לא הולך...

IdleThought

New member
לא הולך...

אני מנסה לכתוב משחק אפילו פיצי כבר ...אממ.. מאז שהצטרפתי לפורום ובמקרה הטוב אני נתקע עם אוסף של מחלקות שלא עושות כלום אני לא יודע אם זה חוסר השראה, מוטיבציה או עקביות למישהו יש רעיונות?

IndigonFlash

New member
הו הו :D

זה קורה לי כבר שנים. יש לי איזה 50 רעיונות שהתחלתי לפתח ולא זזו לשום מקום. בד"כ הבעיה שלי היא עקביות שכן אני אף פעם (עד לפני כמה חודשים) לא כתבתי מסמך אפיון כמו שצריך, ואני תמיד משנה את מה שכבר עשיתי. מצד שני, עניין של מוטיביציה כי כשאני רואה שאני לא מקבל משהו כמו שרציתי שהוא יהיה (מבחינה ויזואלית בד"כ), המוטיבציה שלי יורדת בהרבה. עצה שלי? תחשוב על משהו שאתה באמת רוצה לעשות ולך על זה. ברור אבל זה מה שיש לי להגיד :)

IdleThought

New member
זה פשוט נורא

כל בוקר אני קם עם לפחות שני רעיונות שונים לחלוטין ועד הערב אני מקיא אותם לדף יש לי קובץ על המחשב עם 327 רעיונות למשחקים שונים מסודרים ומקוטלגים ש.. אני לא יכול לגרום לעצמי לכתוב אחד כי מצד אחד יש לא מעט השקעה שצריך לעשות ומצד שני.. בשביל מה? אין לי איך לעשות מזה כסף (בעיקר לא ברמה הבסיסית שאני נמצא בה) ומכיוון שאני מעולם לא הייתי גיימר ספק אם מישהו ייתחבר למה שאני אעשה מתסכל

De-Panther

New member
אם גמככה אתה מתכוון לעשות משחקים קטנים, אז...

אולי הגיע הזמן שתלמד לעבוד עם פלאש ברצינות, ותשחרר משחקים קטנים באתרים של משחקי פלאש? לפני שאתה יושב לפתח משחק, גם אם לא תעשה לו מסמך עיצוב רציני, תכתוב לעצמך נקודות של איך המשחק עובד - ותעבוד לפיהן. זה יעזור לך לחלק את העבודה. לפי מה שאני יודע אתה עובד כמתכנת פרילנס כבר שנים, אז אתה צריך לדעת לעשות עבודה מההתחלה ועד הסוף. כמו שאתה מפתח תוכנה, תפתח משחק. מה גורם לך להצליח לסיים פרוייקטים אחרים?

IdleThought

New member
הממפ

אני עובד עם מפרטים שהם לא שלי, זה הרבה יותר קל.. פה ושם אני מתקן דברים ברעיונות שאנשים לא ראו או לא חשבו עליהם אבל בסופו של דבר אני רק בונה לפי חזון של מישהו אחר

IdleThought

New member
לגמרי

מספיק שאני אחשף למשהו (שיכול להיות מילה, מנגינה ,עיצוב גרפי ועד זה שאני סוגר את הדלת של המקרר) יהיו לי כמה שניות של "התגלות" שאני אראה את המשחק באופן מלא ומעיק, אם אני לא "מקיא" את זה החוצה מהר אני יכול להתחרבש עם זה ימים רצופים בלעשות סקרים באינטרנט על כל הדברים שצריך ללמוד או לפתור כדי לבנות את זה אני מעדיף להפטר מזה כמה שיותר מהר

ahillel

New member
אז יאללה...

תעשה הגרלה, תבחר משחק אחד, ושב עליו עד שיצא משהו סביר, לפחות דמו. דמו למשחק קטן ופשוט אתה יכול לעשות תוך שבוע-שבועיים עבודה.

somebodddy

New member
מממ...

נכנסת לתחום בגלל שאתה נמשך לתכנות של המשחקים, לא למשחקים עצמם, נכון? לאיזה חלק בתכנות משחקים אתה הכי נמשך?

IdleThought

New member
שאלה טובה

אני מאוד אוהב ארכיטקטורות, אם אני יוצר אחת אלגנטית אני עם חיוך מאוזן לאוזן במשך שבוע
אני לא יודע למה אני נמשך בתכנות משחקים, הגרפיקה וה UI לא ממש עושים לי את זה, הלוגיקה של השחקן והמשחק יותר קורצים לי אז אני מניח שמנועים ובינה מלאכותית צריכים להיות המיקוד שלי

somebodddy

New member
בערך...

