לא הבנתי משו

levshavur

New member
לטלוש (ולכולן) חשוב!!!

שלום לך,
יכולות להיות כמה סיבות שלא מפרסמים הודעה: הסיבה העיקרית והחשובה ביותר היא כשיש הפרה בוטה של התקנון של הפורום (וכדאי לכולן פה לחזור ולעיין בו, גם אם כבר קראתן אותו בעבר) כי בזמן האחרון היו הפרות משמעותיות של התקנון. הוא נועד לטובת כולכן, אז בבקשה, נא לשים לב!

סיבה שנייה יכולה להיות כתיבה פוגענית כלפי מישהי בפורום, שימוש במילים לא יפות ודברים כאלה.
סיבה שלישית וחשובה היא תיאורים של דרכים לפגיעה עצמית (מכול הסוגים) או הזכרת דרכים איך לנסות להתאבד...
תזכרו, זהו פורום שמיועד לתמוך בהחלמה ובבחירה בחיים, הוא נועד לעזור לכן, לא לגרום לכן ליפול...לכן חשוב שכולן ישתפו פעולה על מנת שיהיה כאן בית חם, נעים ומכיל לכולנו...
שיהיה לכולן יום נפלא,
לבשה.

talush2005

New member
אבל פרסמת אנשים שכן רשמו מאכלים

וגם של מישהי שאיימה להתאבד וגם כל מה שאמרת שלא תפרסמי לפי החוקים וזה רק מהיום שאני פה הספקתי לראות את כל זה .
ואני לא רשמתי מאכלים ולא גובה גיל משקל ושום דבר כזה. לרשום מאכל מתוק כלשהו זה לא שם של מאכל זה בכללי ובכוונה התנסחתי ככה ובכל זאת לא פרסמו את ההודעה שלי.
ואת יודעת מה אחרי 8 שנים בתפוז שבחיים אבל בחיים לא מחקו הודעה שלי ובטח שלא קרה שלא פרסמו אותה כי אין דבר כזה במקום אחר שצריך לאשר הודעה אני יכולה רק להגיד לכם תודה על התמיכה הרחבה ולהעביר את זה הלאה למנהלים של תפוז.

אפשר להעיר , אבל לא לפרסם הודעה ?? זה פורום לא משטר נאצי ולא קללתי ולא עברתי על שום חוק שלכם. סורי אני 8 שנים בתפוז ובחיים לא נתקלתי בבורות כזאת ועוד בפורום שבאים אליו אנשים שמרגישים רע.

אתם יכולים רק להתבייש לכם מנהלים יקרים

No longer

New member
היוש

אז קודם כל, לא צריך לכעוס. גם לא להיעלב.גם לא להסיק מסקנות נמהרות.
לבשה כאן היא לא הגורם שמחליט איזו הודעה לפרסם ואיזו לא, היא רק נתנה לך מידע.
דבר שני, שמונה שנים בתפוז לא הפגישו אותך עם פורומים של תמיכה נפשית למיניהם? בפורום זה ודומיו יש מערכת שנקראת ניטור, היא אוטומטית ויש בה מצב שבו אם מדובר בהודעה ראשונה של מישהי בפורום/מישהי שלא כתבה בו זמן רב, ההודעה נכנסת למערכת של המנהלות והן צריכות לאשר אותה לפני הפרסום. בדרך כלל זה לוקח יומיים-שלושה של לחכות בסבלנות, עד שאתה מאושר רשמית בפורום ולא צריך לחכות יותר גם לא דקה. פעמים מעטות מאד קרה כאן שהודעה לא עברה ניטור וגם זה, תוך מתן הסבר לכותבת ההודעה. ב99% מהמקרים המנהלות מפרסמות את ההודעה עם אזהרת טריגר ואזהרה לכותבת ההודעה תוך קישור לתקנון הפורום.
,אני לא יודעת מה היה תוכן ההודעה שלך, אני אפילו לא יודעת האם אכן מדובר בפעולה של הניטור או לא. אבל הודעות כאן מתפרסמות באופן אוטומטי אם לא עברו ניטור, תוך דקה מרגע ששלחת הודעה. חשבת על האופציה, לפני שהתלהמת, שאולי לא לחצת סנד? שאולי ההודעה לא נשלחה? האינטרנט התנתק? מליון אופציות אחרות שבגינן ההודעה שלך פשוט לא נשלחה? חשבת לנסות שוב?
ביום שבו הפורום הזה יעשה סינון אמיתי של הודעות, אני אהיה הראשונה להילחם ולהתלהם יחד איתך. עד אז, סופש מהמם.

talush2005

New member
אולי כי קבלתי מסר שההודעה נדחתה ???

