לא יודעת מה לעשות HELP

baby4u

New member
לא יודעת מה לעשות HELP

אנחנו מנסים כבר כשנה וחצי, לפני שנה הייתי בהריון ספונטני שנפל, אח"כ הזרעות 2 צילום רחם שגילה חצוצרות סתומות, 3 IVF בהן הריון כימי חלש אחד (מיד לא הכפיל) מיעוט ביציות אבל הפריות טבעיות טובות (6 תאים בלי שברים) עברתי לפני כ10 ימים צילום רחם וצינתור והחצוצרות כרגע פתוחות והכל נראה תקין, החודש אנחנו מנסים טבעי, השאלה היא איך להמשיך ??? האם לעבור להזרעות ? לאיקקלומין או זריקוות ? לחזור ל- IVF לאור הגזירות (יש לנו ילדה בת 8) ולנסות ZIFT (מישהי יכולה קצת להסביר לי מה מבדיוק עושים )? האם הסיכוי שלי להיכנס להריון בהזרעות הוא כמו ב-IVF, סה"כ לא עושים ךי איקסי או AH ותמיד יש בין 50% ל-66% הפריות בחוץ אז האם אותו דבר יהיה בפנים ? בקיצור - מבולבלת .....

mayarut

New member
בהצלחה בכל דרך שתבחרי!../images/Emo50.gif

הסיכוי תמיד יותר גדול באופן טבעי, למיטב ידיעתי יש לשאול את הרופאים שאלה אחת חשובה: כמה זמן החצוצרות יישארו פתוחות או האם אין סיכוי שייוצר מצב של הריון מחוץ לרחם בחצוצרה? אם הרופאים נותנים לזה סיכוי טוב אז קדימה ולא להתעכב. יש אתר נהדר לבי"ח אסותא WWW.IVFISRAEL.CO.IL ששם את יכולה להעזר ולמצוא עוד תשובות לשאלותייך. מאחלת לך הצלחה ומחזיקה לך אצבעות מאי

ginger5

New member
zift

לא יודעת לענות על כל השאלות. האם בטיפולי ה- IVF היה צורך לעשות איקסי? אם לא היה צורך והיו הפריות טבעיות, נראה לי שהגיוני שמה שקרה בחוץ יקרה גם בפנים. ההבדל הוא שללא הזרקת ההורמונים תהיה רק ביצית אחת ולכן סיכוי נמוך יותר. בכל מקרה, לגבי ZIFT, מאחר ומדובר בתהליך קצת יותר מורכב עושים אותו אחרי מספר כשלונות רב (בכל יחידה יש מדיניות אחרת - אצלי עשו רק בטיפול מס. 8). זיפט דומה ל- IVF, כולל השאיבה. ההבדל הוא שאת ההחזרה עושים בלפרוסקפיה ישירות לחצוצרה יום או יומיים אחרי השאיבה. התהליך מתאים למי שאצלה החצוצרות פתוחות לגמרי. לפרוסקופיה הוא ניתוח קטן (חתך קטן בטבור ועוד אחד או שניים בקו הביקני), אין אשפוז וההתאוששות מהירה מאד (4-5 ימים). התהליך מדמה יותר את התהליך הטבעי בו ההפרייה מתבצעת בחצוצרה ורק אחרי כמה ימים העובר מגיע לרחם מוכן להשתרשות ולכן הסיכוי גבוה יותר. אם יש אחוז הפריה טבעי גבוה ללא איקסי ניתן לבצע גם גיפט (החזרה של ביציות וזרע לחצוצרה מיד לאחר השאיבה)

נועם@בת

New member
אם החצוצרות פתוחות שווה לנסות טבעי

תחשבי על זה, בלי זריקות, בלי בדיקות, בלי רופא, בלי מרדים. רק את, האיש והאהבה- נשמע בדיוני, לא? אחר כך תתיעצי עם הרופא, דעתי האישית היא שכדאי לנסות הזרעות. אם לא צריך איקסי, אז הסיכוי בפנים הוא כמו בצלחת. לזיפט מגיעים רק כשכלו כל הקיצים אז לא נראה לי שזאת אופציה כרגע. רק אם הזרעות לא יצליחו תחזרו לIVF. בהצלחה נועם

baby4u

New member
נועה תודה - האם הסיכוי בהזרעות

אם בIVF היו בד"כ 50% הפריות טבעי יותר גבוה ?? ז"א אם יהיו 6 זקיקים אז סביר להניח שיצאו 4 ביציות ו-2 הפריות - אז הסיכוי להשתרשות יותר גבוה מהריון מ-IVF ?????????

נועם@בת

New member
אין כאן כללים לחיושב סטטיסטי

מצד אחד בIVF הביאו את תאי הזרע והכניסו אותם לתוך אותה צלחת. בהזרעות תאי הזרע צריכים להגיע בעצמם מחלל הרחם לחצוצרות. מצד שני, הסלקציה הטבעית של תאי הזרע עובדת ותאי זרע במגיעים לחצוצרה הם בעלי סיכוי טו ביותר. החצוצרות הן סביבה טובה יותר מאשר הצלחת. אם הבעיה היחידה היתה החצוצרות הרי הסיכוי בהזרעות גדול יותר מהסיכוי בIVF כי הגוף שלנו טוב יותר מכל מעבדה משוכללת. וגוף אחרי שאיבה והחזרה הוא גוף במצב גרוע יותר מאשר אחרי הזרעה. בהצלחה נועם

למעלה