לא ברור מה הסגנון של הסדרה:

Agenst the wind

New member
לא ברור מה הסגנון של הסדרה:

אם היא כמו-ריאליסטית (אמורה לדמות תרחיש אמיתי באמצעות העלילה), אז כל הפרק הוא שגיאה, או רצף של שגיאות- תלוי איך מסתכלים על זה. ההיסטוריה מוכיחה שלא ככה מתנהגים בני-אדם- לא משנה איפה הם נולדו ואיך הם חיים- זה לא מה שקרה בשיגור פצצות האטום ביפן, זה לא מה שקרה בצונאמי, וזה לא מה שקרה כשנפלו התאומים (גם שם קרסה התקשורת בתוך מנהטן). לא ברור לי למה החליטו לעשות סדרת מד"ב נוספת, על משהו כ"כ נורא- בעיני לא בא בחשבון ליצור בידור מאיומים שמשמיע הדיקטטור מאירן- מקום מאוד מציאותי... בסוף הסרט השלישי (אאל"ט) של "שליחות קטלנית" מועבר ה- כאילו מסר של כל הסרט: אם העולם המערבי ימשיך להחזיק בגרעין ובטילים שמסוגלים לשאת גרעין למרחקים עצומים, סופו להישמד ע"י הטכנולוגיה שהוא פיתח ושיכלל... בפעם האחרונה שצפיתי בו קלטתי פתאום שהיוצרים שלו יצרו בידור ממשהו די מציאותי- העולם המערבי ברובו אכן מחזיק בראשי נפץ גרעיניים, ובטילים שמסוגלים לעשות סיבוב מסביב לעולם... המסר עצמו היה מסר חשוב, רק אסור לשים אותו בסוף סרט עלילתי שכולו "בידור".
 

meetAmeet

New member
הכול נראה מאוד ריאליסטי... ../images/Emo58.gif לכל העונה

תזכור שאירוע בסדר גודל שכזה מעולם לא קרה, ובמהלך הסדרה אנחנו עדים להשלכות שונת של אירוע זה שמובילות למצבים קיצוניים אך בהחלט בגדר למציאות. שים לב גם שהאירוע לא נקודתי אלא מתמשך על תקופה ארוכה ביותר בה אין קשר אמיתי עם העולם או הממשל ועיירות שונות נקלעות למצב של רעב וכדו' אשר באופן טבעי מביא לעשיית מעשים קיצוניים. כמובן יש הבדל בין בניין מתמוטט (עם כל הצער) לפצצת אטום, בוודאי כמה בליווי EMPs. בין אם הסדרה ריאליסטית או לא, מטרתה היא בידור נטו (ואני לא קונה את כל תיאוריות הקונספירציה שזו הכנה לתקיפה באיראן)... ואני לא מבין איך בדיוק חשבת אחרת... סדרה בפריים טיים ב-CBS שמטרה רייטינג... זה לא ערוץ 8... ואם תשאל אותי, אולי כדאי שמישהו יעשה קצת בידור טוב מהנושא הזה, הרי לא יהיה יותר אירוני מאם כולנו נמות ב-SEASON FINALLY של העונה ה-4-5.
 

ymes

New member
כמה דברים אחי..

אתה לא יכול להשוות נפילה של פצצת אטום אחת/הצונאמי/נפילת התאומים לזה שנופלות על מדינה אחת עשרות פצצות..אל תשכח שהתקשורת במקרה של התאומים נפלה רק במנהטן (ואולי גם בכמה עיירות/מדינות סביבה) אבל שאר המדינות לא השופעו מזה.. המצב משתנה כאשר אתה מגלה שכל המדינה הופצצה..ושאתה יכול להיות השורד היחידי.. חוצמזה שעדין לא יודעים מי הפציץ את ארה"ב לא יודעים איזה מדינה או ארגון עמד מאחורי ההתקפה הזאת..אז לא בטוח שזה העולם המערבי אחראי..זה יכול להיות כל אחד.. מה הסגנון של הסדרה...זה בעיקר סתם סדרת מתח/פעולה..כמו 24..
 

a e q u i t a s

New member
דווקא כן אפשר להשוות

דווקא כן אפשר להשוות, שכן ברמה המקומית ומעשית מדובר באופן יחסי על אותו הנזק, לרכוש ולבני האדם רק כפול מספר הטילים ששוגרו. למען האמת, מאוד רציתי לראות את הסדרה ולצערי פספסתי, אני מקווה לצפות ביום א' הקרוב. בכל מקרה, אני חושב שאי אפשר להתעלם מהעובדה שיש דיקטטור באיראן שמאיים במחיקת מדינות מעל המפה, והממשל האמריקאי עשה בעבר שימוש בהווליווד כדי להעביר מסרים מאוד ברורים, מספיק לראות את הסרטים שהופקו על ידי הווליוד בתקופת מלחמת העולם הראשונה, השנייה ובמיוחד בתקופת המלחמה הקרה. אם שואלים, האם זה מאורגן באופן בלעדי על ידי הממשל האמריקאי, אני מעריך שלא. אבל קשה שלא לייחס ל"מצב הרוח" הלאומי כל קשר למצב המתחולל באיראן, בצפון קוריאה ובסין, שהם יריבים מוהבקים של ארה"ב.
 

ymes

New member
שחכתה גם את רוסיה..

שמשום מה נראה לי כאילו היא משתוקקת למלחמה אם ארה"ב..
 
למעלה