לא זו היתה כוונתי

לא זו היתה כוונתי

חבריה, לא זו היתה כוונתי שהעלתי את עניין דמי החבר. לא לאמוציות המיותרות , ל הגדרות פרזיט משתמט טיפש משועמם וכו .. וגם לא להאשמות של אנשי הוועד ברמיזות מיותרות. הדיון האמיתי צריך להתמקד באפשרות הפרדת הרשיון מהפעילות הספורטיבית עד כמה שאפשר. אם קה"ל והתחרויות מכסות את עצמן אז מה הבעייה ? יקימו להם 20 המתחרים ב 6 השנים האחרונות ענף תחרותי באגודה ויצטרף אליו מי שיחפוץ בכך. הבעייה היא שאול שאתם בתור הוועד לא חשבתם אפילו להסכים להעלות לדיון\ להצבעה החלטה מהותית באסיפה אלא מייד נכנסתם למגננה ותקיפה, תקפתם אותי אישית כאילו אני הבעיה האמיתית של האגודה והצעתם לי לפרוש. אם אני אפרוש תפתר הבעייה ? זו הדרך לפתור בעיות ?. הייתי מצפה לתגובה עניינית, להקמת צוות מתנדבים (לא מהוועד- שלא יטיל עליהם עומס נוסף- קפה, משרד אפילו עוגיות על חשבוני) שייבחנו את הבעיה לעומק ויגיעו לאסיפה הכללית עם הצעות להצבעה לכל החברים בהתאם לנתונים המדוייקים. זה הכי דמוקרטי שאפשר וגם לא מקומם לעומת האופן שבו נהגתם. הרי לאורך הדיון לא שכנעתם אף אחד וגם זה לא עשה את דמי החבר לקטנים יותר וגם לא יגדיל את כמות החברים באגודה. תחשבו בהגיון הרי מה מניע ממ"רניק ממ"גניק להיות חבר באגודה ? 1. הרשיון . 2. ביטוח צד ג קבוצתי מוזל. כל השאר לא מעניין אותו. אם העלות האמיתית של כל זה היא נניח 250 ש"ח לשנה כולל עלויות משנה למה שהחברה ישלמו פי חמש רק כדי לקבל את הרשיון ? הרי ברור לכם שברגע זה יושבים וחושבים ובודקים מה האלטרנטיבה ושיימצאו אותה זה כבר יהיה מאוחר מדי לאגודה אז למה לא לחשוב חיובי קודם ? תחשבו גם מה חושב לו מרחף שלא מאותם 20 תחרותיים זה שלא צריך את הרשיון ע"פ חוק אלא מחפש פתרונות קולקטיביים מוזלים - גם הוא עושה חשבון כמה זה באמת עולה לו ? אז צריך להיות קצת יצירתיים, להסכים שיש בעיה ולנסות- לפחות להראות נסיון כנה ואמיתי לפתור את הבעייה - וזה עדיף מאשר להתנגח בפורום עם כל מי שמרגיש שדפקו אותו באיזו תחרות כלשהיא. שאול -אתם קיבלתם אגודה עם המנגנון המנופח הכבד והעמוס הזה ולדעתי לוקה בעוותים מסויימים ואתה נאלץ להגן על המנגנון שלא אתה יצרת אז אנא, פקח את עינך וחזור משהו מעודד יותר. להתראות אהרון ניסנבאום.

אהרון שלום

בבקשה ממך, אל תקבע בשבילי מה אני נאלץ לעשות ומה אני עושה מרצוני החופשי. אני, כמוך, יודע לדבר בשם עצמי. ולעצם הדברים: אני ממליץ שתחזור ותקרא בתשובת הועד לפנייתך הראשונה. יש בה את כל התשובות, גם אם אינך מסכים להן. ולדיון בנושאים שברצונך להעלות באסיפה: כל חבר רשאי להעלות לדיון באסיפה (בכתב, בזמן, לפי התקנון) כל נושא שברצונו להעלות. ושוב, אל תקבע בבקשה מה אנחנו בועד כן חשבנו או אפילו לא חשבנו. הדרך שבה אתה מעלה את הדברים בהחלט מקוממת, ואנחנו קצת רגישים, אתה יודע, מחמת שכיסינו גדושים בכספי החברים ששילשלנו לתוכם.

בסדר !

שאול, אני משתדל לא לקומם למרות שהנושא עצמו מקומם ואת כל הצדדים. אני מכבד את האופן הנימוסי של תשובותיך גם אם הם אינם לרוחי או לא מספקות אותי. אהרון.

הפרדת הרשיון מהפעילות הספורטיבית??

