לא אסע

גם כל האנטישמים מחישים את אנטישמיות

ם - הם טוענים שהם שונאים את היהודים מסיבות מוצדקות

אני מציע לך לקרוא עיתונות חרדית.

ןאז תראה מי באמת נוהג כאנטישמי. היחס לחילוני בעיתונות זו דומה לאנטישמיות מתונה. היחס להומואים, איתם התחלנו את השרשור גרוע בהרבה.

אינני חרדי

ואינני בא להיות סנגור של "העיתונות החרדית" או של דעתם של הקיצונים שבהם. כל ההכללות האלה שאתה וחבריך לדעה עושים, הם הם השנאה האתנית הלא מוצדקת. רוב החרדים שאני מכיר אישית ( ולצערנו מספרם לא גדול) או פגשתי בהזדמנויות שונות, הם אנשים חביבים, נעימי הליכות, תרבותיים, ושנים לגמרי מהתדמית השטנית שאתם מדביקים להם. מחר אפגש , בעה"ש עם מנכ"ל משרד התקשורת, ר' מרדכי מרדכי, שהושמץ כ"מינוי פוליטי חרדי חסר כישורים", ואני יכול לומר לך שהנ"ל אדם צנוע וחכם, מקשיב לאחרים ולומד במהירות, מחליט החלטות נבונות לטובת הציבור וטוב בהרבה מחלק מקודמיו. רואה החשבון שלי הוא חרדי, מטופל ב12 ילדים ( כן ירבו הוא אומר) אדם חביב, חכם , ישר באופן קיצוני, ואיש מקצוע מעולה. אני חשוב שככל שנעשה פחות הכללות נגד ציבורים שלמים, וככל שנכיר יותר זה את זה, תפחת כאן אולי השנאה. שלשום שמעתי ברדיו אחד דודי זילברשלג , איש תקשורת חרדי, שסיפר שמצא באנשי "הבית הפתול" ממש חברים אישיים, למרות התנגדותו החריפה לקיום "המצעד". אם אמנם חוטאים רבים מהחרדים בהשמצות ושנאה כוללנית ל"חילונים" - הבה ולא נשיב להם "כגמולם"

תן לי לסכם:

בואו נתעלם מהגזענות החרדית נגד חילונים, שכן כל תשובה ותגובה היא גזענות בפני עצמה.

mucool2

New member
רוב הטענות נגד החרדים

הן נגד נציגיהם, שמנצלים (לכאורה) את הדמוקרטיה הישראלית להשגת הטבות מופרזות.

renjintso

New member
זה היה צריך להיות ככה

אבל במציאות, הרבה מהטענות עושות הכללות גסות ומשמיצות את החרדים ככלל.

mucool2

New member
זאת הבעיה,

אבל האשמים העיקריים הם נציגי החרדים שיכורי הכוח.

שימ\י לב לדוגמא שאלי ו. הביא

יומן הפשיעה החרדי של אתר חופש. האתר מבהיר היטב בהתחלת היומן: חרדים אינם גרועים מחילונים וזה לא מה שאנחנו טוענים. אנחנו טוענים שפשיעה אינה תופעה יחודית לחברה החילונית. נכון, הצגת פשיעה חרדית נראית כגזענות. אבל כאשר התקשורת החרדית ומחב"תים טוענים שוב ושוב שהחברה החילונית נגועה בפשיעה לעומת החברה החרדית הקדושה- אין דרך לסתור טענה זו בלי להציג פשיעה חרדית. אז תבחר\י בבקשה מה את\ה מעדיפ\ה- להשלים עם גזענות כלפייך, או להשיב בידיעה שיאשימו אותך שלא בצדק בגזענות?

renjintso

New member
אני לא אמרתי

שאצל החרדים אין גזענות, אלא שהיא ישנה גם אצל החילוניים. אפשר להתנצח על השאלה "מי התחיל" כל הלילה, אבל זה לא ישנה את העובדה שהשיח הציבורי בארץ הופך יותר ויותר גזעני, אלים, חסר סבלנות וסובלנות, ובניגוד לגן ילדים - אין לנו גננת שתפסוק בשאלת המי התחיל.

