לא הבנתי....

לא הבנתי....

"אנחנו חולמים ללא הרף שני חלומות. חלום אחד הינו עצמנו; החלום השני הינו הסביבה שלנו. עצמנו האמיתי איננו חלום, אך כאשר נצליח להבחין בו באמת, אושרנו יהיה שלם ולא נזדקק למאמר הזה. סביבתנו האמיתית איננה חלום, אך אינני יודע אם בן-אנוש יכול להבחין בה." קראתי את אחד המאמרים על אושר,ורק את הקטע הזה לא ממש הבנתי,חוץ מזה אהבתי את הרעיון... אודה לכם אם תסבירו לי את הקטע הזה...

kung fu

New member
לי אין מושג מה היתה

הכוונה של הכותב. כנראה שרק לכותב יש מושג מה הוא רצה להגיד.

L i z a r d

New member
אני אנסה

הוא מדבר על שני חלומות שכולנו חולמים בכל רגע. חלום, במילים אחרות, זאת התפישה שלנו את הדברים שמתבטאת ב"סרט" כלשהו. את החלום של הסביבה קל לזהות - פקח את העיניים וכל מה שתראה לנגד עינייך זהו אותו חלום. המחשבות שלך לגבי מה שאתה רואה, האמונות שלך, הן גם חלק מהחלום/סרט. את החלום של עצמך תוכל לזהות אם תתבונן לתוך עצמך. מה לדעתך ה"אופי" שלך? מה אתה חושב על עצמך? במה אתה מאמין לגבי עצמך? מהן הפעולות הקבועות (פיזיות או מחשבתיות) שאתה נוקט בהן ואופני הפעולה שלך, כול אותם מרכיבים שכשאתה מחבר אותם אתה מקבל את ה"אני" שלך שאתה מכיר? זהו החלום של "עצמך". מה שהכותב אומר בסופו של דבר זה שיש שם סביבה אמיתית, וכן עצמיות אמיתית, שהם מעבר לתסריט כזה או אחר שיש לנו, שהוא רק המעטה של עולם הדימויים הרגיל שלנו על אותה "מציאות אמיתית". המפתח לאותה הבנה (של עצמנו ושל הסביבה) הוא תפישה ישירה. הדרך לשם היא דרך של חיפוש, התבוננות (פנימה, החוצה, לצדדים...
) ואמת עם עצמך.

למעלה