לא ברור לי למה...

SagiAbarjel

New member
לא ברור לי למה...

מר"צ ממליצה בפני הנשיא על אולמרט להיות זה שירכיב את הממשלה...לאור העמדות החברתיות-כלכליות הברורות מאוד שלו...

shirbi

New member
יש לך אופציה יותר טובה?

עמיר פרץ, עושה רושם שמעוניין להקים ממשלה עם הימין הקיצוני. האם ממשלה כזאת תהיה עדיפה מבחינת מרצ?

konda

New member
לי יש אופציה נהדרת

מר"צ היום ריסקה המון מהאידיאולגיה שלה בכך שהמליצה על אולמרט, לא הגיוני שמצד אחד נגיד שאולמרט הינו בן אדם מושחת ושאינו ראוי להיות ראש ממשלה במדינת ישראל ומצד שני ביילין הולך להמליץ עליו לנשיא, אני די בטוח שמרבית מצביעי מר"צ, הצביעו בידיעה שהמפלגה אינה תומכת באולמרט ואף מוקיעה אותו. מה שמר"צ הייתה צריכה לעשות היום זה לא להמליץ על אף אחד, משום שהיא אינה מאמינה בקואליציה עם מפלגות הימין, ואני תומכת באולמרט על פי המצע שלה. בעיני זו בושה מה שביילין עשה היום.

shirbi

New member
לא מסכים איתך.

ביילין הרי הצהיר לפני הבחירות שאין לו התנגדות לשבת באותה ממשלה עם אולמרט, ואפילו שאולמרט יהיה ראש הממשלה. כמובן שזו לא העדיפות הראשונה (מין הסתם היה עדיף שביילין עצמו יהיה ראש ממשלה) אבל זה עדיף על ממשלה הכוללת את הליכוד ואת האיחוד הלאומי.

konda

New member
אני לא חושב שביילין היה צריך להמליץ

על אולמרט ולא על פרץ, הוא היה צריך להיו נמנע מכל המלצה.

למרות השטויות של פרץ

הוא עומד בראש מפלגה סוציאל דמוקרטית בדומה למרצ בעוד אולמרט מייצג ממש כמו הימין את בעלי ההון. עדיף היה להמליץ לפרץ בתנאי היה מבטיח שלא ייכנס לממשלה עם בעלי ההון, אלא : העבודה, מרצ, הגמלאים, חד"ש, בל"ד,והמפלגות הדתיות וכאלטרנטיבה על השמאל לעמוד כאופוזיציה מול ממשלות בעלי ההון ותומכי הכיבוש ולהקים ממשלת עובדים בבחירות הבאות.

חד"ש ובל"ד אינן מעוניינות בקואליציה

שמעתי זאת מספר פעמים מפעילי חד"ש ומגוז'נסקי במהלך הבחירות האחרונות - הם אינן מעוניינים לשבת בממשלה, לא עם אולמרט ולא עם פרץ. משאלות הלב שלנו על קואליציה יהודית-ערבית לא אומרת שהן מציאותיות. מעבר לכך: מרצ (5) + העבודה (19) + הגמלאים (7) + ש"ס (12) + יהדות התורה (7) = 51. אפילו אם חד"ש ובל"ד היו מצטרפות (והן לא) - היית מקבל רק 57 ח"כים. רק עם רע"מ-תע"ל הייתה מצטרפת היית מקבל 61, ואם אתה באמת רואה קואליציה כזו, אתה חי באשליה.

נכון, אפילו פרץ בעצמו מודע לכך

שממשלה בראשותו תכלול מפלגות ימין והוא מגדיר ממשלה כזו כ"ממשלת חירום חברתית" שלא תעסוק בנושאים מדיניים. מרצ טוענת ובצדק לדעתי שבקונסטלציה הנוכחית במזה"ת לא ניתן לנתק את מדינת ישראל מהתהליכים המדיניים וכי התקדמות בתהליך השלום נותנת את צילה על החברה בישראל. לכן, מרצ לא תשב בממשלה אשר תגרום לקפאון מדיני (כלומר, אשר מפלגות ימין נמצאות בתוכה) וקואליציה בראשות פרץ אפשרית רק ככזו. אגב, יכול להיות מצב שבו קדימה שותפה בממשלה, אבל פרץ הוא ראש הממשלה
או שתמיד ראש הממשלה הוא מהמפלגה הגדולה בקואליציה

המסקנה

הנה כי על השמאל לא לתמוך ולא להכנס לממשלה של אולמרט המייצג את בעלי ההון ואת המשך הכיבוש אלא להיות אופוזיציה לוחמת ברחובות, בדיוק כפי שהיום אופוזיציה זו בצרפת עומדת להפיל את ממשלת הימין בדרך של הפגנות ושביתות המוניות של העובדים והסטודנטים.ן

קבעת שיאים חדשים בהזיות

האם אתה מצביע מסורתי של עלה ירוק? לפי רמת ההזיות כנראה שכן. אתה באמת רואה את אלי ישי וליצמן יושבים עם בשארה וטיבי בממAKV TJ,. הקואליציה שתהיה היא; קדימה+חרדים+ישראל ביתנו+גימלאים (65) כאשר אולמרט ישאיר מספר תיקים בידיו למקרה שהעבודה תזחל לקואליציה מאוחר יותר. הקואליציה הזו היא יציבה ומאוזנת ותשאיר בידי קדימה את כל התיקים החשובים

shirbi

New member
האם הקואליציה הזאת תחזיק מעמד

גם במקרה שאולמרט יבחר לפנות עוד התנחלויות? או שאתה לא מאמין שאולמרט באמת מתכוון לפנות עוד התנחלויות?

אולמרט הוא תלמידו של שרון

כולם מסכימים שצריך קודם כל למצות את המסלול המדיני למרות שברור שאין עם מי לדבר. כשיגיע הרגע שבו אולמרט יחליט לבצע את ההתכנסות הוא יפטר את המתנגדים ויפנה לעבודה ולמרץ שיתמכו בו. נראה אותם מסרבים....

שטויות - "מרצ בממשלה האדם במרכז"

הרי היה ברור לכל אורך מערכת הבחירות שאולמרט הולך להיות ראש הממשלה, אף אחד לא חשב אפילו שקדימה תרד מתחת ל-30 מנדטים. מרצ פעלה בכל הבחירות האלו מתוך כוונה להשפיע מבפנים, מהממשלה, גם אם ראש הממשלה הוא אהוד אולמרט. שטות לומר שמצביעי מרצ הצביעו למפלגה כאילו היא אינה הולכת לשבת בממשלת אולמרט.

מהן העמדות שלו?

אנחנו יודעים על קשריו המפוקפקים עם בעלי ההון, קשרים שגם לחבריו לשעבר בליכוד יש - אז הליכוד הוא כן אופציה ל"ממשלת חירום חברתית"? לקדימה אין ממש אג'נדה ברורה בתחום הכלכלה, ועם מרצ, הגמלאים, העבודה וש"ס - יהיה לה קשה מאוד ליישם אג'נדה קפיטליסטית.

למעלה