לא חשבתי ש...

vered51

New member
לא חשבתי ש...

לא חשבתי שיהיה לי כל כך קשה. קראתי המון על כך שבנות מרגישות את האובדן קשה יותר בימים אלו ואני אמרתי לעצמי - זה יום הזיכרון לחללי צה"ל, איך זה קשור לאמא שלי? והיום זה הגיע........בערב, בצפירה, הטקסים של אחרי, הלב שלי געש כמו שלא געש כל השנה. הרגשתי את הכאב של כל אחד ששכל מישהו מהמשפחה. כאילו כל הכאבים של כל המדינה רבצו אצלי בלב. האובדן והגעגועים מכלים אותך מבפנים. לראות את המשפחה עם החלק החסר זה כאילו לראות שאין לך משפחה בכלל. הכל נראה חסר משמעות. שום דבר כבר לא נראה שיכול לשמח אותך. כל כך הרבה כאב, כל כך הרבה געגועים ואתה שואל איפה ההיגיון בכל זה? איך זה קרה לי? שנה שעברה היינו ביחד, כל שנה בעצמאות היינו עושים כל המשפחה על האש. עכשיו- קשה לי להיות ליד המשפחה כי רק את הכאב אני רואה. אני מנסה לברוח לחברות כדי לא להיות בבית. אתמול סגרתי בצורה קיצונית קשר עם בחור שידעתי שלא בשבילי. אתמול הרגשתי שעכשיו אני עומדת עם עצמי מול הכאבים ואין מישהו שיושיע אותי. או שאני אתחזק או שאני יהפוך לבחורה ממורמרת ומסכנה שאיבדה את כל שמחת החיים שלה.מבחורה שהיו לה אין ספור מחזרים אני מפחדת להישאר לבד לגמרי. אין לי כוח לבכות יותר. מחר יש עוד טקס של בן משפחה ואני יודעת שהנה שוב אני הולכת לבכות בלי הפסקה, בלי יכולת להחזיק את הדמעות. כואב לא?

../images/Emo24.gif

האמת, מרגשה שהתיבשו לי הדמעות בעיינים. בטכסים שהייתי, הייתי. לא נתתי להם לחדור אליי. מה שכנראה גורם לחוסר הסבלנות שלי. יש לי קוצים. נגמר טכס, אני בורחת מהר. אין לי סבלנות לשיחות חולין עם המשפחה. מחר הטכס האחרון. בית העלמין. נו, נראה איזה נאום בחירות אני אאלץ לשמוע מ"גבר-גבר"(=מופז)..

יום הזיכרון

גם אני ,כמוך,לא כ"כ הבנתי למה ביום הזיכרון זה יהיה שונה מיום רגיל. נוכחתי לדעת שטעיתי. אתמול בזמן הצפירה,הייתי בדרכי לטקס יום הזיכרון בעיר שלי. עמדתי ברחוב,ופתאום פרצתי בבכי היסטרי וקולני. חשבתי לעצמי "אם כ"כ כואב לאבד אמא,איך משפחה שמאבדת ילד מרגישה?". הופתעתי ממה שפרץ החוצה. בטקס הושמעו שירים שמאז המקרה לא יצא לי לשמוע כמו "מישהו" ועוד. ופתאום הכל התחבר לאמא,בכל השירים חשבתי על אמא. גם היום קמתי בתחושה קשה ובכי. קשה גם בגלל יום העצמאות. כמוך,גם אנחנו היינו עושים על האש בכיף כל שנה. השנה הטלתי ווטו על היום הזה ונשארת בבית ללמוד. הזכרונות מיום העצמאות שעבר עדיין פה. עכשיו חזרתי מבית העלמין. שיעבור בקלות יהי זכרם ברוך

chemical sister

New member
תמיד הרגשתי

בימי זכרון, שהכאב של המשפחות השכולות גדול יותר, לא יודעת למה, אולי כמו שכתבה הוקוס - איך מרגישה משפחה שמאבדת ילד, איך מרגיש הורה שצריך לקבור את בנו הצעיר. לצפות בטולויזיה ביום זה, לראות את כל התוכניות, זה גורם לתחושה מאוד גדולה של אבל, של הזדהות עם המשפחות, של כאב מוכר. בנוסף, בשנים האחרונות נהיה לי מאוד קשה המעבר הזה מיום הזכרון המלווה בעצבות כה רבה ליום העצמאות שהוא יום של שמחה וחג, אני לא מצליחה להבין איך עושים את המעבר הזה, וזה מזכיר איך כל יום חג במשך השנה רק מחדד את תחושת האובדן שיש לי. עם כל הקושי, נקווה שיהיה חג שמח.

למעלה