לא יודעת לאיפה לשרשר - אשמח לעזרה בניסוח...|ע

• פותח הנושא SSnow
  • פורסם בתאריך

SSnow

New member
לא יודעת לאיפה לשרשר - אשמח לעזרה בניסוח...|ע

לא הייתי כאן המון בזמן וגם כשאני כאן, זה בעיקר לקרוא ולשתף מעט מאוד... (סורי, לא מתמידת פורומים אנוכי...)

איבדתי את אימי לפני כ13 שנה, המחלה הנוראית לא סיפקה לנו מספיק זמן הכנה ותוך מספר חודשים, החיים התהפכו... מאז למדתי לחיות מחדש (בעיקר מחוסר ברירה, היה לי ועדיין יש לי אח קטן ו0 הורים)...הייתי בת 18 וקצת וכיום בת 31.

הסיבה שאני פונה אליכן לעזרה היא כזו... אני מתחתנת שבוע הבא ולאחר המון מחשבה (ולא מעט כאב עם ההתעסקות בעניין זה ובהחלטה) החלטתי שאני רוצה "פינת זיכרון" בקבלת פנים ואם לא זכיתי בנוכחות אימי בחתונתי אני מעוניינת בזיכרון שלה באופן מוחשי (גם משהו שיתועד בתמונות וגם משהו שאנשים יוכלו לראות...) אני מדפיסה תמונה ישנה שלה על קנווס ורציתי להוסיף איזה משפט מיוחד לתמונה... אך אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר (ואני חושבת כבר חודשים! כולל שיטוטים אינסופים ברשת...!)

מצד אחד אני רוצה משהו מכבד ושכולם יבינו שזה לזכרה (יותר מחצי מהמוזמנים לא ממש מכירים את סיפור חיי ואני לא רוצה להתחיל לספר את סיפור חיי כמענה למבול השאלות...) ומצד שני לא משהו עצוב מדי שיפתח את נהר הדמעות של המשפחה הקרובה... חשבתי משהו לכיוון שאינה יכולה להיות איתנו בגופה, אך נמצאת איתנו ברוחה... אך לא מצליחה לסגנן את זה למשפט ראוי...

עזרה מישהי? או לחילופין האם אני לגמרי ירדתי מהפסים? (בריידזילה מנוסה שכמותי...) האם מישהי ראתה משהו בסגנון או שמעה/עשתה משהו בסגנון באירוע כלשהו ויכולה לתת עצה/כיוון...

תודה מראש לכולכן!

mykal

New member
איזו בשורה משמחת,

מזל טוב לנישואיך,
שמחה איתך, ומאחלת לך חיים יפים ומאושרים.

ולשאלתך, (מקוה שתקבלי תשובתי ברוח טובה)
את כתבת שני דברים שהם כאורה סותרים.
אני מצטטת:"החלטתי שאני רוצה "פינת זיכרון" בקבלת פנים ואם לא זכיתי בנוכחות אימי בחתונתי אני מעוניינת בזיכרון שלה באופן מוחשי ..."

ומצד שני:"יותר מחצי מהמוזמנים לא ממש מכירים את סיפור חיי ואני לא רוצה להתחיל לספר את סיפור חיי כמענה למבול השאלות...) ומצד שני לא משהו עצוב מדי שיפתח את נהר הדמעות של המשפחה הקרובה..."

ואני תוהה האם תמונה ופינת זכרון לא יצור את מה שאינך מעונינת.

והייתי מציעה חלופה--לפני החתונה עלי לקבר אימך,
ספרי לה שאת מתחתנת. ושאת יודעת שהיא מלוה אותך ושמחה בשבילך.
ובחופה בקשי מהרב שידבר שיזכיר בכמה מילים את אמא.
זה זמן התיחדות, זה זמן התרגשות.

כי תמונה ש'תיזרק' למי שזה לא אומר כלום עלול להכאיב לך.

מאחלת לך הרבה טוב. ותספרי מה החלטת ואיך היה.

אור0424

New member
מזל טוב!!!

