לא ברור לי משהו

רבקה128

New member
לא ברור לי משהו

אם ב100 גרם גבינה לבנה 5% יש בערך 3 גרם שומן רווי ו- 15(!) מ"ג כולסטרול, אך 95 גרם סידן ובחטיף קטן של גלידת יוגורט יש בערך את אותה כמות של שומן, יחד עם 5.2 מ"ג כולסטרול, אך 142 גרם סידן - האם ייתכן שחטיף גלידת יוגורט יותר בריא מגביע של גבינה לבנה??

רבקה128

New member
בעצם

ביוגורט יש 22 מ"ג פחמימות ובגבינה רק 5.2. אבל השומן הרווי ביוגורט הוא 1.73 ובגבינה 3.3.
הנתרן בגבינה הוא 260 וביוגורט רק 58.
על פניו נראה כי הפרוזן יוגורט (של פלדמן) בריא יותר אבל זה נשמע לי מוזר לאור הדיעה הרווחת - אם כן מה נכון? אני אמנם בת 30 אבל יש לי נטיה לכולסטרול ואני חוששת להרבות במאכלים שיש בהם הרבה...

בהנחה שדיווחת על שני המוצרים באותם יחידות

ו ל 100 גרם מוצר.
אז אין הבדל גדול בין הגבינה לגלידה מלבד העובדה שהגלידה מכילה הרבה יותר סוכר (כנראה 22 גרם ולא 22 מג כמו שכתבת ) ל 100 גרם מוצר. לכן יש בגלידה יותר קלוריות ורובן מסוכר. דרך אגב, בסוכר נקי אין בכלל כולסטרול או שומן כך שאם מוסיפים למוצר כ 20% סוכר אז ריכוזם במוצר יורד, וזה רוב האפקט שאת רואה. מצד שני כמות הסידן בגלידה מכובדת, ויכול להיות שהוסיפו סידן למוצר. (בסידן מדובר ב מג ולא בגרם כמו שכתבת)

רבקה128

New member
כן

דיווחתי על 100 גרם וההבדל הקלורי דווקא לא כזה משמעותי- ביוגורט 120 קלוריות וגבינה 100.
אם יש ביוגורט סוגר למה הוא לא נכלל ברשימה? האם ההבדל בכמות הפחמימות הוא משמעותי? יותר מההבדל בשומן ובכולסטרול?
לא ברור לי איך יש נשים שאוכלות כל יום גבינה וזה נחשב בריר אם יש בה כלכך הרבה כולסטרול ..
אם כך מה עדיף לי מבחינה תזונתית-היוגורט או הגבינה??

מאחר ולא סיפקת לנו שום רשימה

אנחנו לא יכולים להגיב האם סוכר נמצא ברשימה או לא. נסי ברשימת הרכיבים. חוץ מזה פחממות זה סוכר.
דבר שני, כתבתי שהיוגורט והגבינה הם די דומים תזונתית .
לשאלתך, קשה להשוות מבחינה תזונתית כולסטרול לסוכר שניהם חיוניים לגוף אך לא בריאים בכמויות גדולות, אז זה מאד תלוי במצבך הבריאותי והתזונתי, בשאר הדברים אותם את אוכלת בכמות שאת אוכלת ובתכיפות שבה את אוכלת את המוצרים.

רבקה128

New member
אז אני עדיין מבולבלת

יש לי כולסטרול גבולי. ברוב הזמן אני שומרת עליו תקין אבל יש פעמים שהוא קצת גבוה. התזונה שלי יחסית מאד בריאה אני אוכלת בעיקר דגנים מלאים בצהרים, קטניות, 2 תפוחים ביום...ומעט מאד דברים מתוקים. אני מניחה שחסר לי סידן כי אני בקושי צורכת, ואני ממש נושקת (מהצד התחתון) ל BMI תקין. אם כך - האם עליי לבחור במוצר שיש בו יותר סידן אבל יכול להעלות לי את הכולסטרול ושומן או לבחור במוצר שיש בו סידן סביר אבל יותר סוכר/פחמימות?
מה יותר גרוע בעודף לגוף - פחמימות/סוכר או כולסטרול/שומן? רוב התזונה שלי כוללת פחמימות אבל יש גם פעמים שאוכלת יותר שומני כמו במבה או עוגייה...

רבקה128

New member
אני פשוט לא מבינה

איך תמיד אומרים שחשוב שנשים יאכלו גביע יוגורט או גבינה ביום בשביל הסידן (אפילו שזה לא טעים להן) אבל אף אחד לא מתייחס לכך שיש בזה הרבה כולסטרול?
לא עדיף אם כך לאכול משהו יותר טעים ולא פחות בריא כמו פרוזן יוגורט??

למעלה