נראה לך שהיתי כותבת את כל זה סתם והיתי נעלבת סתם כי לא לחצתי סנד ?

קולדון

New member
קודם כל,

מי שאחראית כרגע על הניטור היא אני, ולא לבשה.

אם לא אישרתי אתההודעה שלך זה בגלל תכנים כאלו בדיוק של פירוט מיותר. במקרה שלך- תיאת כמה בדיוק קיליגורמים עלית או ירדת במשקל.

דבר שני-
נכון לפעמים אני מאשרת הודעות שעוברות על התקנון.
וזה אם אני מרגישה שהבחורה שכתבה את ההודעה ממש זקוקה לעזרה שלנו ויש אפשרות שהיא לא תמצא את הכוח הנפשי לשכתב את ההודעה שלה.

No longer

New member
ואני יודעת שזה ספאם,

אבל אפשר להשתעשע בעין תחת עין המהממת שתחת העובדה שההודעה הראשונה שכתבתי מזה זמן מה, עוסקת בניטור הודעות, וגם היא צריכה לעבור ניטור?|צוהל|

קולדון

New member
ודבר שני,

יכול להיות שהיה יותר נכון מצידי לאשר את ההודעה שלך למרות שהיא לא עומדת בכללי התקנון- כי פרטת שם כמה קילו עלית וכמה את רצית לרדת,
כי ברור שאת מאוד נסערת ועצוב לי שנוצר אצלך כזה זעם.

קולדון

New member
הסיבה לקיום התקנון,

ולאיזור פירוט משקלים, קילוגרמים, תכנים של פרו ופגיעה עצמית

מבחינתי לפחות.

הפרעת אכילה זה דבר טריקי, והרבה פעמים הטריגרים יכולים להוביל למקומות קשים של חולי, ולפגוע ברעיות של ההחלמה.

למשל.
אם אני אכתוב שירדתי 15 קילו תוך יומיים (בכוונה מקצינה)
אולי מישהי שמתמודדת עם אנורקסיה תרגיש לא מספיק חולה (כמו שתמיד קורה) ותמרץ את עצמה לרדת עוד במשקל תוך זמן קצר יותר.

אם אני אכתוב שאני מקיאה 100 פעמים ביום (שוב, בכוונה מקצינה)
אולי מישהי שמקיאה "רק" פעם ביום, תרגיש לגיטמציה להקיא יותר.

levshavur

New member
לקולדון ולכולן - שאלה

שלום לכולן
בעקבות הדיון שפה של תכנים אסורים ומותרים בפורום, ונזקים שעלולים להיגרם, חשבתי על נושא אחר, אבל גם בהקשר של תוכן. בזמנו כשהייתי עמוק בתוך ההפרעה כתבתי שניים או שלושה שירים שעסקו באופן ספציפי בתחושות שהיו לי בתוך ההפרעה, כולל גם הקול של המחלה. אני מעולם לא העליתי אותם לפורום כי לא ידעתי אם מותר או לא, והאם שירים מהסוג הזה הם בעיה...
אני שוקלת כיום את האפשרות אולי אי פעם להוציא ספר שירים שלי (בתקווה שאוכל להשיג לזה מימון) ואני מתלבטת לגבי השירים האלה, ולגבי שירים שתיארו את התחושות שלי כשהייתי בדיכאון עמוק. כתבתי לזאת שאני בקשר אתה, את הרעיון לסמן את השירים כטריגר (בדומה למה שעושים בפורומים) אבל זה לא מקובל בתחום השירה ואני לא יודעת אם היו מאפשרים לי את זה...
אז אני פונה אליכן עם השאלה מה אתן חושבות על תכנים מהסוג הזה, האם זה לגיטימי? או האם מישהי עלולה להזדהות בכיוון הרע של המילה?...
אשמח מאוד לדעת מה דעתכן...
לבשה.

