לא יודעת מה לעשות :(

daniekush4

New member
לא יודעת מה לעשות :(

אמא שלי מעשנת ואסור לה! היא הייתה לפני כמה זמן מאושפזת בבית חולים- עקב זה שיום אחד היא פשוט לא הצליחה לנשום טוב.. התברר כי יש לי מחלת ריאות כרונית-חסימתית משהו כזה..(50% חסימה) בהתחלה אי החזיקה מעמד ועכשיו היא מעשנת בסתר.. אפשר לאשפז אותה בכפייה במכון גמילה? היא תמות ככה.. אני ואחותי מדברות, בוכות, צועקות.. זה לא עוזר...היא לא מצליחה להחזיק מעמד.. זה כיאלו היא רוצה למות.!!

karin m1

New member
נראה לי שאי אפשר לעזור

למי שלא רוצה לעזור לעצמו. אולי היא לא מבינה עד כמה מה שהיא עושה מסוכן לה?

Mr RK

New member
אי אפשר לאשפז בכפיה מכור לסיגריות

אולי אפשר להעלות בפניה את האופציה של טיפול פסיכולוגי כפתרון? נראה שהקושי שלה גדול מאוד בהתמודדות עם ההתמכרות. נסי לחשוב שניה מנקודת המבט שלה, היא בטח נורא נורא מפוחדת ולחוצה מכך שהיא עלולה למות מההתמכרות הזאת, ואולי הדבר העצוב מכל, זה שהדרך הכי טובה שהיא יודעת להתמודד עם הקשיים הללו זה לעשן עוד סיגריה... אני מציע לנסות לעלות את הנושא כחלק מפתרון כולל, אם היא פתוחה לכל תחום הפסיכולוגיה, נסי לתאר לה את האפשרות הזאת כחלק משיפור עצמי כולל, ובדרך היא גם יכולה להציל את עצמה. בכל אופן, אני בטוח שהיא לא רוצה למות, הקושי שלה בהתמודדות עם המחלה קשה לה מאוד, אני בטוח בכך. הקושי עם הצעקות הבכי והלחצים מצדך ומצד אחיותיך, למרות שהוא מובן לחלוטין, לא מקל עליה ועלול לגרום דווקא להיפך ממה שאתן רוצות ולדחוף אותה עמוק יותר לעישון..כאן דרושה, הרבה סבלנות, ונכונות לקבל את הבחירות (גם אם הן לא מוצלחות מנוקדת המבט שלך) של אמך.

למעלה