נגעת בסוגייה שהטרידה אותי רבות.
גם אימי הלכה לפני שהתחתנתי ועם אבי אני לא בקשר. העובדה הזו חשובה לי להסבר כי בחופה כשהרב אומר את שמך הוא אומר x בת y ואני התעקשתי שיאמר את שם אימי ולא את שם אבי. ממש דיון סוער היה לנו בעניין.
גם על ההזמנות בחרנו בנזוגי ואני לא לציין את שמה של אימי כי צמררה אותי המחשבה להוסיף את ה"ז'ל" הזה ליד שמה.
אבל.. בעלי הגאון והמהממם עשה לי הפתעה וכתבת בכתובה סכום השווה בנומרולוגיה לשמה.... לא ידעתי על זה ורק תחת החופה הרב אמר שהוא לא אומר כמה רשום (לבקשתנו) אבל סיפר על ההפתעה שהכין לי בעלי לכל הקהל.
אני מבטיחה לך שאין אדם שם שלא חשב על אימי באותו הרגע והיו גם המון דמעות.
אבל איך נהוג במדינתנו הקטנטונת? לעבור מעצב לשמחה מהר מאוד-ראי ערך יום הזיכרון ויום העצמאות.
רציתי שהיום הזה יהיה רק מאושר מאוד. כולנו נושאים את המטענים שלנו ביומיום ומאוד רציתי להפריד!
את ממש לא ירדת מהפסים. את פשוט רוצה לעשות לה שם מקום וזה מאוד ברור לי....
אאחל לך שיהיה לך יום מאןשר שמח וכייפי בכל אשר תבחרי....
ואגב, את יכולה פשוט לכתוב שם: אמא, אני אוהבת אותך! זו לא חייבת להיות הברקת המאה. גם בפשטות את יכולה להעביר מסר מרגש...

שרה155551

New member
SNOW

SNOW, הרבה הרבה מזל טוב. כלל וכלל לא ירדת מהפסים. הרצון לשמר את אימא קרוב אלייך כל כך מובן. ולחשוב על חתונה בלי ההורים גומרת לי את הלב. הרעיונות שאשבל ואור הציעו לך מאוד יפים ומרגשים. מצאתי באינטרנט את הלינק הבא, על מישהי שאימא נפטרה, וכך היא כותבת: http://www.mitchatnim.co.il/forum/1849865

בחופה הרב יזכיר אותה בכמה מילים ואני עושה ברכת כלה מוקלטת מראש בה אני מדברת על אמא שלי.כמה שהיא חסרה לי,שאני יודעת שהיא לצידי בחופה...בנוסף חשבתי גם לקנות בלוני הליום לבנים ואחרי שבירת הכוס לבקש מהקהל להפריח אותם לאוויר כדי שאמא שלי תהיה גם חלק מהערב הזה. בהתחלה חשבתי אולי זה קצת כבד אבל החלטתי שזאת אמא שלי ולא מעניין אותי כבד,לא כבד.מבחינתי אין חתונה בלי שהיא תהיה חלק מזה.ואם לצערי ככה יצא,אני אעשה את המקסימום כדי לחלוק לה כבוד ביום חופתי.

עדיה222

New member
מזל טב!! הקנווס - -

מזל טוב לך, בשורה נהדרת כזאת!

הקנווס קשור לציורי שמן, שבהם יש משך-זמן ולכן נוכחות חמה. לא ירדת מהפסים אלא להיפך. המחווה מתאימה ונכונה לגמרי.
איך תוצב התמונה? על שולחן קטן? על כן ציור? תיתלה על קיר? וסביבה או תחתיה - פרחים?
האם תרצי לכתוב את שמה, ואת השנים של חייה?
אני חושבת שאנשים חילונים רבים לא כותבים ז"ל, אלא כותבים את שנת הלידה ושנת הפטירה, וכך מציינים שהאדם איננו עמנו עוד.
את יודעת זה מזכיר מאוד את השאלה של מה לחקוק על אבן המצבה של ההורים. אנחנו כתבנו על ההורים (מצבה משותפת להם) "אהובינו". וזאת האמת...
אבל כמובן בתוך המילה "אהובינו" הכנסנו את עצמנו, גוף ראשון רבים.
טוב את רואה שהרעיונות שלי לא שופעים כאן.
בכל אופן תכתבי בבקשה מה כתבת, בסופו של דבר...