אהרון ניסנבאום היקר ! אם לדעתך הדיון האמיתי צריך להיות הפרדת הרשיון מהפעילות הספורטיבית אז כדאי באמת שתקימו לכם אתה וחבר מרעיך אגודה משלכם שרק תנפיק לכם את הרשיונות לטוס כי בינתיים אתם זקוקים לרשיון הזה על פי חוק הטייס, לא אנחנו ה"חופשיים". חוץ מזה, צא ולמד, חיש מהר יתברר לך כי רק על מנת להשיג את הכיסויים הביטוחיים המינימליים הדרושים, (בתנאי כמובן שכבר יש לכם עמותה רשומה כדין, רשיון מפעיל ממת"א ,ספר עזר מבצעי, טייס ראשי, בתי-ספר, מדריכים וכו´), רק לצורך כך תיזדקקו לסכום של כ- 150,000 ש"ח על מנת "לפתוח את הבסטה". וזה כמובן עוד לפני משרד כלשהו (שכבר לא ישכון באור יהודה), לפקיד/ה (כי רויטל היא שכירה של האגודה הישראלית למצנחי רחיפה), ולכל יתר העזרים הנלוים. אה ושכחתי את היצוג בקלוב לתעופה - או שאולי זה בכלל לא מעינין אותך שהרי אתה רוצה רק את הרשיון, שלו אתה זקוק על פי החוק. אגב, תגיד, מה שלא מפריע לך להיות עבריין כרגע הטס ללא רשיון כנדרש בחוק. ופתאום אתה פונה לשאול ומעלה את העניין כאילו העלית אותו פעמים רבות, טועה ומטעה, מתקיף ותוהה בתמימות מדוע נכנסנו למגננה. אז דע לך שהנושא עלה מספר פעמים בעבר, ובמיוחד בהקשר לכם הממונעים ודווקא יוסי קופר ז"ל שיצג אותכם נאמנה התנגד להפרדות כלשהן מידיעה מוחלטת ומהכרה והבנה שהדבר רק יגרום להחלשת כוח כולנו, כגוף אחד ולסופו של כל הענף. במקום לחפש איך לצרף אלינו את החברה מהגלשנים, שרק הולכים ומתדלדלים, אתה מציע שנחקה אותם כמודל להתבדלות ולהתאדות. ואני אומר כי אז נתפוגג לכל הרוחות כשלא יהיה מי שיסכים לקחת אחריות יותר. האם זה באמת מה שאתה רוצה שיקרה ? ובאשר להצעתך להקמת צוות מתנדבים שיבחון את הבעייה לעומק : אהרון היקר, כבר הוקם צוות שכזה. היה לי הכבוד לקחת בו חלק, כשלא הייתי בועד, בראשותו של הפרופסור אבי שוורץ. המסקנה היתה חד משמעית - לא מוחלט להיפרדות ! להישאר ביחד כולנו !! החופשיים, הממ"רים והממ"גים. אפילו הומלץ על צירוף הגלשנים. למיטב זיכרוני, כפועל יוצא מההמלצות יצאה משלחת הממ"רים לתחרות בספרד. זו שאתה היתה מנהלה. אנחנו חושבים בהגיון רב, האמן לי. אנחנו ערים למה מעניין ממ"רניק וממ"גניק להיות חבר באגודה. אנו גם ערים למה שמעניין את הקיבוצניק מעין-חרוד שרוצה לעוף בגילבוע. וגם את החייל הסדירניק שבא פעם בחודש הביתה. וגם את שומר השבת שטיסותיו מוגבלות לשישי בלבד ופעם בשבועיים. אבל האגודה הישראלית למצנחי רחיפה הוקמה על מנת לקדם את ספורט מצנחי הרחיפה בישראל. נ-ק-ו-ד-ה ! ! ! אתה לא היית שותף להכנסת הממ"גים לאגודה. אתה כן יודע שהם לא נולדו עם האגודה, אבל אינך יודע כמה שעות הושקעו בלאפשר את השתלבותם באגודה. אז דע לך שאנחנו נמשיך להנפיק רשיונות גם לממ"רים וגם לממ"גים ולכאלה שיבקשו להיות חברים באגודה הישראלית למצנחי רחיפה. וכפי שכבר הסברתי לך קודם, העלויות האמיתיות הן הרבה יותר גבוהות מחישוביך. ולעניין חשיבה חיובית : כדאי גם לך לחשוב חיובי ולא להתנהג בחוסר אחריות ולהביא להעמסת עלויות נוספות מיותרות על כל אחד מאיתנו שיובילו להתמוטטותנו. והסיום שבחרת למאמרך הנ"ל. באמת אהרון: "שאול- אתם קיבלתם אגודה עם המנגנון המנופח הכבד והעמוס הזה ולדעתי לוקה בעיוותים מסויימים" די, תפסיק עם ההתפלפלויות שלך ועם זריקת החול בעיני הקוראים. כתוב לעניין, אבל קודם צא ולמד ועשה שיעורי בית איך תוכל לממש את חלומותיך לקבל : 1. רק את הרשיון - וממי. 2. רק את הביטוח - וממי. ותכתוב לכולנו את תשובותיך מעל גבי פורום זה. זכור: "עדיף להיות תלויים אחד בשני מתלויים אחד ליד השני" לילה טוב ולהתראות, אמנון

הפרדת הרשיון כן, הפרדת האגודה לא.