הרעיון החוזר ונשנה אצל תמו"ש

תגובה חילונית היא גזענות. זה בפירוש לא נכון. והוא השתמש בטענה זו כדי להוכיח טענה מוזרה שלו- ההומואים אינם מיעוט נרדף, החרדים כן. ואכן, לא משנה מי התחיל. משנה שכשמרביצים לך את צריכה קודם כל להגן על עצמך. כרגע, אם את חילונית את זו שתוקפים אותה. נ.ב כאן בדיוק המקום להפר את חוק גודוין ולהזכיר את הכומר ניימולר- הנה הם באו בשביל ההומאים, ורובנו לא עשינו כלום מפני שאיננו הומואים.

אלי ו.

New member
לא, הכללה של החרדים

כחשוכים, כאוכלי חינם, פרזיטים, פדופילים, הומוסקסואלים, סחטנים וכו' היא גזענות. אין בכך להצדיק הכללות והשמצות מהצד החרדי. לצערי בציבור החילוני השמצות והכללות כנגד החרדים מתקבלות בלי הרמת גבה, אם נשנה את המילה "חרדים" לערבים/אתיופים או כל קבוצה אחרת ההתבטאויות האלה יתקבלו כגזענות פשוטה.

Raffael

New member
הדיון הזה היה פה ולא מזמן.

אפשר לחפש וזה יחסוך אולי מאמצים רבים. מעבר לתקשורת, מעמד מול החוק, תקציבים וכו', יש טרמינולוגיה אנטישמית מובהקת, אצל "האיש הפשוט ברחוב" (לא זוכר כרגע איזה רחוב בדיוק). נתקלתי בביטויים כאלה לא פעם. הרבה פעם. ואני מסכים עם התם, תופעות מכוערות "בחברה החרדית" לא יכולות להצדיק כאלה בחברה החילונית. גם לא כתגובת נגד "מתחייבת" כפי שסבור פגע רע.

מי שמתפקד כאן כיהודי

אינו החרדים (או אם נדייק, אותם חרדים שהם בוודאי מיעוט זניח המאיימים באלימות נגד הומואים, מסיתים נגדם, או סתם תומכים בשתיקה) אלא ההומואים. יש שתי אפשרויות תגובה: האחת, תגובה נגד הציבור החרדי- אלא אם תצליח לתת סימנים באותו מיעוט זניח, והשניה חוסר תגובה בכלל.

הנה קטע ממאמר שמדגים את טענתי

ח"כ (לשעבר תודה לאין-אל)רוני בריזון: "כנופיית הדת הזו: שחורים עם כתומים, פשיסטים עם כהניסטים, שאהידים עם בישופים ורבנים עם מאפיונרים. כולם עבדי פחות-או-יותר אותו האל, וכולם מצייתים לתורתו (זו או אחרת) הקדושה: שנא את האחר, רדוף את השונה, רד לחייו של מי שאיננו שותף לאמונותיך או להרגליך המיניים - כי רק אלוהיך הוא האלוהים. הומואים, נשים, חילונים ובני דתות אחרות נחשבים נחותים בעיני האספסוף הפונדמנטליסטי הזה, המוכן להפר כל חוק מדינה כדי לקיים כל הלכת דת. "

דבר ללמפה

אין הגדרה טובה יותר לאלה שאיימו, תקפו, השחיתו רכוש והכל בשם שנאת האחר מאשר "אספסוף פונדמנטליסטי". אם בריזון היה אומר "כל החרדים הם אספסוף פונדמנטליסטי" היה משהו בדברייך. בינתיים אתה נוהג כילד שלא מפריע לבגדים שהוא רואה על גופו של המלך לצווח "המלך עירום!".

אלי ו.

New member
קרא שוב

הוא יוצא מהקבוצה האלימה אל התורה ומכך מכליל על כל הדתיים באשר הם שם.

למעלה