לא הגזימו קצת?

I C E M A N 7

New member
לא

הן צריכות לחשוש מאשת הבוס

היחידה שהגזימה כאן זו הסייעת הכוסית

שלא אכפת היה לה לנהל רומן עם הבוס החרמן ולחבל בנישואיו. למזלו, אשתו עמדה על המשמר והצילה את הזוגיות שלהם ועובדה שהוא בחר להישאר איתה ופיטר את העובדת .

ברורררר

היא גם קשרה אותו לכיסא הטיפולים, ואיימה עליו בסקשן, לא היתה לו שום ברירה והוא היה חייב לנהל איתה רומן ...
עזוב עכשיו רומן או לא רומן,
הענין הוא, שעל פי חוק בארצות הברית, אפשר לפטר אישה אם המעסיק שלה "חושב" שהיא יפה מידי ...
החוק הזה נשמע לך הגיוני?

ברור רק דבר אחד -

התוצאה של הבחירה שלו היא זו שחשובה !

ובקשר לחוק, כן, הוא נשמע לי הגיוני ואת קצת סילפת את החוק כי מה שנקבע הוא שאם המעסיק נמשך לעובדת שלו וזה מהווה איום לגביו אז הוא רשאי לפטר אותה .
כלומר, האישיו כאן הוא לא היופי שלה אלא המשיכה שלו כלפיה .
ובלי שום קשר אני חושב שצריך אומץ בשביל להודות בכך .

האישיו כאן

זו הקלות שאפשר לפטר עובדת כי הבוס שלה לא מסוגל להחזיק את עצמו לידה,
עדיין הזוי לדעתי.

מן הסתם

החוק חל גם על גברים ולא רק על נשים .
ולדעתי, עדיף שהוא יפטר אותה בגלל שהוא לא מסוגל להחזיק את עצמו לידה , מאשר שישאיר אותה ויטריד אותה מינית .

עונה לשניכם

אכן, זה תקף לשני המינים, ממש לא משנה.
עדיין, לדעתי האישית, יש כאן אפליה וחוסר צדק!
דרך אגב, האם לשם האיזון ובכדי למנוע אפליה מסוג אחר, גם נשים "מכוערות" יתר על המידה, לדעתו של המעסיק כמובן, ניתן לפטר? (השאלה מכוונת לשני המינים ...).

אני כבר לא מזכירה את העובדה, במקרה הספציפי הזה, שהיא עבדה אצלו משנת 1999 ...

את מפספת את עצם העניין

לא היופי עומד על סדר היום אלא המשיכה של המעסיק/ה לעובד/ת .
האם כל היפות הן מושכות ? ממש לא !
נכון שיש להן סיכוי להתקבל לעבודה בקלות כי זה טבעו של האדם ,אבל זה לא עושה אותן לכוסיות שאי אפשר לעמוד בפני קסמיהן.

isola bella

New member
חדשה בפורום

כן הגזימו ולא קצת
...
מצד שני העובדת סיפקה עילה לבוס שלה לפטר אותה בכך שפצחה בקשר איתו
...

איזולה בלה
(רווקה בת 41 ואישה שלא רוצה ילדים :)

jakuper

New member
לא הגזימו קצת? רגע, אבל על מי את מדברת?

הרי בכתבה שהבאת בכלל יש 2 סיפםורים שונים לגמרי. זה שהעיתון חיברם והציג כסיפור אחד וכרדיפה נגדד הנשים, וכל זאת ממניעיו להגדלת המכירות שלו, לא אומר שכל העיניין הכן היה כך.

מה שני הדברים כאן?
1 - פיתורים של עובד כל שהו.
2 - עונש על אישה בגין שהבוס שלה נמשך אליה.

