוא לא רק אם ההריון ישרוד עד הסוף, אלא מה הסיכוי ללדת ילד חי ובריא. הסיכוי לזה הוא לצערי נמוך ביותר. אני לא הייתי מנסה בגילך ולו בגלל הסיכוי ללדת ילד פגוע, או לסיים עם הפלה נוספת. כאמא לילדה שנולדה מתרומת ביצית אני יכולה להגיד שילד שנולד מתרומת ביצית הוא ילד אהוב ויקר באותה מידה. זה הילד שלך לכל דבר. אני אוהבת את הבת שלי בכל ליבי. אני אמא. וזה ממש לא משנה מה מקור הביצית. בהיריון הייתי רגועה לחלוטין, הבדיקות שלי היו תקינות לחלוטין. קיבלתי ביצית של בחורה צעירה ולא לקחתי סיכון של לידת ילד פגוע. אם הייתי בהריון בגיל 44 מביצית שלי אני חושבת שזה היה מקור להמון דאגות ופחדים בתקופת ההיריון. ואני לא רוצה אפילו לחשוב על האפשרות שהיה נולד ילד פגוע בגלל הביציות המבוגרות שלי.
אני מאמינה שאת רוצה להיות אמא ולשמוח באמהות שלך, לכן במקומך לא הייתי מנסה שוב אלא פונה ישר לתרומת ביצית.

מסכימה בהחלט !!בגיל 44 ואף פחות אין שום הגיון בלהתלבט.

קני מיד ביצית צעירה וטרייה ותהיי אמא בתוך שנה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!לילד בריא בלי בעיות שאת עלולה ליצור בעצמך כי חבל.
אני בת 39.5 ולא מחכה יותר

למעלה