לא טוב לי?

מאורRon

New member
לא טוב לי?

ואולי זה רק משבר אמצע החיים? נשוי 15 שנים + 2 ילדים, 9 ו-12...אחלה קרירה לשיננו. מסודרים, מכבדים ואוהבים אחת את השני. הסקס, בסדר, סביר...בעצם, לא מספק...[ותודה ליד ימין]. תומכים ומעודדים אחד את השני, צמחנו ביחד ולחוד. בנינו אחלה משפחה. מה הבעיה? פתאם התעוררתי, לפני שלוש שנים והגעתי למסקנה שלא טוב לי. חסר לי. מה? משפחתיות, אהבה וסקס טוב....חוסר התאמה. פתאום התחלתי לראות רק הבדלים, אני אוהב את הדרך, היא את המטרה. אני אוהב שחור והיא לבן, אני אוהב לילה, היא יום אני אוהב לנוח בשישי בצהרים, היא מנהלת מטלות עד הערב. אני אוהב סקס אחר, היא מסיונרי. אני אוהב מוסיקה, היא צריכה חדשות. אני אוהב הרמוניה ושיחות, היא הוראות וצעקות. אני אוהב חושך, נרות, היא אור, פרוג'קטורים אני רוצה ביחד, היא רוצה מטלות, ועוד ועוד ולא נגמר......הכל שונה ולפתע, באמצע החיים, אני רואה שהבית שאני גר, בבית שבניתי, הוא לא הבית שלי. דברנו, היא הסכימה שאנחנו חיים ביחד אך בנפרד,שיפרנו הרבה...אני יותר מטלות, היא יותר בזוגיות. אבל חזרנו להתחלה, ושוב דברנו ושוב שיפרנו..ושוב ושוב. אין בגידות, יש כבוד, ילדים מוצלחים, שפה משותפת ... בנינו עסק לא רע. אבל השבוע הגעתי למסקנה שאנחנו לא מתאימים. מה לעשות? לעזוב את מה שבנינו? ומי אמר שיהיה לי טוב במקום אחר? בעצם גם לבד עדיף מהביחד הזה. בביחד הזה אני בבדידות. אולי להישאר ביחד אבל לבנות את הלבד שלי? לא, ניסיתי, ביחד לא ישאיר מקום לזוגיות חדשה. ואולי כדאי להשקיע עוד, אני אוהב אותה. לא חבל? אבל השקעתי, לא עובד. מי עבר את זה? מי עשה את הצעד והתחיל חיים חדשים? אפשר לשמוע איך הלך? מאור

לנושנוש

New member
רק ../images/Emo201.gifעל הדילמה לא קלה שאתה נימצא בה

אולי בהמשך יהיה לי מה להוסיף....

משבר גיל הארבעים ?

בסיס חזק נראה שיש לכם. תקשורת,כבוד,פירגון,עידוד,...ואהבה. יש שפה משותפת...והגעת למסקנה שאתם לא מתאימים ? הדוגמאות שרשמת למעט הסקס לא מעידים על חוסר התאמה, לפעמים הם דווקא משלימים אחד את השניה. זוג שאוהב וחושב אותו הדבר זה משעמם לאללה. תבהיר את עיניין המטלות, פה נשמע שאתה לא מספיק חזק. חיי נישואים הם השקעה יומיומית, ולא השקעה חד פעמית. אני לא הייתי ממליצה לך לפרק לאור מה שכתבת. שוב, הבסיס שלכם נשמע טוב, על הסקס אפשר לעבוד..

מאורRon

New member
ואני חשבתי שהבסיס

זו הבעיה. קצת דמיון מודרך ולא ממש מסתדר לי בגיל 60, עם או בלי סקס.

czar

New member
אתה במקום רגיל, אבל רגיל מצויין

יקירי, נצל את הכבוד והיכולת לדבר ולעבוד עליכם, שווה יותר מכל, אבל מכל חלופה אחרת.

מאורRon

New member
על סמך מה הקביעה

ששוה יותר מכל חלופה אחרת. ואולי לנסות אחרת ובסוף להרגיש שניסיתי, גם אם נשארתי לבד, עדיף?

seeyou

New member
פתאם התעוררת,והגעת למסקנה שלא טוב לך?