שני נושאים אלו קשוריםפ רק במקרה. למעשה צריך לבדוק כל אחחד לכוד לפני שמנסים לחברם ביחד בתור דעה חיובית או שלילית.
כל הכתבה הוכנה בצורה מאוטד מגמטית לעורר שערוריה.
בואו נראה סעיף ראשון - פיתורי עובד.
בעולפ המודרני מושרש יותר ויותר שהמעביד מוגבל בפיתורי העובד. את אישתו מעביד יכול לגרש בלי בעיה, אך את העובד - אוי לא, כאן יש לו מסלול מכשולים ענקי בדמות של ועדים, חוקים שהיו אמורים להגן על חלשים, אך מגנים אך חוצפנים ובטלנים.
אבל ניזכר במקורות - מתי מצפונית המעביד יכול (אמור) לפתר עובד (עובדת)? - אחד התנאים הבסיסיים ביותר, שהעובד יכול לגרום (או גורם) לעסק נזק.
לא שבמדינה מתוקנת אסור שלמעביד לא תהיה אפשרות לפתר כל מי שירצה, אך הוועדים מכריכים את המעבידים להחזיק אנשים בכח. הטיוריה שהעובד אמור להביא רווחים למעבידו (אחרת למה בכלל המעביד יעסיקו) כבר לא מענינת את החוקיה לא בארה"ב ולא אצלינו. מצב מגוכך לגמרי.
ברם, בתי משפט (וכאן ההרכב לא חשוב בכלל - זה עוד תרגיל השחה של העיתון בנסיון להראות פגם - טוב, זה תפקידו של עיתון לשקר ולהסוות אמת כדי ליצור דעה ציבורית שתעזור לעיתון למכור יותר ויותר עיתונים - כלומר עיתון צוחק על קפיטליזם כדי להתנהג כמו אחרון הקפיטליטים, אבל מי ירים יד נגד חופש העיתונות להכפיש?)
אם מעביד חושש שהעובד יביא לנזק, ולא משנה אישה נזק, בית משפט בד"כ (אפילו כזה המורכב מנשים שחושבות שחוק יותר חשוב מפופוליזם) יקבעו שזכות המעביד לפתר.
אז מה יש לנו כאן בסיפור הזה? אפשרות שהגברת תביא נזק לחברה? הכיצד? הרי היא תביא נזק לאישה. ברור שאישה אחרת בכלל לא נחשבת, בטח לא בעיני העיתון.
אבל בוא נמשיך אם הסיפור האפשרי של האישה שנפגעת. היא תפרק את הנישואין. האם גם אז העסק לא ייפגע. מי שפירק חבילה, יודעים שהמעשה מלווה בבלבול, עובדן חלקי של ריכוז וכדומה. כלומר בסופו של דבר, השארות של הבחורה היה מביא נזק למעביד. פשוטו כמשמעותו.
ואל זה אנו קמים ומגנים את בית משפט - איך הוא היעז להרשות לפתר (זכות בסיסית של כל מעביד) מישהיא רק כי היא הייתה יכולה בלי רצונה להביא לנזקים למעביד? חוצפה!
למה שהיא תלך לחפש מקום עבודה אחר? לא מגיע לה. שהגבר החולרה הזה שלא יודע לא להתרגש ממראה בחורה יפה, שהוא י\סגור את העסק ויחפס לפתוח עסק במקום אחר, כל זה כי אישתו לא תאפשר לו להמשיך כפי שהוא עובד היום.
אוי, אבל במקרה כזה גם האישה שלא אשמה בעצם, גם היא תשאר בלי עבודה.
אבל בכל זאת, צריך לגנוטת את בית המשפט שהוא יותר מדי הגיוני ובכלל לא חושב על הנשים המסכנות.ץ

אני ציני? כן. האם זה נכון להיות ציני? לא בהכרח. כל הנושא ממש לא פשוט ואי אפשר להגיד מי צודק וצ\מי לא.
בעצם, הצדק תלוי לחלוטין ממקום הסתכלות: אם אני האישה שעלולה לאבד את הבעל - הצדק נעשה, הרי גם אני לא אשמה שבגלל הבחורה הכל היה יכול להדרדר, אז השופטים החליטו לשמר את התא המשפחתי.
אם אני האישה המפותרת - ברור שנגרם לה עוול, הרי היא באמת ובתמים, לא עשתה שום דבר רע.
אבל מה לעשות אם בחיים לפעמים קורים מקרים סבוכים כאשר הבחירה לא בין טוב לרע, אלא בין רע לבין יותר רע?

