לא הבנית משו...

muldercrushed

New member
לא הבנית משו...

סקאלי היא סקפטית בעניינים מסויימים... אבל בפרק עם הילד הזה שהיה פצוע כמו ג'יסס קרייסט היא האמינה בכל מילה ומילה על הסיפורים העתיקים של כל הקדושים האלו מהנצרות!!! אפילו בהוא שהגופה שלו נרקבה בריח פרחים....

זה לא מסובך... בעצם קצת כן..

סקאלי גדלה וחונכה כקתולית. היא מאמינה באלוהים. ואפילו הולכת לכנסייה מדי פעם. ופה ושם מתוודה אצל הכומר. כל פרקי הדת "כל הנשמות" "תגליות" וכו' סקאלי הופכת למאמינה ומאלדר לא. פשוט כי היא מאמינה בברית החדשה ובאלוהים.

muldercrushed

New member
לא הבנתי בפרק הזה עוד משו...

אם מאלדר נוטה להאמין בהכל איך דווקא הוא התקשה להתחבר לכל הרעיונות הכביכול קדושים האלה? *מעלה הבעה מהורהרת*

זה הקונפילקט שלהם.

היא לא מאמינה בכלום מלבד מדע אך באלוהים כן. הוא מאמין בהכל מלבד אלוהים. אני חושבת שמאלדר לא מאמין באלוהים כי הוא כועס, כועס על העולם ועל אלוהים.

Gilliana

New member
הממממ... זה לא כל כך חד וחלק

האמונה של סקאלי באלוהים גם מוגבלת. נכון שהיא מושפעת מהחינוך שקיבלה בבית אבל היא בהחלט לא מקבלת את הדברים כמובנים מאליהם. חוסר האמונה של מאלדר נובע לדעתי גם בין השאר מההתנגדות לדת כדת - ולא רק מכעס. יש פה לדעתי עוד אספקט שאולי נשמר במשך רוב הסדרה בהחבא, אבל בין השורות הוא בהחלט צץ ועולה - יש משהו בהתנגדות של סקאלי לאמונות של מאלדר שנועד כדי לשמור על העצמאות החשיבתית שלה. מעין התנגדות אוטומטית אם אפשר לומר על מנת לא להפוך ל-Side kick שלו אלא חוקרת בפני עצמה עם הבנות ומסקנות משלה. סקאלי מודעת ברמה מסויימת לכך שהיא נוטה להיות מושפעת ממאלדר וההתנגדות או חוסר האמונה שלה נועדו גם כדי להגן עליה מפני ההשפעה הזו. למאלדר לעומת זאת יש הדרך שלו - הוא לא מושפע מאף אחד, גם לא מסקאלי ואף אחד לא יזיז אותו מהדרך שלו.

1Shir

New member
אני לא בטוחה...

שמאלדר לא מושפע גם הוא מסקאלי. אולי כשסקאלי היא פתאום ה"מאמינה", הוא כ"כ בהלם שיש לו נטייה לנסות לסתור אותה ולא להאמין? כי באמת נראה לי שבפרקים שבהם היא מאמינה הוא פתאום הופך להיות הרבה יותר סקפטי מהרגיל.. כי בד"כ הוא מאמין כמעט להכל. אבל כן, יש לו התנגדות מסוימת, לא בדיוק לדת, אבל הוא נוטה לחשוד באנשים שהם מנצלים אמונות דתיות להצדקת מעשיהם הרעים.

Gilliana

New member
ואני לא מאשימה אותו... ../images/Emo9.gif

לגבי היותו של מאלדר מושפע מסקאלי - כן, בודאי - ישנה השפעה מסויימת, אבל הרבה יותר לא מודעת מאשר ההיפך ולמה כאשר היא מאמינה הוא הופך להיות סקפטי? אני לא חושבת שהדבר נובע כתוצאה מהלם אלא שוב מהעובדה שקשה לשניהם להיות "מסכימים" - ואיכשהו תמיד צריך להיות איזון כוחות ביניהם כך שכשאחד יגיד X - השני יגיד Y וההיפך. יש פה מאבק כוחות ברמה מסויימת, אולי סוג של שתלטנות ואין ספק שבאפיים - גם מאלדר וגם סקאלי הם כאלה.

1Shir

New member
לא יודעת אם זה מאבק כוחות / שתלטנות

נראה לי יותר כמו צורך באיזון ובביטחון ובתשובות אמיתיות. והשפעה בהחלט לא חייבת להיות מודעת

Gilliana

New member
דווקא לי זה לא נראה כך

אם כי כמובן שהצורך הזה קיים. וגם מאבק הכוחות הזה הוא לא משהו שמי מהם מודע לו, לפחות עפ"י דעתי. זה משהו אינסטינקטיבי.

למעלה