שמע לי לך לישון בחזרה ותתעורר עם הרגשה שמה שיש לך זה זהב ביחס לאחרים לא כולל דבר נוצץ זה זהב. תלמד לראות את המציאות ולא מה שאחרים מספרים אף אחד לא יכול להבטיח לך שתמצא אפילו מה שיש לך. אתה,לדעתי,נמצא במשבר,כמו הרבה גברים בגילך מה שאני יכול להבטיח לך שהמצב לא יהיה יותר טוב עם הגיל-לכן לא למהר לקלקל
יוסי תלמד להפיק תועלת ממה שיש

מאורRon

New member
אם, כפי שכתבת, המצב לא יהיה יותר טוב עם הגיל

אז אולי יפה שעה אחת קודם לשפר? לא רוצה הבטחות ויודע שלא כל הנוצץ זהב, אך אני לא מאמין בסטגנציה מפחד.

seeyou

New member
אתה לא מאמין בסטגנציה מפחד?../images/Emo4.gif

שמע,אלו החיים שלך תעשה בהם מה שאתה מבין הערה קטנה נוספת תלמד מניסיון של אחרים מאחר והחיים הם קצרים ולא תספיק לעשות בעצמך כול הטעויות. בהצלחה

לא טוב לך?

אולי. ואולי גם לא רע לך. ייתכן שזה אותו סיפור של אמצע - אז מה היה לי עד כה, מה יש לי ומה אני אולי רוצה שיהיה לי מכאן והלאה. הגיוני, טבעי, חלק מהטיימינג של החיים. ואולי גם משהו יותר מהותי, שמה שכן יש, הצליח למסך עד כה. אולי. אבל, כדאי אולי להבין שבבלבול הזה משולבים כל מיני גורמים ומשתנים, ועדיף לא לגמרי להתבלבל. תראה, אין, ולא תהיה מישהי שתהיה בהתאמה מושלמת אליך. אני חושבת שהרעיונות הפסאודו רומנטיים רגשיים שעוטפים אותנו בשלב הזה של החיים יושבים על בסיס הקלישאות איתן גדלנו (נפש תאומה, חצי שני, התאמה מושלמת, להזדקן יחד, לכל החיים.. וכהנה וכהנה ביטויים שגויים ומטעים בעליל שיצרו אצלנו תפיסה מאד מסוימת של בני זוג וזוגיות, אלא שזאת תפיסה שגויה, מסתבר ברוב המקרים, ועכשיו אנחנו מתמודדים עם הדיסוננס שהיא יוצרת אצלנו עם המציאות). אלא שבשלב הזה, אחרי תקופה של כמה שנים שדברים אחרים הסיתו תשומת לב (בית, פרנסה, ילדים..) פתאום מגיע שלב חשבון הנפש ואנחנו נזכרים פתאום במה שעשה לנו אז מזמן טוב בגוף ובנשמה, ורוצים את זה. שוב. אלא שזה לא ממש שם, ואז מתחילים לחפש את הסיבות. הרבה פעמים אנחנו "מוצאים" את הסיבות אצל בן/בת הזוג. הוא לא כמו שרציתי, היא לא כמו שהשתוקקתי, הוא כזה והיא כזאת וזה לא מתאים לי. על פניו, זה נכון. בני הזוג שלנו, במקרה הטוב לא זהים לנו. במקרה הקיצוני יותר, שונים מאד ואפילו הפוכים. למה? כי ככה בחרנו אותם אז. ש"ישלימו" אותנו. שיהיו מה שאנחנו לא. עכשיו זה כבר לא מתאים. השאלה היא מה עושים עם הידיעה הזאת. אתה יכול לקחת את השונות הזאת, לזרוק אותה לעזאזל (יחד עם כל מה שיש בה - טוב ורע) ולחפש לך מישהי אחרת. וכן, גם להמשיך לשאול האם בטוח שיהיה לך יותר טוב?.. אולי כן, אבל אין ספק שאתה גם מכניס את החיים שלך למורכבות גדולה מאד. זה בסדר גמור, אם אתה חושב שזה שווה את כל הטררם. ואתה יכול, יחד עם אשתך, להציף את השונות הזאת, לדבר על ההבדלים ולתת להם מקום. להבין עד הסוף שאנשים הם שונים, שיש ביניכם הבדלים מהותיים, אבל לכבד את השונות ואת הייחוד של כל אחד/ת ולברר יחד מה אתם עושים עם זה. כי אם משנים לרגע את הנקודה בה אנחנו משקיפים על החיים