אמנון האן הנכבד, אני מדגיש שוב- הפרדת הרשיון מהפעילות הספורטיבית אינה הפרדתו של אף אחד מהאגודה. אם כוונתי הייתה להפריד את הממ"רים מהאגודה לא הייתי מתמיד כל כך בשיח החרשים הזה אתכם יש לי גם הגדרי רחיפה שחשובים לי ואני לא רק ממ"רניק. יש לי גם טרייק וגם ממ"ג ושאיפתי אכן שכולם יהיו יחד. אני לא רוצה להפריד . נהפוך הוא. אני מקווה שבאגודה יהיו חברים כולם אבל ישלמו לפי פעילותם עד כמה שזה ניתן ואם ניתן לצרף לאגודה גם את הגלשנים וגם את הטרייקים הרי עוד יותר טוב אז אל תנסה להציג אותי באופן השגוי שאתה מנסה. אם הוועדה שהייה לך הכבוד להשתתף בה בראשות אותו פרופסור דנה בהפרדת הממ"רים\ממ"גים מהאגודה הרי אין קשר בין הנושא של אותה וועדה למה שאני מבקש. נהפוך הוא. (אפשר לראות את אותם פרוטוקולים של הוועדה וללמוד במה היא דנה ומהם מסקנותיה ?) עינך סומות מפיזור החול של עצמך עד כדי כך שאתה שוב מציע לנו לפרוש ומהלך ילנו אימים בכל מיני הפחדות. אני לא רוצה לפרוש מהאגודה או לגרום לפירוקה אז רד מהעניין הזה. אני אומר שוב שברצוני להעלות להצבעה באסיפה הכללית שינוי שיטת חישוב דמי החבר ע"פ פעילות- מדוע אתם כל כך מתנגדים, מפחידים מאיימים ומכפישים ? יועלה להצבעה ויחליטו החברים. אם הרוב חושבים כמוך הרי לא קרה כלום. אם הרוב חושבים כמוני אזי יתבצע שינוי. צא ולמד- בשביל זה אני צריך להכנס לאגודה ועיין בדוחות ההוצאות וההכנסות ואכן ללמוד את הנושא ולהסיק מסקנות . האם אתם מאפשרים לי זאת ?? אני מבטיח לך שאם אחרי ש"אצא ואלמד" ואגיע למסקנה שטעיתי אודה בכך בכל פה. אהרון ניסנבאום. אגב, 1. כפועל יוצא של אותה משלחת לספרד אופשר לחברים לקבל הסמכת ממ"ר כבר אחרי דרגה 1 ולא אחרי דרגה 4(3) והיה לי הכבוד להוביל את המהלך הזה למרות המלחמה הארוכה עם "גדולי הדור" דאז שהתנגדו לכל שינוי. 2. הענף הנפלא הזה לא ימות גם אם לא תהיה אגודה. אף אחד לא מרחף כי קיימת אגודה אלא האגודה קיימת כי יש מרחפים. 3. בנימה אישית אני מבקש ממך להוריד את הציניות, ההפחדות וכו.. זה לא מרשים אף אחד, זה גורם לתחושה של נסיון לסתום פיות. אני גם לא מעוניין להתעמת איתך באופן אישי .