וכאן אנו משלימים את ניתוח המקרה בחזרה לאישה והעונש שהיא קיבלה - לא, איני חושב שמגיע לה אונש כזה. אבל, מצד שני, כפי שהראתי, לון הייתה נשארת, גם אז הייתה מאבדת עבודה, כי העבודה עצמה הייתה מפסיקה להיות קיימת עקב פירוק התא המשפחתי של הרופא. אז...?
האם צדק נעשה?
מזל שאני לא הייתי צריךך להיות שופט במשפט כזה. מישהו בכלל חשב עלי הזופטים, על הדילמות שעמדו בפניהם?
ברוןר שלא, הרי העיתון הדגול והכל יכול, במחי יד של כותב הסיפור הרס את מקצועיותם רק בגלל היותם גברים. גברים, מטבעם, לא יכולים להיות פייריים, לא יכולים לעשות משהו צודק, כאשר מדובר באישה. הלא כך? האם בכלל יש טעם להתווכח על כך שהגברים תמיד יצביעו נגד אישה?
ומישהו כאן דיבר נגד סתיגמות...

jakuper

New member
הבהרה חשובה:

בתגובתי זו, או בעוד תגובות שכתבתי היום (או אתמול, אם שעוני מראה את העת הנכונה), כל מה שנכתב, אם בציניות, ןאם בלעג - שום דבר לא מופנה ואפילו במקצת נגד מישהו/מישהיא מהמגיבים הקודמים.
מחאתי, בעצם, מופנת נגד המצב הלא ברור מעליו והסבוך, שמתוארים בכתבתו שונות, נגד העיתונות שמציגה דברים בצורה נוטה מכוונת, נגד... נגד... נגד עצם קיום הדברים שאיל לגביהם פתרון "נכון" למרות שנטיה אנושית למצוא אחד כזה. אני מאמין שפתרונות הקלים (נוסח פתרונות ממשלתינו, שלגבי מחוסור בנ\מיים, הטילה מס על התושבים (למרות שמחובתה היה לדאוג להגדלת כמות המים ע"י נתינת אישורים למפעלי הטפלת מים. או טיפולה של הממשלה נגד עבירייני תנועה ע"י שליחה גורפת לקורסים מחוסרי טעם של "נהיגה מונעת" ) אם מחפשים פתרונות כאלו, שלא לא רק עוזרים, אלא מרגיזים ומחמירים, אז אין מניע לפעות בהתאם למה שהעיתון מציע -* לפעול לפתרון שהעיתון "מציע". הבעיה רק שזה לא פתרון של ממש, אפילו לא תלאי.
אז, אם מישהו או מישהי נפגעו מדבריי, אני מבקש סליחה, כי לא הייתה לי שום כוונה לעשות זאת. במקום להיפגע, אולי תחשבו שיש עוד תשובות אפשרויות - ולזה, אני כן התכוונתי

תיקון קל

שתי הכתבות שייכות לאותו מקרה.
מעבר לזה, אין לי מה להיכנס לויכוח של גברים נגד נשים, מיותר לדעתי,
בעיני החוק הזה הוא טעות וזה לא משנה אם אתה גבר או אישה לצורך הדיון.

אז מה את מציעה?

איך צריך להתמודד מעסיק שנמשך לעובדת שלו שלא אדישה כלפיו (ואולי אפילו היא זו שיזמה ), אבל לא מעוניין להרחיק לכת ולהסתכן בפירוק המשפחה?

jakuper

New member
אני לא טענתי שהחוק (שזו בעצם רק פסיקה) צודק.

רציתי להראות שיש כאן בעיה שלה יותר מפן ברור אחד.
איך פותרים בעיות כאלו? תמיד צד אחד נפסד יותר. במה שונה החלטה זו מהחלטה אם לא שרירותית, אז כזו שהמון פעמים שגויה - בגירושים להעדיף בצורה ברורה החזקת הילדת בחזקת האישה? למה, העדפה הגורפת הזו לא גורמת להמון בעיות?
אבל זה טבעם של הבעיות סבוכות, שבהן לפי המוסר האנושי, אי אפשר להגיד מי האשם. אולי אפשר להגיד מי יותר צודק, אך לא מי בעצם האשם. בבעיות כאלו, לא ניתן מהגדרותן, לרצות את שני הצדדים וגם את המוסר של כל האנשים.

דבר נוסף, אם תבדקי היטב, תראי שלא מעט גברים מצודדים הרבה פעמים יותר באישה מאשר בבעל (ואני לא מדבר במקרים פשוטים שהבעל נבלה או משהון כזה). כל אחד שופט לפי מערכת שיפוטית שלה בתיקון זיכרונות הכי קרובים אישיים או יותר מרוחקים בנושא.
בקיצור, מה שאני טוען - אין כאן תשובה חד משמעית: שחור/לבן

למעלה