0

talush2005

New member
אני יכולה להבין את התקנון אבל צריך פרופורציות

אז לא שמתי לב ואמרתי שעליתי מספר מועט של קילוגרמים כדי שיקבלו פרופורציות וידעו איך להתיחס למקרה זה מהסערה. זה משנה מאד אם עליתי 5 קילו או 15 מבחינת להבין את הסיפור. תסכימי איתי ??
זה לא שרשמתי משהו קיצוני נורא, סה"כ הודעה די נורמטיבית. לא רשמתי על להקיא ובאמת שלא היה בהודעה הזו משהו קיצוני. והקילוגרמים ממש לא היו האישיו פה אלא ההרגשה שאני מרגישה בכללי בכל השנה האחרונה.
אז מישהי מגיעה פעם ראשונה לפורום שלכם , מרגישה קצת שמאבדת שליטה מבחינת אוכל ולכן גם כותרת ההודעה מרגישה שאני מאבדת שליטה ואת מחליטה שאני כנראה לא מספיק זקוקה לעזרה ??

וצר לי לאכזב אותך , הרשת מלאה בטריגרים כאלה ואין בה צנזורות. יש מיליון פורומים ובלוגים בנושא והמון מידע קיצוני ולא קיצוני על הפרעות אכילה, אז מישהי עם הפרעות אכילה שהיא באה לפה תאמיני לי שהיא לא קוראת רק פה ולא בגלל זה שרשמתי שעליתי מספר מסוים של קילוגרמים היא תרגיש רע יותר. את לא יכולה לעטוף את הרשת בצמר גפן כי הרשת לצערינו ובאמת לצערינו היא מקום פתוח וגורמת להרבה נזקים לאנשים עם הפרעות פשוט כי אין צנזורה ואנשים כותבים דברים נוראיים שגורמים לאחרים להרגיש רע ושהם לא בסדר כי הם עסוקים בהשוואות וזה כואב אבל זה המציאות. אני יכולה להבין רק מחיקת הודעות פוגעניות עם שפה לא נאותה בפורומים ואולי אפילו הודעות התאבדות כי לפעמים זה טרולים וזה באמת יכול לגרום נזק. לא צנזורה כזו.

ויודעת מה - זה לא שהקאתי אבל לצורך העניין אם מישהי כן ורוצה לשתף בזה כמה פעמים ואפילו אחרי איזה מאכלים זה קרה לה , זה פורום תמיכה לא? היא באה לפה כדאי אולי לשמוע שיש עוד אנשים שהן כמוה, היא רוצה שמישהו יקשיב באמת מה קרה לה והיא יודעת שפה יש אנשים שהם עברו אותו דבר. זה כל כך נורא ??

וזהו אני אסיים בזה שוב שמאד נפגעתי מהצנזורה הזו כי באמת הרגשתי רע וחשבתי שפה יבינו אותי ואולי אפילו יעזרו לי לאבחן אם אני מתחילה הפרעה
אבל כנראה שאני יכולה להמשיך לכתוב לקירות בפורום הזה ....
שוב מקווה שאתם מרגישים טוב עם עצמכם עכשיו . כי אני לא היתי מרגישה טוב עם עצמי.

קולדון

New member
הפורום הזה אכן שונה

מפורומים אחרים ברשת.

בעיני ובעיני כל המנהלים שהיו כאן עד עכשיו הפירוט הזה מיותר
ומעודד את ההפרעה ואת ההתעסקות בה.
את כמובן לא חייבת להסכים.

בעיני הכללים האלו מכריחים את מי שכותב להסיט את תשומת הלב מההתעסקות במספרים ולשים אותה במקומות האחרים, אלו שמסתתרים מאחורי המספרים האלו.

הפרעות אכילה מכסות על בעיות ומצוקות גדולות שהיו לפני הירידה והעליה במשקל. הנטייה להתעסק באובססיביות במספרים היא גם ובין היתר כי יותר קל להתעסק ולצמצם אתה בעיות שלנו לבעיה אחת ממוקדת, משקל ואוכל, מאשר להתמודד עם כל מה שקרה וקורה מעבר לזה.
זה מה שעבד בשבילי כשהגעתי לכאן מאוד חולה, וזה גם מה שעובד לכל הבנות שנתרמו מהפורום הזה.

