לא אסע

לא אסע

וגם אעצבן כאן חלק מהנוכחים ( מה עוד חדש..?) הבן שלי נוסע למצעד הגאווה, והציע שאסע איתו. לאחר התלבטות הגעתי למסקנה שהמצעד הזה הוא מיותר, טפשי, ונועד אך ורק לעורר מדנים וליצור פרובוקציות. אני כמובן, תומך בקיומו, מסיבות שיובהרו להלן. עכשיו, לנוכח האיומים המוטרפים של החרדים והלאומניים ולנוכח מעשי הבריונות בירושלים כל ערב, לא נותר אלא לתמוך בקיומו, אולם מלכתחילה זוהי גחמה מעצבנת ומיותרת. בישראל של 2006 לא רק שאין זו בושה להיות הומו, אלא זהו אפילו כבוד גדול. הומואים מוצהרים מהווים חלק גדול מן האליטה התרבותית של המדינה בקרב סופרים, עיתונאים, אנשי תקשורת, כוכבי מדיה למיניהם, היותך הומו מהווה קידום מכירות מצויין, עד כדי כך שסטרייטים בעולם הבידור מסגלים לעצמם התנהגויות קוויריות כדי להתקדם. בצה"ל, בניגוד לצבאות אחרים, יש להומוסקסואלים שוויון זכויות מלא. יש יחידות כגון 8200 שאף מעודדות הומואים להגיע אליהם, על ידי פתיחת אתרי אינטרנט, מסיבות בעלות תכנים הומוסקסואליים ועוד. כל מטרתה של ההפגנה בירושלים היא למשוך אש ולהדגיש את הזכות לקיים את ההפגנה, כלומר זהו, בעיני, ארוע שכל מטרתו היא להצדיק את עצמו, בדיוק, אבל בדיוק, כמו נסיונם של נאמני הר הבית להפגין את נוכחותם בו. ( ולמי שיאמר, בצדק, שהר הבית הוא מקום קדוש מוסלמי אענה, שבדיוק באותה מדה שהמוסלמים חשים בעלות על הר הבית, חשים החרדים בעלות על ירושלים...) החרדים לימיניהם בתוספת לאומני הימין, נפלו כמובן במלכודת. בזעם קדוש ומוטרף שאין להבינו את נלחמים נגד ה"תועבה" כאילו חילול שבת היא "תועבה" קטנה יותר. המלחמה האלימה הזו הופכת את ההפגנה למוצדקת , בדיוק כפי שקיוו מארגניה. בנדינה שאין בה בטחון, שאין בה שלום, שיש בה טרור פונדמנטליסטי נפשע מחד , כיבוש, התנחלות ודיכוי עם אחר מאידך , שיש בה עוני מנוול, שחיתות גואה, הטרדות ופשעים מיניים, אטימות והתנשאות של הממסד, פגיעה בשכבות החלשות, איום גרעיני, (והשגים עלובים של קבוצות הכדורגל שלנו), נראית לי ההגנה על "זכויות ההומוסקסואלים" הנפגעות כביכול, בעיה שולית המנופחת מחוץ לכל פרופורציה. אין ספק שחלק מסוים, לא גדול, מחברי ה"קהילה" ( יש קהילת אוהבי מין אוראלי?) רואים בהומוסקסואליות את יעד חייהם, ואת קיום וטיפוח ההתבדלות שלהם כיעד נכסף. לכן, אינני רואה עצמי מזדהה עם ההפגנה הזו. בלית ברירה, אני מצדיק את קיומה. לכן לא אלך לשם, אם כי מכוניתי תיסע לשם, תצרוך את הדלק שקניתי, ואני מקווה שתחזור עם שמשות שלמות. דרך אגב, הרגשתי בדיוק אותו דבר לגבי ההתנתקות. היה זה צעד מניפולטיבי של שרון שנועד לנטרל את מחנה השלום ויזמת ז'נווה שאז היו בשיא כוחם. תמכתי בהתנתקות , שהיתה צעד מטומטם מכל כיוון שלא מסתכלים עליה, אך ורק בשל נסיונו הנפשע של הימין המתנחלי לטרפד את שלטון החוק ולכפות את דעתו באלימות ובבריונות.

סאקרה

New member
ממתי משתגלים בצעדה?