קודם כל, הרבה אנשים לא מבינים מה זה בדיוק מנוע, אז זה קצת מבלבל. מנוע זה החלק במשחק שמפעיל את הכל מאחורי הקלעים. הוא אחראי על מודל הארכיטקטורה של המשחק - כלומר איך כל האובייקטים יסודרו במבני הנתונים, מיפוי הקלט, קריאה לפונקציות הפריים של כל אובייקט וכו'. בד"כ הוא גם מכיל את הפונקציות שמטפלות בטעינה מהדיסק הקשיח. בעיקרון, מנוע זה כל קוד במשחק שמטפל בדברים כלליים. כלומר: *קוד שמתפעל דיאלוג עם NPC ספציפי - לא חלק מהמנוע. קוד שמציג דיאלוג מתוך מבנה הנתונים שמאכסן את כל הדיאלוגים במשחק - כן חלק מהמנוע. *קוד שמטפל בתנועה מיוחדת של קליע של נשק מיוחד - לא חלק מהמנוע. קוד שמפעיל תנועה ג'נרית של קליעים - כן חלק מהמנוע. וכו'. לכל משחק ברמה של סנייק לפחות יש מנוע. השאלה היא - כמה המנוע מורכב, וכמה הוא מודולרי. על תכונת המורכבות של מנוע לא צריך לפרט. מודולריות זה אומר - כמה המנוע ידידותי לשימושים אחרים. בדרך כלל למשחקים פשוטים אין מנוע מודולרי(אלא אם כן הם בנויים על מנוע מודולרי). מנועים כמו Ogre או Torque הם מנועים סופר מודולרים - אפשר להשתמש בהם בקלות(יחסית) בשביל לעשות מה שרק רוצים. בדרך כלל כשאומרים מנוע מתכוונים למנוע מאוד מודולרי, אבל גם המנועים הפחות מודולרים דורשים הרבה ארכיטקטורה. גם אני מת על הקטע של ארכיטקטורה, ובכל המשחקים שלי עד עכשיו(שזה לא כזה הרבה...
) התמקדתי במנוע. למשל ברוקט ריידר(קישור בחתימה) כתיבת המנוע הייתה איזה 85% מהעבודה. אמנם את המנוע המודולרי(פחות או יותר) לקחתי מהמשחק הקודם שלי, Flying Cows, אבל עליו בניתי מנוע לא מודלרי ספציפי בשביל רוקט ריידר, ועל זה הייתה רוב העבודה. בגראפיקה(Stick Figures!) ובUI(כפתורי ברירת מחדל) לא ממש השקעתי, ואת כל האויבים והשלבים עשיתי רק בסוף. בקיצור, מה שאני אומר זה שתבנה משחק שהוא יותר Tech Demo ממשחק - כלומר מדגים את הרעיונות שלך, אבל בלי גראפיקה יותר מדי משוכללת, והשלבים יהיו רק מה שנחוץ בשביל להעביר את הרעיון. יותר מאוחר תוכל, אם תרצה, לפתח את הגראפיקה ואת השלבים, אבל אתה עושה את זה בעיקר בשביל לצבור נסיון בתחום המנועים.

adiel666

New member
וואלה

אני לא סובל לתכנת AI. חחח בא תעבוד איתנו על המשחק שלנו!

somebodddy

New member
מכיר את התחושה...

כל השבוע אני בצבא חושב על איך אני אמשיך את המשחק(מנוע כרגע), וכשאני מגיע הביתה - אין לי מוטיבציה...

eranegrin

New member
סיפור חיי (הקצרים) כמפתח משחקים...

כנראה שזה אופייני לתעשייה של חובבנים, אם אין גוף תומך ובעיקר משלם!!! אז רוב המשחקים יישארו על ריצפת העריכה, לא גמורים. יש לי 4 משחקים שנמצאים בשלבים מתקדמים של פיתוח ואחרי בניית המנוע וה AI אני דיי מאבד מוטיבציה, אבל אני מאשים רק את עצמי בזה שאני נכנס לפרויקט הרבה לפני שאני מסיים את כתיבת התסריט שלו ואז באמצע אני מקבל "מחסום כתיבה" זונח את הפרויקט ועובר למשהו אחר. אם יש לך כל כך הרבה רעיונות (רעיון קונספט או ממש תסריט גמור?) שחרר קצת לפורום ונעשה לך out sourcing בחינם