שוב יכול להיות שמיהרתי לכתוב לך לשכתב את התכנים, ובכך גרמת לך להרגיש כמו שאת מרגישה.
גם אני כשכתבתי כאן בפעמים הראשונות פרסמתי הודעות שנדחו.
לא נעים אבל גם לא כזה ביג דיל. כולה לכבד אתהמקום שאת מגיעה אליו.

talush2005

New member
שיהיה לך בהצלחה

אני מקווה שיום אחד אם תבוא מישהי במצב חמור משלי( כי הרי רשמתי שאני עוד לא יודעת אם מה שאני מפתחת זה הפרעת אכילה או רק אכילה רגשית מה שקורה לי לאחרונה-לא שזה משנה את ההרגשה הרעה ההגדרות האלה )ותהיה נסערת מאד ותרצה קצת לכתוב בפורום,קצת לפרוק ובטעות היא תציין כמה פעמים היא הקיאה היום בלי לשים לב או חס ושלום תציין שהיא אכלה מאכל כלשהו , בלי בכוונה , בלי כוונות רעות לפגוע באף אחד או חלילה בכבוד הפורום (כי לא חושבים במצוקה) וההודעה שלה תדחה היא לא תעשה דברים קיצוניים יותר כי גם פה דחו אותה , גם פה לא מקשיבים לה.
וזה תחושה מאד לא נעימה לבן אדם שגם ככה במצוקה אני מזכירה לך זה לא סתם הודעת התייעצות. מניסיון של 8 שנים בתפוז, לפעמים באמת את מרגישה שזה כל מה שנותר לך לעשות הפורומים האלה. לפעמים את מתפוצצת ויודעת שפה לא ישפטו אותך ואפילו לא ידעו מי את לפי סתם כינוי וזה עושה השפעה מדהימה . תחשבי על זה בפעם הבאה שאת דוחה הודעה של מישהי במצוקה.
תזכרי איך את הרגשת בהתחלה,בפעם הראשונה שכתבת פה - זה מאד קל לשכוח כשאת בעמדת כוח.

קולדון

New member
נלקח לתשומת ליבי

וכבר כתבתי לך כאן כמה וכמה פעמים שאני מתנצלת אם םגעתי בך ושאולי בדיעבד היה יותר נכון לאשר את ההודעה שלך.

את מעבירה ביקורת על הנושא באופן כללי וחושבת שהכללים האלו מיותרים, שזו כבר דעתך ועניינך ושוב זכותך לחשוב ככה וזכותי לחשוב אחרת.

את כמובן לא צריכה לתת לזה להשפיע על דעתך כלפי הכותבים האחרים...

את שוכחת את כל אלה שנמצאות כאן

(חלקן הקטן כותבות, הרב קוראות) ויכולות לעשות דברים קיצוניים אם הן יקראו את המידע הזה, שכל כך חיוני בעינייך אבל לתפיסתי, לא. אני אחת מהן. בגלל זה אני פה, ואני רוצה שהמקום - הבועתי ? - הזה ישאר כמו שהוא. ציינת בעצמך, בשביל לקרוא ולכתוב את מה שאסור כאן יש אלפי מקומות אחרים. בשביל לדבר על הלמה של הפרעת האכילה בלי להתמקד באיך וכמה, יש רק את המקום הזה.

(כשנכנסתי לפה בפעם הראשונה קראתי הודעות אחרות וקראתי את התקנון. נראה לי שהרגשתי זרה, והפתרון היחידי לזה הוא, אני חושבת, לנסות להכיר בכל דרך זמינה).

talush2005

New member
אני ממש לא נגד החוקים אם זה נשמע ככה

אמרתי שאני יכולה להבין אותם כבר אבל אפשר גם להתגמש קצת בעיקר למישהי כמוני שבאה נסערת בפעם הראשונה ומה שקבלה זה רק יותר עצבים והרגשה רעה כי לא נתנו לה להביע את עצמה ובככלל זה חדש לי כל העולם הזה .
לא עברתי על כל החוקים ובטח לא עשיתי כלום בכוונה , העובדה שרשמתי מאכל כלשהו בהודעה המקורית שלי מוכיחה שהיה לי את כל הכוונות לשמור על החוקים , רק רשמתי כמה עליתי כי לא שמתי לב אפילו שרשמתי את זה ושוב זה לא משהו מוקצן. לא היה כוונות רעות . יש פה דברים יותר קיצוניים. אפשר להעיר וזהו בעיקר שרואים שלא היה כוונה לעבור על החוקים. נזהרתי מאד בכתיבה. ובקיצור קצת לבוא לקראת מישהי.

למעלה