"לא חייב להאמין"

עמרי ר

New member
"לא חייב להאמין"

מאמר מצוין של אורי אליצור. כל-כך נכון, כל-כך פשוט, כל-כך עצוב שיותר מדי אנשים העומדים בראש המדינה אינם רואים זאת (ואני כבר לא מדבר על עיוורונו הטוטאלי של השמאל, לו אין תקנה).

MS6

New member
זה נכתב ב"ידיעות" ב"מוסף לשבת"

הוא כותב ממש ממש טוב...

מטרניך

New member
עכשו תסובב את השפוד לצד השני

לא מספיק לטעון ש'מסרנו שטחים - קיבלנו טרור' ו'כשלא מסרנו - לא היה טרור'. גם אורי אריאל מאמין ששתיים ועוד שתיים הם שש ולא ארבע. כל מה שהוא עושה זה להפוך את הסדר שבו הוא כותב את שני המספרים. עובדה: לא מסרנו שטחים - קיבלנו אינתיפאדה א', המצב הכלכלי-בטחוני-מדיני היה על הפנים, נאלצנו ללכת למדריד. היום בימין השפוי מצטערים על שטירפדו את ההסכם עם חוסיין (גם אם פרס עשה אותו בצורה העקומה והתחמנית הרגילה שלו). עובדה: לא מסרנו שטחים (למצרים) - קיבלנו מלחמת יום כיפור עם אלפי הרוגים ופצועים. ואח"כ מסרנו, כלומר בגין מסר. אף אחד לא יודע מה היה קורה אילו, כלומר: מה היה קורה במקום 'תהליך אוסלו'. אולי היינו נאלצים למסור שטחים ב'תהליך מדריד' שאליו הלך שמיר? הרי גם שמיר הלך לוועידת שלום על בסיס החלטות 242 ו-338 המדברות על 'שטחים תמורת שלום'. ולהזכיר: בגלל קבלת 242 ע"י הממשלה בגין וגח"ל פרשו ממשלת האחדות הלאומית ב-1970. אולי גם אח"כ היה פורץ גל טרור? ואולי לא, כי ייתכן ששמיר, כמו בגין, היו דואגים יותר לביטחון ישראל מביילין את הירשפלד ופונדק שאנסו את פרס שאנס את רבין. אורי אריאל לא מצליח לטשטש את העובדה שלימין שהוא מייצג אין פיתרון לבעייה. כי לנסות לתת פיתרון לבעייה הפלסטינית בלי לדבר על 'שטחים' זה כמו ניסיון לרבע את המעגל, כמו להכחיש ששתיים ועוד שתיים הם ארבע.

עמרי ר

New member
ואולי אם לסבתא שלי היו גלגלים

היא הייתה ניידת היום... אנחנו מדברים עובדות, על מה שקרה בשטח ולא על "אולי". העובדות מראות שהטרור של אחרי "אוסלו" רצחני ומאיים הרבה יותר מזה שבתקופת ה"כיבוש האולטימטיבי", כלומר שליטתו הישירה של צה"ל בכל הפלסטינים ובכל תחומי חייהם. העובדה היא שמצבנו הכלכלי אז היה טוב יותר מאשר היום, העובדה היא שמצבנו הבינלאומי אז היה טוב יותר מאשר היום, העובדה היא שהפת"ח היה ארגון מוקצה והיום הוא בן-שיח לגיטימי של העולם המערבי, וזאת למרות שהוא המשיך להיות ארגון טרור (שרק הבוקר רצח 8 ישראלים בירושלים). הכותב, אגב, הוא אורי אליצור ולא אורי אריאל. אני חושב שלימין שהוא ייצג דווקא יש פתרונות, אבל לצערי הפתרונות שלו לא קרובים להתקבל ע"י הקהילה הבינלאומית - בעיקר כתוצאה מכך שממשלה ישראלית חתמה על הסכמי אוסלו, ויצרה תקדים מאוד משמעותי שכנראה אי אפשר לסגת ממנו.

מטרניך

New member
אתה מוכן לפרט את הפתרונות?

לא ראיתי פתרונות במאמרו. החלפת שמו נעשתה בטעות ובתום לב.

ראליסט

New member
קשקוש!