הפרדת רשיון ותשלום לפי פעילות = סוף

לאהרון ניסנבאום. הצעתך להפרדת הרשיון מהפעילות הספורטיבית משמעותה אחת - היפרדות. ההצעה עומדת בסתירה לאחת ממטרות היסוד העיקריות של האגודה מהווסדה - מטרת קידום ספורט מצנחי הרחיפה בארץ ויצוג מדינת ישראל באירועים בינלאומיים על ידי השתתפותן של משלחות. עוד נקבע ביסוד האגודה כי דמי החבר השנתיים יקנו לחבר רשיון וביטוח. אני אינני מתייחס לחילופי דברים אלו עמך כאל "שיח חרשים" שאחרת לא הייתי טורח כלל לענות לדבריך, ובטח שלא בפירוט שכזה. אז בבקשה, חדל נא אתה מלנסות ולהציג אותי באופן שגוי. יפה שיש לך גם טרייק, אך אין זה כלל רלוונטי למצנחי רחיפה. לידיעתך, לריענון זיכרון למי ששכח, אך במיוחד לידיעת הקוראים התמימים תיזכורת : הממ"גים (מצנח ממונע גלגלי) התאווספו לאגודה הישראלית למצנחי רחיפה רק לאחר שמנהל התעופה האזרחית (מת"א) סירב לקבלם כגוף נפרד עצמאי והפנה אותם אלינו בהיותם בעלי "כנף רכה". אני זוכר היטב את שעות העבודה הרבות שהושקעו אז מצד כל חברי הועד ופעילי האגודה ובמיוחד רונן נדיר - הטייס הראשי דאז בכדי לאפשר הכנת סילבוס לממ"ג שיזכה לאישור מת"א. הטרייק שלך, שכנפיו קשיחות, משוייך לקבוצת האז"מים (אולטראלייט) ולמיטב ידיעתי מת"א לא מתעתד לשנות את הגדרת מעמדו ואת הדרישות לרישויו ורשיונו. עכשיו אתה טוען שאתה לא רוצה להפריד. אתה גם מבקש ממני (בין היתר) להוריד את ההפחדות. אבל במאמרך הקודם (מה- 17/09/2002) כתבת במפורש : "הרי ברור לכם שברגע זה יושבים חושבים ובודקים מה האלטרנטיבה ושימצאו אותה זה כבר יהיה מאוחר מדי לאגודה" האם זו אינה הפחדה? מה שבאמת מעניין אותי לדעת זה בעיקר מניין לך המידע הזה ? ולעניין הועדה, שמו של "אותו פרופסור" הוא אבי שוורץ וכך כתבתי, אז קצת כבוד לחבר אגודה שהטריח עצמו לפגישות ליליות בהתנדבות, לבקשת הועד לשם הכנת המלצות הנושא זה. המלצות "הועדה האסטרטגית" נמסרו לועד האגודה שביקש אותן. בכדי לקבל אישור לעיין בהם אנא פנה רשמית אל ועד האגודה. ובחזרה לרעיונך לשינוי שיטת החישוב של דמי החבר על פי הפעילות : פעם אחת אתה מציין "ישלמו לפי פעילותם עד כמה שזה ניתן". ולאחר מכן אתה מכריז על כוונתך להציע "שינוי שיטת חישוב דמי חבר ע"פ פעילות". אז בוא תהיה מדוייק ותפרט לנו מהי הצעתך באופן עניני. אל תגדיר באופן כללי: "עד כמה שזה ניתן" בוא ופרט לנו מעל דפי פורום זה מהו בדיוק השינוי אותו אתה מציע וכמובן שאל תשכח לציין את כל הקריטריונים לפעילויות ואל תשכח שישנם סוגים רבים של פעילויות. כן כן, צא ולמד, הפסק לטעות ולהטעות, אינך "צריך להכנס לאגודה". גם לא אל רואה החשבון של האגודה. הכל גלוי ומפורסם כחוק, כדת וכדין בדוחו"ת הכספיים השנתיים המפורסמים כל שנה ושנה. מהם אתה יכול ללמוד את כל אשר תזדקק לו ולהסיק את המסקנות שלך. כולנו נמתין בסבלנות לקרוא האם אכן תודה בטעותך בכל פה. ולענין האגבים : 1. הסמכת ממ"ר מדרגה 1. * נכון להיום למד על ממ"ר רק חניך אחד כשסיים דרגה 1. * אותו החניך לא נרשם כחבר באגודה כשסיים דרגה 1 וטרם החל ללמוד מנוע. * אותו חניך לא הוסמך כנדרש לממ"ר ולא קיבל מהאגודה רשיון. * אותו החניך טרם נרשם כחבר באגודה. בקיצור, כפועל יוצא של המהלך המכובד שלך מספרד ובזכות "המלחמה הארוכה עם גדולי הדור" שניהלת, ישנו עוד עבריין שטס עם מנוע וללא רשיון, שלמד לפי הסילבוס שאתה כל כך נלחמת עבורו. 2. אגודה - מרחפים - אגודה אם לא תהיה אגודה לא יהיו הרבה מרחפים בארץ. זו דעתי ואני בטוח שאני צודק. מה שבטוח, לא כדאי להעמיד העניין למבחן המציאות, כי לא בטוח שזה הפיך. 3. ציניות, הפחדות וכו´ ונסיון לסתום פיות. אני האחרון שאנסה לסתום פיות. הנה, אני יושב ועונה לך על דבריך. התבטא חופשי, אך השאר ריאלי ואחראי לדבריך ואל תפגע באחרים. לילה טוב, אמנון האן