IndigonFlash

New member
ומה קורה אם כל המשחקים שלי שאפתניים? :) רשימה

הנה כמה מהדוגמאות שזנחתי: 1. משחק פלטפורמה מורכב מ-50על50 שלבים (סגנון Knytt), ולשחקן יש 24 שעות בדיוק עד שהוא מת ועליו לבנות מגדל כדי להגיע לאלים (ניתן לעדכן את השלבים ע"י טיילים שהשחקן והכפר שלו בונים). מדובר במשחק חקר ואינטרקציה מאשר משחק פלטפורמה-אקשן, עם הרבה דמויות מעניינות (שאפילו חכתבתי חלק מהאופי שלהם במסמך האפיון...). בניתי מנוע, אבל אז הבנתי שלכתוב את כל התוכן יקח שנים. הנה דוגמא ראשונית למנוע (תתעלמו מהדשא שצומח באמצע המסך, זה סתם טעות בעיצוב שלב). 2. משחק מושפע מ-Alchemy של פופקאפ - בניתי GUI שנראה מעולה, תכננתי מערכת שיפור דמות ומלא דברים שלא אהבתי מהמשחק המקורי של אלכמי (שלפעמים מזל תוקע את השחקן כמה שהשחקן יכול להיות טוב). לא זוכר למה לא המשכתי, אני חושב שהרגשתי שאני מעתיק יותר מאשר עושה משהו. אפשר לראות סגנון גרפי פה (אין loader אז יש לחכות עד שהמסך יראה נורמלי). 3. TPOW - משחק אסטרטגיה בתורות עם רעיון שאפתני (שהשחקן יוצר את הקסמים והיצורים באופן דינאמי עם מערכת משאבים בסגנון Sacrifice [נשמות ומאנה למי שמכיר]). זה עדיין משהו שאני מת לעשות, אבל ברגע שהתחלתי לעבוד על גרפיקה של יצורים, התאכזבתי מהיכולת הגרפית שלי, והחבר ששכרתי שיעשה לי אותם היה עצלן מידי. זה התפתח ל-Star Relic עליו אני עובד עכשיו [מה שכן אני מאוד אוהב את הסגנון הגרפי אותו יצרתי שם]. 4. Star Relic - המקורי! זה רק השם למען האמת. פרוייקט שהתחלתי עם חברים, אחד מוזיקאי, אחד גרפיקאי, אחד כותב סיפורים ואני המתכנת. בסוף יצא שאני עשיתי הכל לכתוב סיפור זה היה קצר, המוזיקאי היה עצלן (הוא גם גרפיקאי, והוא אותו אחד שהיה עצלן ב-TPOW). קיצר, לא יצא כלום. יש מנוע (אין מקום בקישורים בתוכן ההודעה יותר אז צירפתי בסוף). בכל אופן, מדובר ב-top view shooter שאמור להיות סוג של אינדיאנה ג'ונס בחלל. המנוע עושה בעיות, ומדובר בעבודה של יומיים בקושי אז תנו כבוד P:. 5. בובליק נגד זוזליק - משחק מטומטם שעשיתי עוד ב-AS2 עם חבר. עבודה של יום וחצי. אופטימזציה גרועה ומשחקיות עוד יותר גרועה. שחקן אחד עם העכבר, שני עם המקלדת. מחליפים נשקים עם אנטר קטן, שחקן עם המקלדת אוכל משבצות עם ספייס. תהנו D:. כמובן שזה קצת ממה שיש, ופה ושם יש לי עוד כמה דברים. המשחקים היחידים שבאמת סיימתי הם Stochastic ו-Nautilus (ששניהם התחילו ונגמרו בתור פרוייקט מוטיבציה לתקופת מבחנים, הראשון נכתב בשבוע בזמן לימודים לחדו"א, והשני במשך תקופת מבחנים שלמה) + כמה משחקים קטנים ללקוחות (וכמובן משחקים ללקוחות זה משהו שמוגדר מראש לכן אין בעיית מוטיבציה / אפיון). צירפתי לינק ל-Stochastic כי אני לא בטוח שרוב האנשים בפורום מכירים את המשחקון הזה (גם פה דרך אגב, לא היה לי מושג באופטימיזציה). רעיונות אחרים למשחקים? יש עוד המון D:

IdleThought

New member
אהבתי את הרעיון הראשון חבל שירדת ממנו

אולי אפשר לפתור את בעיית התוכן ע"י דחיפה של המשחק לכיוון MMORPG ולגרום לשחקנים לעצב את החלקה שלהם , אם עובר אורח מצליח לעבור את המכשולים שהם מציבים שם אז הניקוד שלהם יורד ושל עובר האורח עולה - סוג של כפר לא ידידותי בעליל שעומד בדרכו של צליין
עכשיו אתה מתכנת משחקים במשרה מלאה נכון? נ.ב. גרפיקאים עצלנים זה מעצבן קשות

IndigonFlash

New member
משרה מלאה? הלוואי :D

יש לי עוד שנה וחצי לסיום התואר, ואת הזמן הפנוי שלי אני לא מקדיש ב-100% למשחקים שלי. יוצא שב-7 חודש מאז שסיימתי את Nautilus, על Star Relic בגרסה הנוכחית עבדתי רק רבע מהזמן למשל (כל השאר היו איטרציות לא מסודרות). חוץ מזה, כשיש לקוחות אני הולך על זה (SlideLine למשל ועוד כמה משחקים, הוא עיצוב שלבי למשחקי TD כמו שאני עושה עכשיו, ובמקרה הרע - כן כן, באנרים -_-). לגבי המשחק הראשון, חשבתי על זה בהתחלה, אבל יש כבר מספיק משחקים כאלו (עכשיו הכי פופלרי - MineCraft למי שמכיר). למרות שחשבתי בזמן האחרון על המרה של משחק עם רעיון דומה לפייסבוק (מי בונה מגדל הכי גבוה), יש משהו בחווית סינגל, במיוחד בעולם שכבר יצרתי למשחק הזה, שהמולטי רק יגרע. וכן, גרפיקאים עצלנים זה מעצבן. בגלל זה אני עושה את הגרפיקה שלי בעצמי + עזרה בקונספט ארט מהחברה :).

למעלה