אף פעם לא הבנתי איך הפך האקט הכי אינטימי לארוע פומבי רועש. מדוע הדרך בה בוחר הפרט להתענג,צריכה לצעוד בהתרסה חשופת ערווה ושת? לא בירושלים,לא בניו-יורק,לא בפריז ולא בטימבוקטו- אין מקום למצעדים מהסוג הזה. את הבחירה יעשה כל אחד על יצועו,את האורגזמות שלו יאסוף אל כריות חייו ויניח לסביבה לאסוף את שלה.

מאיפה לקחת את הטענה

המוזרה שמשתגלים בצעדה? עירום בשפע תמצאי בכל קרנבל בברזיל, בג'מייקה במרדי גרא של ניו אורליאנס, אבל לא בירושלים

נץ666

New member
ושלא תגיד שאתה לא מעודכן

במניפולציות מורכבות-מיסטיות-אלוהיות-קבליסטיות ומה לא?! קרא את ההודעה הזו הקושרת בין בית חנון למצעד הגאווה. ומראש ייאמר - ההודעה הזו נכתבה באירוניה ובלעג ככל הנראה.

סאקרה

New member
ההשתגלות כרעיון,

עצם העובדה שאנשים חושבים שהעדפותיהם המיניות ראויות למצעד תמוהה בעיני. הייתי שמחה לכל מצעד שישא את דגל זכויות האדם לקיום אורח חיים פלורליסטי,חסר פניות ואפליה מכל סוג שהוא! אגב, בכמה מצעדי גאווה שעברתי על פניהם,בניו יורק,באמסטרדם ואחד בתל אביב, ה"מיצגים" על גבי העגלות כללו הרבה יותר ממשגלים ועירום. היו שם פרובוקציות ביזריות כמו אברי מין קיקלופיים שחוברו לסוללות ועליהם מבחר בני אדם ללא זהות מינית מוגדרת.. לשונות ורודות ורוטטות ,חליפות 3 חלקים עם חלון שקוף בתחת ועוד מבחר מרתק . לדעתי,זו החצנה מיותרת של נטיות מיניות,שמקומן לא בחוצות העיר.

mucool2

New member
נו, מה הקשר?

הייתי היום ב"מצעד" הירושלמי. לא ראיתי כאלה.

יוסי ר1

Active member
כל מילה שלך, שווה משקלה בזהב

גם לו ניסיתי, לא הייתי מנסח טוב יותר...

אטיוד5

Active member
כל זה נכון

אבל המצעד הוא גם , בין היתר, מצעד מחאה על פגיעה בציבור ההומו-לסבי ואפליה לרעתו. זאת לא רק מחאה על אי-הכרה בהם ובלגיטימיות של נטיותיהם, אלא בעיקר מחאה על פגיעה בהם הנובעת מאי ההכרה והדה-לגטימציה. הצרה במצעד היא שהוא מבטא את המחאה הזאת רק בין היתר . כל התוספות, כפי שכתבת, מחסירות מאוד מטעמו.

נץ666

New member
לדעתי אתה פרייר

אתה נותן לייצוגים המהותניים שלך כגברא רבא ישראלי - המכונית, הכסף - להגיע להפגנה? שישכור מכונית, שישלם הכל מכיסו, ויצאת גם תומך וגם ממש לא משתתף. אני למשל הצעתי לבן שלי להפסיד יום לימודים ולבוא איתי והוא אמר שהוא לא מעוניין, סתם ולא נימק, מאידך בתי היפהפיה תבוא אתי מחר.

בישראל 2006 עדיין בושה להיות הומו.

למרבה השמחה, ישראל היא לא רק פורום תרבות עברית והאליטות התרבותיות. למרבה הצער, רבים בישראל 2006 עדיין רואים את ההומוסקסואליות כהתנהגות שמטרתה למשוך תשומת לב במקרה הטוב או כתועבה במקרה הרע, ולכן המצעד הוא הכרחי. אני לא אסע, כי אני מפחדת.

בושה להיות הומו? בטח לא

במקום שבו אני נמצא. ואת מוכיחה את מה שאני טוען - אם ההומואים מוחים על כך שיש מי שחושב את התנהגותם לתועבה או כמכוונת למשוך תשומת לב על ידי מצעד שרק יעצים את התחושות הללו, הרי זוהי בדיוק ההגדרה לפרובוקציה.

באותם מגזרים הרחוקים מסביבתי

ההפגנות לא יקדמו את עניין ההכרה בהומוסקסואליות, אלא ירחיקו אותה, ובשבט שלי, ההפגנה מיותרת. אני שוב חוזר וטוען שמטרת ההפגנה העיקרית היא ההתרסה כנגד היריב. אין לי בעיה עם זה, אולם אני לא אהיה שם.

למעלה