בקשה להצבעה באסיפה

אמנון והוועד- המשותף היחיד לשנינו כנראה זה ששנינו אוהבים לטוס. דיעותינו ואופן חשיבותינו שונות ב 180 מעלות. זה לגיטימי וטבעי וכל אחד פועל ומשקיע בדרכו לקידום המטרה לשלדעתו היא החשובה. זה לא הופך אותך או אותי לצודק יותר, לא רק שנינו קיימים באגודה ולכן באסיפה הכללית אני מבקש להעלות את הנושאים הבאים להצבעה וזו פנייה רשמית אל וועד האגודה שתגובה בפקס : 1. שקיפות המידע בפועל לכל חבר באופן חפשי. 2. הקמת וועדה בלתי תלוייה לבחינה מעמיקה של דמי החבר. 3. אני מציע את מועמדותי לוועדת ביקורת. כמו כן אני מבקש לראות את מסקנות ה וועדה האסטרטגית בראשותו של פרופ שוורץ. לעניות דעתי כל חבר אגודה זכאי להכנס למשרדי האגודה לפתוח את הספרים ולעיין בהם גם בלי הצבעה אבל היות ולפליאתי הרבה אינכם חושבים כך כדאי להבהיר את הנקודה באסיפה הכללית. המידע המופיע בדוחות הוא חשבונאי. ברצוני לראות בדיוק את המספרים ממה הם מורכבים - ואני לא היחיד. תשובה אליך (לא לוועד) . לגבי טרייקים ממ"גים וממרים- בכל העולם הללו הולכים בנשימה אחת ותחת אותה קטגוריה. הסתכל ב אתר ה FAI שאנחנו משתייכים אליו תחת "מיקרולייט ". באותה תחרות בספרד שהיינו מטעם האגודה WAG2000 היינו תחת קטגורית המיקרולייט ושם למדתי שלימוד טיסה על ממ"ר אינו דורש כלל לימוד על מצנח רחיפה אלא במסלול שונה ומיועד לממ"ר - ומתוך התוצאות של התחרויות גם ראיתי שאין לזה השפעה על השליטה בכלי, וזה משול לאותו ההקשר כמו ללמוד דאייה לפני לימוד טיס- ולא סתם דאייה אלא דאיה ברמה תחרותית. הפופולריות של ענף הממ"רים אכן נמוכה וחבל כי זו טיסה מדהימה שאיה מושגת בשום כלי אחר, ומספר כלל הלומדים הוא באמת שואף לאפס כנראה בגלל מורכבות הנדרשת לתפעול הכלי, כוון בתי הספר לעניין(זה דורש לימוד פרטני ויקר וכנראה לא משתלם לבתי הספר במיוחד) אבל, איך אתה מעז לזלזל בציניות וארסיות מיותרת בחשיבות הבאת הדרישות ללימוד לרמת הסביר וההגיוני כדי לקדם את הענף . אני גם לא יודע אם הנתונים שלך נכונים- נדמה לי שאתה טועה ומטעה כדי לזלזל בענף שאתה לכאורה גם אחראי עליו. כמכונאי מדופלם (אתה הוא נדמה לי זה שהביא את הבשורה להגדלת כח המנוע בממ"ר ע"י שיפור מעברי הדלק וגרם בביצוע השיפור לקיצור חייהם המהיר של מספר מנועים ) יודע ש לחץ ותערובת מחכים רק לניצוץ כדי לייצר פיצוץ. הצלחת להרגיז אותי ונסחפתי אבל לעניינו - אכן אפנה לבני רבינוביץ להביא את הנתונים המספרים המדוייקים לעניין הממגים לאספתם הכללית שכן רבים מהם אכן מתרעמים על גובה התשלום ביחס לתקבול (לשאלתך איך אני יודע). בעניין זה בממגים מאוד קרובים לממרים שאינם דורשים השקעה בשדות נחיתה וכו . אני שוב אומר האגודה לא צריכה להתפרק - היא רק צריכה להתאים עצמה לצרכים של כולם ואם לצורך העניין האגודה כן צריכה להתפרק - אז היא תתפרק ואני מוכן להתערב איתך שבאפס זמן תוקם אגודה חדשה תחתיה עם מטרות יסוד שאולי מתאימות פחות ל 20 המתחרים שיוצאים לחו"ל אבל תתאים יותר ל שאר 480 החברים . זכור- אין ואקום בטבע. זכור האגודה היא למען החברים ולא ההיפך. החבר חשוב יותר מהאגודה ! האגודה היא הכלי כדי לעזור לחבר ומשהפסיקה לשמש ככזה - תוחלף. ועוד משהו לגבי חברי הוועד- אף חבר וועד שמשקיע ימים כלילות שבועות ושנים אינו עושה זאת למען "מוישה כהן " או חבר אגודה אחר- הוא עושה זאת למען סיפוק איזשהו צורך אישי (תחושת כח, נחיצות, יצירתיות, נתיב להוצאת אנרגיה צורך בהכרת תודה וכו.. )יש מספיק פסיכולוגים שיכולים להמשיך את הרשימה. אתה אמנון האן ואחרים כבר עושים זאת שנים ברציפות אז אל נא תעשו את עצמיכם סובלים או מעונים מסכנים המקריבים עצמם, משפחותיהם וזמנם למען הכלל- אם אכן זה כך ואתם ממשיכים בזאת שנים הרי יש לנו עסק עם מזוכיסטים וזה כבר עניין לטיפול שונה. אהרון ניסנבאום.

ותודה על הניתוח הפסיכולוגי!

אהרון חג שמח! תודה לך על הניתוח הפסיכולוגי בגרוש של המוטיבציה שלי להיות בועד. כשאני נזכר במשאבים האדירים שהשקעתי, בפעילים ובתרומות (חלקן חוקיות, אגב!) שאספתי לצורך מסע הבחירות שלי, אני כמעט בטוח שיש משהו בדבריך. וחוץ מזה אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים על עצמי. אבל כשפתאום נזכרתי שמתוך 5 חברי הועד 3 הם חדשים להפליא, ולא ברור כמה מהם ימשיכו קדנציה נוספת, אני חושש שהתאוריה שלך עומדת בסכנה, וכדאי שתחפש עוד כמה אסמכתאות ודוגמאות לפני שיאשרו לך את התיזה בעולם האקדמי. ולצורך פיתוח מחקרך הלועג, אתרום לך גם מידע מבפנים (אבל אל תספר לאף אחד!) מה מעיף חברי ועד החוצה מהפעילות: העובדה המצערת שחלק מהחברים, שגם עבורם הם משקיעים הרבה אנרגיה נפשית, זמן וכסף, לא רק שלא מעריכים פעילות זו, אלא שהם יורקים לחברי הועד בפרצוף, פיזית ו/או וירטואלית. ובלהיטותך הרבה לכבוש את ועדת הביקורת (ולמה לא בועד? בועד עושים, לא רק מבקרים!), אני ממליץ לך לקרוא את התקנון, ללמוד מהם תפקידי ועדת הביקורת, מי יכול להיבחר ומי לבחור. ויותר אני מאחל לך, שיהיה לך את מי לבקר. חג סוכות כשר ושמח! שאול שפי

לא לעגתי לאף אחד- רד מהקטע הציני.

