"לא חבל?" - לא, לא חבל!

עופר 123

New member
"לא חבל?" - לא, לא חבל!

לפני כמה ימים יצא לי להיות עם חבר טוב שרזה בעבר, אך לאחרונה קצת עלה במשקל. בעודנו משוחחים, פנה אל החבר מישהו שראה אותו פעם או פעמיים בחייו ואמר לו: "מה שלומך? הכל בסדר? יופי. תגיד לי, לא חבל? רזית כל כך יפה, לא חבל על מה שהורדת?" באופן לא מפתיע התעצבנתי ואמרתי: "לא נראה לך שכל אחד צריך להתעסק רק בבטן שלו?", אך הוא בשלו - "הוא הוריד כל כך יפה, צריך לעודד אותו לשמור על המשקל". מרגיז כל כך ה"לא חבל?" הזה, מכעיס כל כך שאנשים "רוצים לעודד" באמצעות נזיפות שכאלו. עוד יותר מרגיז מזה, שאומר את הדברים מישהו שבכלל לא מכיר את החבר הזה. צאו לנו מהבטן, שכל אחד יתעסק בבטן שלו.
עופר, כועס קצת

דריה27

New member
כל כך מוכר ומעיק

מכירה את ה"לא חבל" הזה כל כך טוב ממשפחה, חברים ובעצם כמעט מכל מי שמכיר אותי או חושב שהוא מכיר אותי, ממש מעיק ומרתיח כל פעם מחדש "לא חבל דריה, היית כזאת חתיכה" "לא חבל היה כל כך יפה לך להיות רזה", "אני אומר את זה לטובתך", "אם לא היה אכפת לי לא הייתי מעירה אבל אני אומרת לך כי איכפת לי", ועוד כל מיני דוגמאות כאלו ואחרות. בנוסף ל"לא חבל" המוכר יש גם את ה" מה קרה, הכל בסדר?" שמעצבן לא פחות.קורה לי כל הזמן עם אנשים שלא ראו אותי הרבה זמן ומגיבים למראה החדש והשמנמן שלי ב"מה קרה דריה?" תוך כדי שהם מעבירים מבט שלא משתמע לשני פנים. כל פעם אני אומרת לעצמי שבפעם הבאה אני לא אתייחס ושחבל על העצבים שלי, אבל איכשהו באותו הרגע זה מכעיס אותי כל כך שאני לא יכולה להתאפק ופולטת הערה מגעילה בחזרה. דריה.

עופר 123

New member
אני מקווה שיסלחו לי על המיליטנטיות

אבל אני בעד ההערה המגעילה או לחלופין - הערה מחנכת בסיום. באופן הזה מקטינים את הסיכויים שימשיכו להציק.

אהבתי את ההערה שלך

אכן כל אדם וגופו שלו צאו לי מהצלחת או מהתחת שגדל צאו לי מהוריד. לא אוהבת את ההתעסקות הזו . כל כך מוכרת לי הסיטואציה הזו אני עולה ויורדת במשקל וכל המי ומי צריכים להביע דיעה על הגוף שלי. למה זה צריך לעניין מישהו?

במקרים שכאלה אני עונה:

חבל על מי שמת עם חיוך ענק מרוח לי על השפתיים. ופה זה נגמר. לצערנו יש גם אנשים כאלה בעולמנו.

למעלה