שלנו, דוקא אפשר להבחין שיש בשונות הזאת פוטנציאל להעשרה, לגיוון, לעניין.. במקביל, לבדוק גם איפה אתם לא שונים (אתה מציין כמה דברים משותפים שאינם עניין של מה בכך בכלל) ולהעצים אותם. מה אתם כן אוהבים ושמחים לעשות יחד, לחוות יחד, לדבר ולשתף. לאן אתם כן מוכנים ורוצים ללכת על מנת לשנות ולחדש ולרגש לעצמכם. נכון, זה לא אותו דבר כמו להתחיל משהו לגמרי חדש, אבל יש בזה בכל זאת משהו מרענן ופחות מסובך. בסוף, אני רוצה להציע לך משהו אחר. אולי, רק אולי, בעצם מה שחסר לך כרגע זה איזה ריגוש חידוש לריענון הסיסטם? משהו שבאמת כמעט כולם רוצים באמצע החיים? ואולי, רק אולי, התפיסה הפנימית הזאת שלך של 'לא בוגדים' יוצרת אצלך העצמה של הצורך הזה להתחדש לך בערבול בטן קטן, לכיוון של 'אשתי הפוכה ממני ולא טוב לי איתה'. כי אתה מבין, במידה וזה ככה, אז זה באמת לא היא. זה ממש לא שלה ולא בגללה. זה לחלוטין שלך, אתה רק מעביר אליה את ה'אשמה' כדרך לחיפשו פיתרון. שאלת שתי שאלות: 1) מי עבר את זה 2) מי עשה צעד ל'חיים חדשים'. אני יכולה לספר לך רק על 'מישהו/הם שעבר/ו את זה' אבל לא התחיל/ו לגמרי חיים חדשים. כלומר, עם כל הטלטלה שבגילוי על עומקו ומהותו של השוני, הבחירה בסופו של דבר לא הייתה בפירוק (אוהבים, לא חבל?) אלא באסטרטגיות אחרות של חיים משותפים שכללו: ידיעה, חשיפה, חשיפה, קבלה, הכלה, ומציאת פתרונות מותאמים. יש חיה כזאת, אלא שאני חייבת 'להזהיר' שזה מצריך יצירתיות, סבלנות, ובעיקר בעיקר גמישות מחשבתית ומנטאלית. אבל אני חושבת שאולי לפני כן, לפני שקופצים לפתרונות, מה שאולי כדאי קודם כל זה להיות פתוחים עד מאד ואפילו עם נטייה חזקה לרצות להמשיך לחיות יחד. לא בשביל הילדים, לא בשבילה ולא בשביל אף אחד אחר, אלא רק בשביל ובגלל ולמען עצמך. אם ממש אין לך את הנטייה הזאת (ואני מוכרחה לציין שדוקא כן הרגשתי אותה בדברים שלך), תשכח מה שאמרתי. ולסיום סיומת - אתה לא לבד בקטע הזה. יש מליונים כמוך. זה הגיל, זה השלב, זה התהליך והמהלך המנטאלי רגשי פזיולוגי של רבים מאיתנו בחיים שלנו היום. מחפשים משמעות בכל מיני תחומים. והמשמעות הזאת לפעמים חמקמקה ולפעמים מטעה. כדאי, לדעתי, לעשות הכל כדי לא להתבלבל.

מאורRon

New member
בהתחלה חשבתי ואוו, מדהים, מעמיק, הלואי

שיכולתי לדבר כך עם אישתי. קראתי שוב וזה עושה לי את זה. ובא לי לזיין אותך.

chenby

New member
../images/Emo2.gif

אולי תלמד את אשתך לדבר ככה והיא תעשה לך את זה.. ואז אותה תרצה לזיין... הרגת אותי

g u y 4 u

New member
לא הבנת?

זה בדיוק מה שהוא מחפש. לזיין. אותך כפי שכל אחת אחרת. פשוט עברת כאן במקרה....
אגב, קראתי את מה שכתבת... לא תכעסי עלי אם אומר שדברייך דברי טעם אבל לא בטוח שזה עורר אותי לרצות לעשות איתך את מה שההוא אמר?
פףףף...קראתי שוב. עכשיו אני בטוח שלא מצאתי במה שכתבת את הסיבה שבגללה הוא אמר את מה שהוא אמר.

למה מי אמר לך

שאני הייתי רוצה לעשות את מה שההוא אמר איתך? חוץ מזה שבאמת לא כדאי לך אני ממילא לא שווה בכלל זיון

למעלה