אתה ממש מגוכך. הרי בגין ותנועת החירות ההיסטורית,התנגדו תמיד לויתור אפילו על סיני.לכן גם הסכמי רוג'רס גרמו ליציאת גח"ל מממשלת גולדה. אבל בגין שינה את עמדותיו אחרי בחירות 77,בסיוע של שני השרים הבכירים בממשלתו: עזר ויצמן ומושה דיין.ותוך לחץ אמריקאי לא פשוט.לכן הוא הסכים אז לוותר על כל סיני,מה שלא הסכים לפני היותו לראש ממשלה. הרי גם בגין לא היה נביא,וייתכן מאד שסאדאת היה מרמה אותו.ממש כמו שערפאת רימה את רבין.אז אל תהיה דמגוג ותאמר שרבין "נווט" לאוסלו.זו הרי פנטזיה שלך ושל הימין,שקשורה באי הנעימות לאחר הרצחו.איזה גורם מוסמך אתה מכיר,שיאשר שרבין-שהביא את חזרת מפלגת העבודה לשלטון,לאחר שנים רבות באופוזיציה,"נאנס" ע"י אנשים כמו הירשפלד ,פונדק (רק אנשי אקדמיה),או פרס. פרס ורבין היו יריבים פוליטיים מרים,כמו שרון וביבי,כמו שמיר ולוי והרבה "זוגות" אחרים.מזה אתה מקיש שרבין "נאנס" ע"י פרס? קצת כבוד לרבין,הרי לדעותיו הפוליטיות בטח לא הסכמת,אבל להגדיר אותו ככזה מטומטם??? אגב,מלחמת יום הכיפורים פרצה לפי דעת רוב הפרשנים,דווקא בשל הסרבנות של ממשלת גולדה-דיין (שהיתה ימנית מאד),להתחיל אפילו במו"מ עם המצרים על שלום,בתמורה לנסיגה מסיני.טרגדיית יום-כיפור התרחשה בשל השאננות שאפיינה את כל הגורמים במדינה :מהצבא,דרך המודיעין,המוסד,וכלה בשלטון,לאחר אופוריית מלחמת ששת הימים.מה למלחמה זאת ולהסכמי רוג'רס???

מטרניך

New member
../images/Emo6.gif ספר לנו קצת על 'הסכמי רוג'רס'

המסתוריים. אח"כ תוכל להמשיך ולקשקש כאוות נפשך. בפורום הליכוד יש חופש ביטוי.

ראליסט

New member
נראה לי שתה מקשקש:

ציטוט מדבריך:"מנהיגי הימין דאגו לבטחון ישראל יותר ממנהיגי השמאל". אז מדוע ב-3 שנים האחרונות,בהן שולט הימין בישראל,מספר הנרצחים הישראלים הוא הגדול ביותר מאז הסכמי אוסלו??? כנראה שהתיזות שלך לא ממש מדויקות. כמו גם הניתוח "המעמיק" שלך,לסיבת פרוץ מלחמת יום הכיפורים...

מטרניך

New member
לא למדת לקרוא? חשבתי שתספר לנו על

'הסכמי רוג'רס'. בוא תספר לנו קצת על ההסכמים המסתוריים האלה. זה לא היו במיקרה הסכמים שקשורים איכשהו לוויצמן-פייסל?
ומיהו רוג'רס המסתורי? לורנס איש ערב בכינוי אחר? תנסה עם מנוע חיפוש כלשהו.

ראליסט

New member
כנראה שבאמת אתה לא יודע היסטוריה,

תכנית רוג'רס היתה ההצעה להפסקת אש במלחמת ההתשה תמורת פתיחת מו"מ על נסיגה מקווי 67 בסיני ברוח החלטה 242.(אני מפנה אותך ללינק ,על יקירך מנחם בגין,שבו מוסברת פרישת גח"ל מממשלת גולדה,לאחר שהכנסת קיבלה את התכנית ב-1970). אז תווכח,שאותו בגין ,שהתנגד בכלל לפתיחת מו"מ על נסיגה לגבולות 67,חזר לאותם גבולות (עם המצרים),בהסכם שחתם עליו 9 שנים יותר מאוחר). אז אל תשחק לי אותה "חכם גדול",או להבדיל "ליצן" ,עם "לורנס איש ערב". מוטב שתתיחס לענין!

מטרניך

New member
כיוון שאני יודע שאתה ידען גדול

בהיסטוריה שאלתי אותך מהם *הסכמי רוג'רס* ואתה עונה לי על *תוכנית רוג'רס*. מה ההבדל בין הסכמים לתוכנית? הסכם זה משהו ששני הצדדים חותמים עליו. תוכניות יש הרבה לכל אחד. ותודה על שלימדת אותי מה היה ב-1970. אגב, אני רואה שהיית כבר בן 3 אז.

ראליסט

New member
תספר למישהו אחר,

שאכן ידעת בכלל על רוג'רס. אתה הרי "תיקנת" אותי,וטענת בכלל שהתכוונתי ל"לורנס איש ערב". לא בושה לטעות.בושה שאתה לא מודה שלא ידעת...

לגבי בגין

הסיבה שמנחם בגין מסר את סיני היא שהוא לא ראה בה חלק מארץ ישראל ההיסטורית. הוא האמין שארץ ישראל ההיסטורית היא שתי גדות הירדן.

למעלה