לא הבנתי בגרוש

popapipu

New member
לא הבנתי בגרוש

את כל הקטע של התאורה. אורות הדרך צריכים להיות דלוקים כל הזמן? אורות המעבר רק בזמן תאורה, ואז צריך לסגור את אורות הדרך? ואור חניה נדלק לבד, או שמדליקים אותו? בבקשה תעזרו לי התיאוריה שלי מחר

popapipu

New member
אם הייתי מבינה לא הייתי שואלת...

קראתי את הספר תיאוריה אבל לא הבנתי מה עושים כשיום רגיל, האם כל האורות צריכים להיות כבויים? ובחושך, רק האורות מעבר דלוקים או גם אורות מעבר וגם אורות דרך?

תשובה

בזמן תאורה (רבע שעה אחרי שקיעת השמש ורבע שעה לפני הזריחה) חובה להיות אם אורות מעבר דלוקים (אור מעבר מאיר עד ל30 מ') בזמן תאורה שלא רואים כל כך ברור ניתן להדליק את אור הדרך שמאיר למרחק שעד ל100 מ'. אבל מכיוון שהאור הזה חזק מידי הוא יכול לגרום לסנוור הרכב שבא ממול. לכן יש לעמעם את האורות בכל פעם שבא רחוב ממול (כלומר לעבור לאור מעבר) בקשר לאורות חניה האמת שאני גם לא הבנתי תחלק הזה ממש. אבל מתי שהם דלוקים יש סימן במכוונים של P ומין קו כזה שחוצה אותו.

nog16

New member
זה דווקא החלק שכן הבנתי..

אבל אני לא מבינה בכלליות. איזה אורות צריכים להיות דלוקים ביום? ואיזה אורות צריכים להיות דלוקים בזמן תאורה, חוץ מאור מעבר/אור דרך. (חוץ מאור לוחית זיהוי אחורית, שכל הזמן דלוק אם אני לא טועה).

אממ..

ביום ע"פ החוק לא צריכים להיות עם אורות דלוקים.. אבל בחורף (אם אני לא טועה מ1 בנובמבר עד 1 במאי) חייבים להיות עם אורות דלוקים במשך כל היום (הכוונה לאורות מעבר) חוץ מהאורות האלה לא צריך עוד אורות..

popapipu

New member
1 נובמבר עד 29 במרץ

נראה לי, אז אורות דרך מדליקים אך ורק כשהראות לקויה?

אורות דרך..

מדליקים בכבישים בינעירוניים כאשר את לבד על הכביש (אין מלפנייך רכב לא בכיוון הנסיעה שלך ולא נגד כיוון הנסיעה, מאחורייך יכולים להיות רכבים..) ונורא נורא חשוך לך כך שגם בעזרת אורות המעבר (מאירים ל30 מטרים כמו שנאמר) אין לך שדה ראיה מספיק גדול אז עוברים לאורות הדרך וכך גדל שדה הראיה.. במידה ואת מזהה לפנייך רכב את מייד מעמעמת את האורות חזרה לאורות המעבר (אורות הדרך זה נורא מסנוור ויכול להוות סיכון גבוה) במידה ואת מסונוורת מאורות הדרך (כשיש מולך מכונית שלא עמעמה את אורות הדרך) מה שאת צריכה לעשות (ע"פ ספרי התאוריה) זה להסתכל על השול הימני עד שתחלוף המכונית..

nog16

New member
גם אני תאמת

לא מצליחה להבין לגמרי את כל הנושא של האורות.. זה הנושא שהכי קשה לי בינתיים לזכור, למרות שקראתי עליו איזה 5 פעמים בספר לימוד לתיאוריה. וגמני ניגשת מחר לתיאוריה... אז מישהו יכול אולי באמת להסביר את זה פה, באופן תמציתי ומובן?

lsd600

New member
אורות:

אור מעבר- אור נמוך- שחייב להאיר לפחות 30 מטר. אור דרך- אור גבוה שחייב להאיר מינימום 100 מטר. אור חנייה- אור נמוך עד מאוד שמאיר מטרים ספורים קדימה ונדלק ע"י הנהג כאשר הרכב נמצא במקום חשוך ומהווה סכנה. אור ערפל- מדליקים אותו כאשר יש ערפל. אור רוורס- נדלק כאשר הילוך אחורי משולב. מתי יש להדליק אורות? בזמן תאורה. מהו זמן תאורה? 1. בכל שעות היום בימים שבין ה-1 בנובמבר עד ל-31 במרץ. 2. בכל ימות השנה בשעות החושך- רבע שעה אחרי שקיעת החמה עד רבע שעה לפני זריחתה. כאשר צריך להדליק אורות (^), יש להדליק את אורות המעבר (30 מ'). אורות דרך (גבוהים) מותר להדליק רק בדרך בינעירונית כשאין תנועה מהכיוון הנגדי (אסור בתוך העיר). כאשר נוסעים בשיירה, מותר להדליק את אורות הדרך רק כאשר האור לא מגיע לרכב שלפני הרכב שלפניך. - כיצד יש לסמן למכונית ממול לכבות את אורות הדרך? - מעמעמים את האורות ברכב שלך. - כיצד יש להימנע מסנוור מכונית שממול? - מסתכלים על הקו הצהוב שבימין הכביש. - מה יכול להגביר את הסנוור של המכוניות ממול.? - שמשה קדמית מלוכלכת!!! אם אני אזכר בעוד, אני אכתוב.

למעלה