לא בשל רגשית

לא בשל רגשית

כבר בגיל המוקדם יותר הרגשתי שהוא בהרבה בחינות מעוכב יותר משאר התינוקות/ פעוטות בני גילו הוא בן 3 בסוף ינואר
הוא נולד פג בשבוע 35 ילד לאחות שגדולה ממנו בשנה הוא הלך לראשונה בגיל 1.8 ומבחינת טיטולים נכון לעכשיו אין בכלל עם מי לדבר הילד לא מוכן/בשל ולכן ממתינה לתקופת הקיץ/פסח שבע"ה יהיה בוגר ובשל יותר
הגננת היום לקחה אותי לשיחה ואמרה לי את מה שכבר ידעתי שהילד לא בשל רגשית לא משתף אחרים במשחק כי זה שלו הוא ילד חכם אבל מפונק בוכה בגן מכל דבר כשמעירים לו הוא נמרח על הרצפה בבכי ושנראה שיחסית לגילו הוא ילדותי
גם בבית יש לו פינוק יתר שכשהוא לא מקבל משהוא הוא צורח ובוכה בקיצור סרטים
אני אובדת עצות איך מתמודדים זה עיניין של הצבת גבולות? או מעבר? אני בלחץ שחלילה שנה הבאה הוא לא יהיה בשל להכנס לגן עירייה לפני חודש דיברתי אם בעלי על החששות שלי והוא כגבר התעצבן וסירב להקשיב
מה עושים????? בבקשה אני צריכה עצות טיפים ידע שלכם

לא בשל רגשית

שלום לכם.
התפתחותם של פגים בשנים הראשונות לחייהם, הרבה מאוד פעמים הינה איטית יותר. הן מבחינה מוטורית והן מבחינה רגשית וקוגניטיבית. דבר זה יכול להסביר את הליכתו העצמאית המאוחרת ואולי גם חלק מהתנהגותו הלא בשלה.
מצד שני -על פניו נראה כי יש פה חוסר בגבולות ברורים.
בגיל 3 ילד כבר אמור להגמל מטיטול ומה שאת מתארת ,הוא לא בכוון, יכול להצביע דווקא על חוסר בגבולות וחוסר רצון לשיתופי פעולה.
ממליצה לכם מאוד להגיע להנחיה הורית כדי לעזור לכם ולילדכם להתמודד עם דרישות חברתיות וכן התנהגותיות סביבתיות הן בגן והן בבית.
מוזמנים ליצור איתי קשר .
אריאלה
[email protected]

לא בשל רגשית או חוסר גבולות?

על סמך ההודעה שלך שאין בה הרבה מידע קצת קשה להגיד לך אם מדובר בהתנהגויות שיעברו עם הזמן כשיתבגר, או שהן נגרמות כתוצאה מההתנהלות שלכם מולו ושל חוסר בגבולות. בדרך כלל מדובר בשילוב בין השניים. הרי גבולות וכללים בחיים יש מגיל 0, לא מחכים לבשלות כלשהי.
את מעידה שבבית "יש לו פינוק יתר". כלומר, שאין חוקים ברורים ושהוא מקבל מה שהוא רוצה?
הייתי ממליצה לכם להגיע לפגישה אצל איש מקצוע ולהתייעץ איתו. אולי רצוי שיבוא גם לעשות תצפית בגן על הילד כדי להתרשם ממנו.
למה בעלך התעצבן וסירב להקשיב? האם הוא לא מרגיש שיש קושי עם בנכם?
בהצלחה!

כשאני קוראת את השרשור שוב...

אני מתחילה לקבל ספקות על החצי אבחון שנעשה לו
הגננת שנמצאת איתו ביום יום (לא הגננת/מנהלת הגן" שאמרה לי שהוא לא בשל" דיברתי איתה והיא ונתנה לי דוגמה שאם הוא וחבר משחקים בתופסת הכל טוב ויפה אבל כשהחבר צריך לתפוס אותו הוא פתאום נכנס ללחץ ולבהלה שהוא רודף אחריו ונתנתה לי עוד דוגמאות קטנות שלא משמעותיות מבחינתה כמו העובדה שלא מזמן למד לקפוץ בעוד ילדים בגילו קופצים בקלילות יותר ובמהירות
אווווף אני בעצמי כבר מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב
בעלי בדעה שהכל בסדר איתו ושאין איתו שום בעיה אבל זו הייתה התשובה שלו כשנסתי לדבר איתו אז בזמנו שהוא עוד לא הלך אם לא הייתי לוחצת בטיפת חלב והייתי מקשיבה לו ש"הכל בסדר" לא הייתי מופנת אם הילד לפיזיוטרפיסטית של התפתחות הילד
מי ואיך מאבחנים שהוא "לא בשל רגשית"

לא בשל רגשית זאת לא אבחנה מקצועית

אם את מרגישה לא שקטה, אני ממליצה שתפני לרופא הילדים ותבקשי הפנייה להתפתחות הילד, שם יוכלו לעשות לבנך איבחון מקיף ומקצועי. בהצלחה ותעדכני אותנו.

למעלה