SSnow מזל טוב, אני בעד ההצעה של מייקל

זה יום של שמחה גדולה שלך, ואת לא צריכה להיות נבוכה או עצובה.

SSnow

New member
תודה לכולכם על התגובות + עדכון

היי לכולם,
המון תודה על התגובות, ריגשתם אותי וחיממתם לי את הלב (ובמיוחד הרגעתם שאני לא יצאתי מדעתי...)

רוצה לחדד משהו, הרב שאל אם אני מעוניינת שהוא יגיד משהו במעמד החופה, ביקשתי במפורשות שלא, אז הוחלט שרק יציין את שמה (בתור, בת XXX למשפחת XXX - חתונה קונסרטיבית, כן שאין חובה לציין את בית האבא...) אני מאמינה שגם ככה יהיה לי לא פשוט לעמוד בחופה (בכל זאת המעמד מרגש) ואני רוצה להימנע מעומס רגשי בשביל לא להגיע לקריסה (גם ככה יש מצב שאבכה ואני לא טובה בלעצור את הדמעות... + משהו בתוכי אומר לי שלא אוכל לשמוע את הרב מזכיר אותה ושזה עלול להיות יותר מדי בשבילי...)

לאחר הרבה לבטים עם חברה קרובה שהיא כמו אחות בשבילי הוחלט להשאיר את התמונה ללא כיתוב וכפי שהיא (בשלב כלשהו רציתי להוסיף את השנים של חייה, אך זה הזכיר לי יום זיכרון יותר מדי...)
מחוסר זמן ולצערי הרב, התמונה הודפסה על קאפה ולא על קוונס (החתונה בעוד יומיים, וההדפסה על הקנווס לוקחת יותר זמן ממה שיש לי /לבתי הדפוס באזורי לביצוע... אני חודשים חושבת על הרעיון, חבל שלא החלטתי סופית על הביצוע מוקדם יותר...)
התמונה בגודל 30*20 והיא תוצג באחת מפינות השולחן של קבלת הפנים עם נרות לבנים (הקטנים האלה שמגיעים באריזת אלומיניום עגולה קטנה) בתוך כוסיות זכוכית קטנות לנרות שנקנו באיקאה (לכוסות יש טקסטורה חיצונית מיוחדת שיוצרות תאורה יפה לדעתי).

מקווה שיצא יפה ומתאים (ובעיקר שהמשפחה המורכבת תקבל את הרעיון באופן חיובי... בחרתי שלא לשתף אותם ברעיון כי אני יודעת שהדעות שם חלוקות ולרוב הדעות שלי לא מקובלות עליהם... )
נראה בקרוב...

מבטיחה לעדכן לאחר האירוע :)

אור0424

New member
אני מאוד שמחה שהגעת להחלטה שאת שלמה איתה

מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.
שיהיה לך יום נפלא ומרגש, תהני ממנו בכל רגע ותשמחי. הכי חשוב זה לשמוח!
את בתחילת דרכך להקמת בית משל עצמך ושיהיה המון בהצלחה!!!!

אשבל1

New member
נשמע מאוד מכבד ומכובד

שיהיה לכם ארוע מקסים ומרגש ( זה בסדר ומותר להתרגש
) , המון ברכות לזוגיות מאושרת... אשמח לשמוע חוויות בהמשך

עדיה222

New member
הנרות היפים

יופי שהגעת להחלטה וגיבשת את אופן ההזכרה של אמך. הנרות היפים ייפו את הפורטריט של אמך, כלומר הם כלל לא נרות זיכרון, אלא משהו שבין נרות זיכרון לנרות אסתטיים, הודות לטקסטורה החיצונית של הכוסות. הנרות האלה בוערים זמן די קצר, לא?

שולחת לך המון המון ברכות! שיהיה ארוע נפלא בלתי נשכח, וגם שתצחקי וגם תבכי הכל ביחד.

למעלה