שאול- לא לעגתי לאף אחד חס וחלילה. אמרתי את דעתי האמיתית וזה באמת מה שאני חושב. מי שלא מתאימה לו ההשקעה האדירה הזו אכן לא ממשיך. אבל מי שכן ממשיך כנראה אוהב את זה. באמת ובתמים לא הצלחתי להבין אף פעם את הגשת המועמדות החוזרות ונשנות (בשנים עברו) לתפקידים שאין בהם לכאורה תמורה ממשית ולא מצאתי הסבר אחר פרט למה שכתבתי, זה לא חייב להיות קשור אליך אישית, אתה יכול לחלוק עלי אבל אין כאן שום נימת לעג - לא גלויה ולא מוסתרת לאף אחד. וועדת ביקורת זה גם תפקיד, לא קל, מרובה עשייה (אם נעשה נכון) ומחוייב, נדרש מועמד ואני מוכן לקחת אותו על עצמי. מה לא בסדר בזה ? שוב חג שמח אהרון ניסנבאום.

אהרון: אנסה שוב:

יש מעט מאד מתנדבים לפעילות באגודה, כולל חברים בועד. גם אותי דחפו בכח. כל עידוד שלילי לחברות בועד, במקום לעודד באופן חיובי את מי שמוכן לעשות זאת, מקטין את מספר המועמדים האפסי ממילא. ולכן ניתוח פסיכולוגי כזה שלך, השם ללעג את הסיבות לכך שאנשים מתנדבים לתפקיד (וגם אם לא התכוונת, זה בכלל לא משנה, חשוב איך אני החבר בועד הבנתי זאת), אתה משיג תוצאה שלילית לטעמי. ואם לזאת התכוונת, שחברים לא יהיו מוכנים למלא תפקידים באגודה, שא ברכה! אתה בהחלט בכוון הנכון.

קרא תשובות, ענה לשאלות ותהיה עניני.

לאהרון ניסנבאום שבת שלום, צדקת. אני מודה ומתוודה - טעיתי. אכן, דו-שיח של חרשים, אלא שאתה הוא זה שאינו שומע. או ליתר דיוק קורא. אם תפסיק לצעוק אז : - קודם כל יהיה נעים לתקשר איתך. - תוכל לשמוע בבירור את התשובות שעונים לך. - תשמע בבירור את השאלות שאתה נשאל. - תוכל לענות עליהן ענינית. - נוכל ללמוד ונשפר. פירוט עלויות הביטוחים שכה רצית פורסם על ידי יו"ר האגודה אמנון כהן וממנו ניתן ללמוד בדיוק של 1 ש"ח כמה עולה ביטוח צד ג´ של כל חבר - פירוט שכל כך רצית. מדוע לא הגבת על הפרסום הזה?. אתה בשלך, מעלה בקשה להצבעה באסיפה הכללית להקמת ועדה לבחינת דמי החבר. להזכירך, כבר הצעת לפני מספר ימים שהחברים "ישלמו דמי החבר לפי פעילותם עד כמה שזה ניתן". בנוסף הכרזת על כוונתך להציע "שינוי שיטת חישוב דמי החבר ע"פ פעילות". אבל, כשהתייחסתי לדבריך הכלליים הללו וביקשתי שתפרט נאלמת, התעלמת ולא השבת על הבקשה. "שקיפות המידע בפועל" - עוד דבר שאתה מבקש להעלות להצבעה באסיפה הכללית. ביטוי כבד משמעות הוא, אך מאוד ערטילאי. אנא פרט באופן מדוייק: - מהו "מידע בפועל", לדעתך. - כיצד יבוצע הפרסום, לדעתך. - באיזו תדירות, לדעתך, צריך להיות מבוצע פרסום שכזה. מתחילת התקשורת איתך בפורום הזה עמדתך היא בדלנית. לתגובתי טענת לפני מספר ימים: "הפרדת הרשיון כן, הפרדת האגודה לא". היום אתה כותב שהאגודה "רק צריכה להתאים את עצמה לצרכים של כולם ואם לצורך העניין הזה האגודה כן צריכה להתפרק אז היא תתפרק". אם באמת אתה מתייחס לכך בכזה שוויון נפש אז כדאי שיתחילו לדאוג כל אלה שמבינים במה מדובר. עוד הוספת במאמר ממשיך ("לאותם קוראים תמימים") ופתחת בהכרזה ש"הממג"ים נכנסו לאגודה כתרגיל מסחרי מבריק ומבורך של אסי מסינגר ומיקי". כמי שהיה חבר בועד אז אני זוכר עבודת צוות אינטנסיבית, ישיבות ארוכות בקלוב התעופה לישראל(קה"ל) וסיוע רב מצד המנכ"ל דאז אריק סיני ובעיקר את העבודה הרבה של רונן נדיר - הטייס הראשי דאז להכנת הסילבוס לממ"ג. התרגיל של אסי מסינגר, שאני שמעתי עליו, היה תרגיל "העוקץ" שעשה אסי על שותפיו ליבוא ה-"באקאיי" לארץ. לסיום מאמרך זה חזרת והכרזת על דעתך שהדוחו"ת הכספיים לא ישכנעו אותך עד שלא יחשפו בפניך "טבלא מסודרת לאן הולך כל שקל באגודה קבלה קבלה". תגיד, פנית לבן ציון רבי - רואה החשבון של האגודה החתום על הדוחו"ת ? ביקשת ממנו הבהרות ? ובאשר לניתוחיך הפסיכולוגיים המעמיקים. כמי שהוגדר על ידך כמזוכיסט, התייעצתי עם חברי ורעי לטיסות נחי אלון, שבמיקרה במיקצועו הוא פסיכולוג והוא גילה לי שבסך הכל מדובר כאן בקנוניה שלו איתך המיועדת לדאוג לפרנסה לעמיתיו למקצוע. ליל מנוחה, שבוע טוב וחג-שמח.

