לא הביישן למד...

לא הביישן למד...

ולא הקפדן מלמד... חז"ל לימדונו "שלא הביישן למד" ואני משליך זאת עלינו: שאם אתה ביישן לא תוכל ללמוד על תוחלת החיים שלך כהומו/דומיני, ללמוד להכיר את האחר והדומה לך, ללמוד להתמודד במצבים בחיים אל מול עמיתיך במיגזר. גם אני הייתי מטבע שני רבות (מאוד) ביישן לא קטן. לא העזתי להראות את עצמי בפורומים ובמסגרות שונות (אפילו בחברת בטרייטים) לא ניסיתי להיות מקובל בחברה, תמיד דחקתי עצמי הצידה מבושה, עד שיום אחד אזרתי אומץ ויצאתי מבועת הבושה כי הרגשתי ששם אני רק מפסיד. נשאר תקוע ולא מתקדם הלאה. לקח לי זמן להבין זאת והשתחררתי. הבטחון העצמי התחיל לעלות, הרגשתי את התחברות לחברים חדשים במסגרות ובקהילות השונות (היום בעיקר קהילת ההומואים/דומיניים, הן כאן בפורום, הן במסגרת ארגון הו"ד והן בפייסבוק שבו צברתי כמעט אלף חברים מכל רבדי העם, רבים מהם הומואים שמשיחות פתוחות בינינו כמובן בסתר - בצ`אט /בפרטי גיליתי הרבה צעירים - בחורי ישיבה, דתלשי"ם וגם דתלי"ם סרוגים הומואים שמתמודדים עם מצבם בסביבתם - זה פשוט לא להאמין וכבר אמרתי לא פעם שנדמה לך שמרבית העם הם הומואים/דומיניים ומיעוטם סטרייטים... עולם הפוך (מבחינתנו לטובה).

המשך הפוסט...

/tapuzforum/images/Emo13.gifמניסיוני כי רב, להיות ביישן זה להישאר תקוע ונצור בתוך בועת הביישנות... אם אני אזרתי אומץ, ואפילו לשבת הו"ד הגעתי (עם כל התסבוכת הכרוכה בכך מבחינתי) אזי כל אחד יכול להיות אמיץ וחזק דיו כדי לצאת ממעטה הבושה, כולל אתה טיףטף יקירי. במיוחד אתם הצעירים שעתידכם עוד לפניכם. נכון שכתוב מחד שאין היישן למד ומאידך כתוב שעם ישראל הוא בחינת גב"ר = גומלי חסדים, ביישנים, רחמנים. הכוונה כאן ביישנים מלעשות עבירות, לעשות דברים אסורים, מכבדים ביישנותם את האחר... אבל לא יתבייש להיות במחיצת חבריו, לא יתבייש לומר דבר תורהוחיזוק, לא יתבייש לשאול שאלות, כי אם לא ישראל איך יידע וכן על זה הדרך. סופ"ש נעים ונפלא לכולנו, סופ"ש של התגלות והסרת מעטה הבייישנות מעלינו.

טיף טף אני מקווה שקראת הפנמת ולמדת מניסיוני

האישי, וכי במפגש החברתי הקרוב דל הו"ד או של הפורום נראה את כבודו בין המשתתפים ואתה יכול להיות רגוע סמוך ובטוח שהמפגש מתקיים בדיסקרטיות מוחלטת ותווכח לדעת שאין ממה /ממי להתבייש...

למעלה