לא יאומן!

תוכון1

New member
לא יאומן!

היום כל 20 דקות - חצי שעה באו קבוצות של דררות ירוקות(3-4)לאכול אוכל מעץ אחד בגינה שלי.ואני גר ברמת אביב... רק היום שמתי לב לזה פשוט הם לא מפסיקות לכרסם כל פרח או פרי שיש על העץ. מה שמבאס זה שכל הגינה שלי מלאה בפרחים אדומים. עד היום הייתי רואה אותם וחושב שאלה ציפורים יפות פשוט.(אני בקושי יודע מזה דררה) אך אחרי הכתבה אתמול בערוץ 2 הייתי ערני ופשוט כל היום ראיתי דררות. וגם ראיתי אותן ממש מקרוב.

big mama 2

New member
אצלנו יש המון דררות

והן באות כל יום לאכול.... וזה כייף נורא !!!

liat1111

New member
גם כאן..

כן גם אצלי במושב יש הרבה על האקליפטוסים... תמיד רואים אותם עפים זה ממש יפה אני מתה על זה..

תוכון1

New member
תתארו לכם אם הדררות היו מתחלפות

בג'אקו או בהארה

רואי

New member
צריכים לשחרר לאט לאט כל מיני..

סוגים של תוכים ולתת להם להתרבות בטבע בישראל- זה יהיה דבר נחמד מאוד...

תוכון1

New member
אבל זה כמעט בלתי אפשרי

למעשה, כמעט כל תוכי (חוץ מדררה) שיברח או שישחררו אותו אין לו סיכוי לשרוד. חוץ מזה, אם ישחררו תוכים סביר להניח שציפורים בארץ פשוט יכחדו מפה.

רואי

New member
למה בלתי אפשרי?

כבר שמענו מאחד בפורום הזה שהוא רואה להקת קוואקרים, כלומר שיש עוד תוכים מלבד דררות שיכולים להסתדר בטבע בישראל... חוץ מזה- לא הבנתי מה הקשר בין זה שמשחררים תוכים לבין הכחדות הציפורים בישראל?

time forain

New member
ברור שיש קשר!

התוכים(הגדולים לפחות) יתפסו את את בתי הקינון של הציפורים, הם יכולים גם לטרוף אותם. הייתה כתבה לא מזמן שבפארק הירקון יש המון תוכים שברחו מכלוביהם אבל ראו שאוכלוסית הציפורים בפארק מאד הצטמצמה, ומספר התוכים הולך וגדל. וגם התוכים גורמים נזק כבד מאד לחקלאים. אם אני לא טועה דררה הוא תוכי, שבא מדרום מזרח אסיה. ומאד חם שם וגם פה חם בד"כ והחורף לא ממש קר אז הוא יכול לשרוד. אבל כל הציפורים הטרופיות לפחות בקיץ, תהיה להן בעיה של מציאת מים. אולי אם ישחררו להקת ארות גדולה(ומי יעשה את זה..)אז הם ישרדו פה. אבל בטוח ישמידו אותם מהר מאד בגלל הנזקים העצומים לחקלאות. עכשו נשאלת השאלה.. מה יותר עדיף?? מראה יפיפה של תוכים בארץ,ונזקים שעומדים על כסף רב, או שנסתפק בציפורים. אני הייתי מעדיף את אפשרות2 תזכרו שיש לנו גם ציפורים מדהימות בארץ.

יש קשר ישיר!

אני אתן לך דוגמא מהכתבה שהיתה בערותץ 2 על הדררות-אם לא שמת לב הם גוזלים את הקינים של הנקרים. כל ציפור שלא שייכת הנה ואתה מביא אותה הנה מזיקה באיזשהיא צורה כי היא פשוט לא שייכת הנה ומפירה את האיזון הקיים בין כל החיות שזהו איזור המחייה שלהם. כמו כן צוין בכתבה שהדררות פושטות על שדות חמניות משמע הם גם מזיקות לחקלאות...

ארה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למעלה