אני ענייני מאוד.

לאהרון ניסנבאום שבת שלום, ת: שבת שלום גם לך אמנון. ש: צדקת. אני מודה ומתוודה - טעיתי. ת: קורה לכולם. ש: פירוט עלויות הביטוחים שכה רצית פורסם על ידי יו"ר האגודה אמנון כהן וממנו ניתן ללמוד בדיוק של 1 ש"ח כמה עולה ביטוח צד ג´ של כל חבר - פירוט שכל כך רצית. מדוע לא הגבת על הפרסום הזה? ת: נכון זה כבר התקדמות- אבל למה זה צריך לקחת חודש וחצי של ביבול מוח ? התקדמנו אבל לא מספיק. ש: אתה בשלך, מעלה בקשה להצבעה באסיפה הכללית להקמת ועדה לבחינת דמי החבר. להזכירך, כבר הצעת לפני מספר ימים שהחברים "ישלמו דמי החבר לפי פעילותם עד כמה שזה ניתן". בנוסף הכרזת על כוונתך להציע "שינוי שיטת חישוב דמי החבר ע"פ פעילות". אבל, כשהתייחסתי לדבריך הכלליים הללו וביקשתי שתפרט נאלמת, התעלמת ולא השבת על הבקשה. ת: אחרי שאעיין בתיק הוצאות ואני אכין את הטבלא אוכל לפרט. אתה תהיה הראשון לדעת. ש: "שקיפות המידע בפועל" - עוד דבר שאתה מבקש להעלות להצבעה באסיפה הכללית. ביטוי כבד משמעות הוא, אך מאוד ערטילאי. אנא פרט באופן מדוייק: - מהו "מידע בפועל", לדעתך ת: כל חבר יוכל להכנה ולעיין בספרי ההוצאות- בדיוק כפי שאתה יכול. או כל חבר וועד. ש: - כיצד יבוצע הפרסום, לדעתך. ת: לא יבוצע פרסום- תנתן האפשרות לכל חבר לעיין באופן חפשי . ש: באיזו תדירות, לדעתך, ת: בכל עת שירגיש צורך ויהיה אפשרי טכנית. ש: מתחילת התקשורת איתך בפורום הזה עמדתך היא בדלנית. ת: יכול להיות. זה כבר קרה לי בחיים. בעניין דמי החבר אני בספק לגבי בדלנותי. ש: לתגובתי טענת לפני מספר ימים: "הפרדת הרשיון כן, הפרדת האגודה לא". היום אתה כותב שהאגודה "רק צריכה להתאים את עצמה לצרכים של כולם ואם לצורך העניין הזה האגודה כן צריכה להתפרק אז היא תתפרק". אם באמת אתה מתייחס לכך בכזה שוויון נפש אז כדאי שיתחילו לדאוג כל אלה שמבינים במה מדובר ת: כולנו דואגים. תתפרק= שינוי קווי היסוד אם יש צורך. הרי אגוד חייב להיות כפי שהבהרתי במפורש. אם הייתי חושב לרגע שכל אחד יילך לדרכו הוא הפתרון הייתי פשוט הולך. ש: עוד הוספת במאמר ממשיך ("לאותם קוראים תמימים") ופתחת בהכרזה ש"הממג"ים נכנסו לאגודה כתרגיל מסחרי מבריק ומבורך של אסי מסינגר ומיקי". כמי שהיה חבר בועד אז אני זוכר עבודת צוות אינטנסיבית, ישיבות ארוכות בקלוב התעופה לישראל(קה"ל) וסיוע רב מצד המנכ"ל דאז אריק סיני ובעיקר את העבודה הרבה של רונן נדיר - הטייס הראשי דאז להכנת הסילבוס לממ"ג. ת: זה נכון- זה כדי לממש את הרעיון בפועל נדרשה עבודה, שינוי סע"מ וכו.. אני לא ממעיט מערכה של העבודה הרבה שעשהו כולם אולם זה אינו בסתירה למה שאמרתי שהתניע את התהליך שתיארת. האינטרס של כולם היה להכניס את הממ"גים לאגודה מלכתחילה. מה כאן סותר את מה שאמרתי ? לא היית רוצה גם את הטרייקים בפנים ? וודאי- אבל מנהל תעופה לא נותן. ש: התרגיל של אסי מסינגר, שאני שמעתי עליו, היה תרגיל "העוקץ" שעשה אסי על שותפיו ליבוא ה-"באקאיי" לארץ. ת: זה בכלל לא קשור לעניין, לא קשור לאותה נקודת זמן וגם לא מעניין אותי באופן אישי. ש: לסיום מאמרך זה חזרת והכרזת על דעתך שהדוחו"ת הכספיים לא ישכנעו אותך עד שלא יחשפו בפניך "טבלא מסודרת לאן הולך כל שקל באגודה קבלה קבלה". תגיד, פנית לבן ציון רבי - רואה החשבון של האגודה החתום על הדוחו"ת ? ביקשת ממנו הבהרות ? ת: קרא היטב- לא ביקשתי מכם טבלא. ביקשתי אפשרות לעיין בנתונים. אני כבר אבנה את הטבלא. לא פניתי לבנצי וגם לא אפנה בשלב זה. הוא הרואה חשבון ואת תפקידו במאזן עשה נאמנה ועוד בחינם ואינו חייב לי שום הסבר בשלב זה. אחרי שיהיו לי נתונים מלאים ומדוייקים ותהיה לי שאלה שלדעתי בתחומו אדע לפנות אליו אם יהיה צורך. ש: ובאשר לניתוחיך הפסיכולוגיים המעמיקים. כמי שהוגדר על ידך כמזוכיסט, ת: לא הגדרתי אותך כמזוכיסט. אמרתי שמי שעוסק בפעילות הזו ומגדיר אותה כפויית טובה שוחקת ודורשת הקרבה אישית לא מעטה וללא תמורה שנים רבות שנה אחרי שנה בהתמדה (כמוך למשל ) ודאי מוצא סיפוק אישי אחר כלשהוא ואל לו להדגיש כמה הוא סובל ואומלל בתפקיד שלקח על עצמו בהתנדבות . אף אחד הרי לא מכריח אותך להגיש מועמדות שוב ושוב. מי שבאמת סובל עושה שנה אחת וממשיך הלאה. ש: התייעצתי עם חברי ורעי לטיסות נחי אלון, שבמיקרה במיקצועו הוא פסיכולוג והוא גילה לי שבסך הכל מדובר כאן בקנוניה שלו איתך המיועדת לדאוג לפרנסה לעמיתיו למקצוע. ליל מנוחה, שבוע טוב וחג-שמח. ת: אני לא מאמין שנחי ידידך אכן הגיב כך. אל תבייש אותו. אמנון- אתה מוכן להפסיק עם הקשקושים ? עד מתי נמשיך כך ? אני לא מחפש אף אחד מכם ושתמשיכו בהנאותיכם שנים רבות בוועד ומחוצה לו. אתה חושב שדמי החבר סבירים ותקינים ? אני חושב שלא. תן לי כמה ימים לעיין בתיקים, אני אציע מה שאציע, או לא אציע ונמשיך הלאה. אהרון.

