בקשר למענק, אם השתחררת עד ל15 לחודש, בתחילת חודש הבא, אם השתחררת בין ה16-20 אז חלק בתחילת חודש הבא וחלק בחודש שאחריו ואם השתחררת אחרי ה20 אז בתחילת חודש שאחרי חודש ו10 ימים, מקווה שהבנת את ההסבר הלקוי
2. אם את חותמת אבטלה ועושה לאחר מכן עבודה ש**מוכרת** כעבודה מועדפת ,ומגישה בקשה לקבלת המענק - תקבלי מענק פחות 70 הימים שמגיעים לך (בסביבות ה50%). אם את רוצה קצת ''להערים'' על המערכת , תתחילי עבודה מועדפת ורק אז תתחילי לחתום אבטלה (כלומר תשיגי תלוש משכורת עבור עבודה שנחשבת מועדפת ובכך השגת גם את המענק וגם את האבטלה!!).
אני לא עושה עבודה מועדפת, אין לי עבודה בכלל, ולכן חשבתי לחתום על אבטלה.. המענק עוד לא נכנס. אני משוחררת רק שבוע, אז אם אחתום שבוע הבא, יירד לי כסף מהמענק שייכנס בתחילת חודש הבא, או לא?
*מענק שחרור - שכר לחודש X מספר החודשים : מגיע עד חודש מהשחרור (לפי סטטוס שירות). *פיקדון שחרור - סכום כסף שנקבע לפי סטטוס השירות X מספר חודשים : ניתן למשוך למטרות מוגדרות ספציפיות! *מענק מועדפת - תלוי בדמי האבטלה : אם מומשו ,מענק יהיה מופחת. *דמי אבטלה - מגיעים 70 ימי אבטלה במידה ואין עבודה זמינה (ותמיד אין !)