עוד בעניין הממ"גים והאגודה

לאותם קוראים תמימים כהגדרתך גם אני הייתי באותה תקופה של הכנסת הממ"גים לאגודה. אתה הוא התמים בעניין זה לא הקוראים. הממגים נכנסו לאגודה כתרגיל מסחרי מבריק ומבורך של אסי מסינגר ומיקי שהביאו את הבקאי לארץ. הם השכילו להבין שלכשיובא כלי כזה ללא צורך בבחינות נווט, מטאורולוגיה, חוקת טייס מבנה מטוס ואוירודינמיקה של מנהל תעופה , פיקוח ואחזקה של מכוני הבדק (שזה סיפור קפקאי מסרט אימה אחר) ועוד אלא יוכנס תחת כנפי האגודה וכל דכפין שיש בידו מזומנין וחלם לטוס יוכל לעשות זאת בדרך קלה פשוטה ומהירה (כפי שצריך להיות וטוב שכך ) וכך הוכנסו לאגודה כענף מקביל לממ"רים ומכירותיהם יחד עם הכלים נסקו לשמיים . ההסטוריה הוכיחה ואני מקווה שתמשיך כך (טפו טפו) לכולם שלא היה צריך את כל המועקות של מנהל תעופה כדי לייצר עשרות אלפי שעות טיסה בטוחות ומהנות וזמינות כל כך . על התרגיל הזה ניסו לחזור עם ה טרייק שבגלל טעות היסטורית שהיא בכיה לדורות מלפני עשרות שנים הוכנס ביחד עם האז"מ שוב - גם בגלל לחצים מסחריים של מאן (לא האן) דהוא באותו הזמן יחד עם חוקים דרקוניים נוספים. כיום מתנהלים מאמצים להוציא את הטרייקים מהמנהל כמו את הממ"גים. לכן חשוב לכולם שכל ענפי הטיס הנפלאים שהללו- מצנח, ממ"ר ממ"ג וטרייק בעתיד הקרוב אני מקווה יהיו תחת אגוד מתאים מחוץ למת"א ולכולם (ולמי שלא מבין זאת כדאי שייקרא ויידע יש אינטרס לקיומה של אגודה כי האלטרנטיבה הממשלתית גרועה כפליים ויקרה בחזקה רביעית ) , אבל, זה לא סותר את כל התכתובות והדרישות לחלוקת המשאבים הנכונה עם דמי חבר הגיוניים, דרושה חשיבה ודרוש שינוי . לממ"גיסט נכון להיום עדיין כדאי כלכלית לשלם 1200 ש"ח לשנה ולא להיות תחת מנהל תעופה אולם זו לא סיבה מהאגודה (ושאול שפי בשיחה אישית איתי לפני שנה הבהיר לי היטב שהאגודה מודעת לעניין עלות האלטרנטיבה ה "מת"אית) לנצל את העניין ולקחת את הסכום הזה מ מ"גיסט וממ"ריסט וגם מסתם מרחף ולהפנות אותו לאפיקים אחרים. עד שאני או וועדה לא נעבור על המספרים, בביקורת אמיתי בטבלא מסודרת לאן הולך כל שקל באגודה קבלה קבלה לא אשתכנע בייחוד לאור העובדה שאתם לא מאפשרים זאת. שוב חג שמח אהרון ניסנבאום.

למעלה