לא אהבתי את האלבום החדש

shayshal

New member
לא אהבתי את האלבום החדש

בינתיים יצא לי לשמוע בערך תשעה שירים מתוך האלבום בכל מיני כתבות באינטרנט ובמאחורי השירים ברשת ג', ועל כך אני מתבסס.

לא מזמן כתבתי בבלוג שלי על האכזבה שלי משני הסינגלים הראשונים וחתמתי את הפוסט במשפט: "קשה לי להיות אופטימי ביחס לאלבום המתקרב. בכל זאת נחכה בסבלנות לאלבום השלם."
לצערי, אני לא חוזר בי ממה שכתבתי.
"אסתר אוכלת פחמימה" שיר מביך, "תרמיל" לא אומר שום דבר בעצם מלבד למחזר עוד מטוסים ומקומות רחוקים, "יאן" עדיף שהיה נשאר בינו לבינו, כי זה שיר שבקושי ראוי לנער בן 20. המילים קלישאתיות, הלחן צפוי ומזל שיאן מתחרז עם כך כך הרבה מילים. עוד רגע מביך מאמן שיודע לכתוב כל כך הרבה יותר טוב. על "מזל טוב ישראל" כבר כתבתי בבלוג.

אפשר להוריד במינונים של המטוסים, המסעדות ושאר אביזרי היוקרה. זה אותו עולם דימויים שחוזר על עצמו מאז ומתמיד.
אני גם לא אוהב את ההפקה של האלבום. לא אוהב את התכנותים שמחליפים תופים, לא את הקו החצי-אלקטרוני.
לא אוהב את הבוטות. לא מבין מה דחוף לעברי להיות בוטה כל כך. אני מתכוון לגסויות ולקללות בשירים. אני לא מתחסד, כולם מדברים ככה מדי פעם, אבל זה מאוד לא נחוץ במוזיקה, בטח לא בתדירות כזו. אני מתכוון גם לדיבורים על סקס. אפשר לדבר על סקס בצורה קצת יותר מרומזת. בכל מקרה לא חייבים לדבר על זה בתדירות כזו (ודווקא "חצי בחושך" עושה את זה בדיוק כך וזה חלק מהיופי של השיר).

השיר הטוב באלבום ממה ששמעתי הוא כנראה "קוסם", למרות שגם בו העיבוד האלקטרוני לא לטעמי. גם "חצי בחושך" לא רע. הבעיה היא שזה הכל, וזה לא מספיק בשביל להחזיק אלבום כשיש 3-4 שירים מביכים.
אני שוב יוצא עם תחושה שלמישהו בער להוציא אלבום בכל מחיר, גם במחיר של איכות. זה יהיה האלבום הראשון של עברי שאני לא קונה. חבל.

avivs

New member
אבל לא באמת הקשבת לאלבום.

הקשבת לחלק מרכזי ממנו דרך כל מיני פלטפורמות. לא באמת לקחת את האלבום והקשבת לו כמה פעמים מהתחלה ועד הסוף. זו זכותך, אבל זו לא באמת ביקורת על האלבום.

shayshal

New member
אתה צודק לגמרי

ובגלל זה ציינתי את זה כדבר ראשון. אני מסכים שזה לא רציני לבקר אלבום בלי לשמוע את כולו מההתחלה ועד הסוף (והאמת שכיף לשמוע שאני לא היחיד שחושב ככה).
אבל, זה לא מונע מהשירים המביכים (לדעתי) להיות מביכים בעצם זה שאמן בסדר גודל כזה מוציא אותם באלבום (באלבום השני ברציפות!). וכאן לדעתי הבעיה העיקרית של עברי לידר בימינו. זה בסדר להוציא שירים שלא ידברו אלי, יכול להיות שאני השתנתי או שהטעם שלי השתנה, אבל כשיש שירים שבאופן אובייקטיבי הם לא סתם גרועים אלא מביכים(כמובן, מביכים לדעתי), ואני לא אומר את זה הרבה על שירים, אז יש לנו בעיה.

avivs

New member
אסתר אוכלת פחמימה

מדבר על התבגרות, על הרצון להישאר צעיר ורענן, אבל העולם משתנה ואתה צריך להשתנות איתו. יש שם מילים מאוד כנות שיכולות לדבר לכל כך הרבה אנשים. הדבר האחרון שאני יכול לחשוב על השיר הזה זה שהוא מביך.
אמיץ, אם כבר. חד. כנה.
הוא לא להיט ולא הולך להיזכר כאחד מהשירים הבולטים שלו, אבל יש בו משהו שמתאר סיטואציה די אפלה, והוא עושה את זה בצורה מאוד מיוחדת ולא צפויה. אני אהבתי.

didi2510

New member
אני דווקא כן אהבתי

כבר בשמיעה הראשונה האמת.
לעומת אלה שמעליי לא שמעתי שום שיר מביך באלבום, ונשמע לי הגזמה מטאורית לקרוא לאיזשהו שיר של עברי מביך.
אני אהבתי את רוב השירים חוץ מכמה בודדים שמצריכים עיכול נוסף כמו יאן למשל.
לטעמי האלבום הוא מעולה, עם הנגיעות המלנכוליות והאלקטרוניות שהן מבורכות לטעמי ועדיין מעולה!

נ.ב. טוב שעברי לא מצנזר את עצמו בשירים, אין סיבה שהוא יעשה זאת. אני בעד תמיד.

היחיד שאני ממש לא אוהבת זה "להיפתח לאהבה"

שהוא באמת נשמע ממוחזר ומאולץ, מין שילוב של "זכיתי לאהוב" ו"מוכן לאהבה" של שלומי שבן. ממש לא.
מזל טוב ישראל די שטחי. לא סבלתי אותו מהרגע הראשון ששמעתי אותו. לאחר כמה האזנות, הוא סביר, קליל. לא מזיק אבל גם ממש לא שוס גדול.

לעומת זאת, אני חושבת שהדיסק בגדול מאוד עוצמתי וחזק, וכן, לוקח פעם פעמיים כדי לעכל אותו.
אסתר אוכלת פחמימה הוא שיר קטן וציני על דיכאון של בחורה לגבי הבדידות שלה, שיר שמצליח לשצורה יפ ומינימלסטית את מה שעובר עליה. רחוק מאוד מלהיות מביך. אני אפילו אוהבת את הקול הגבוה שהוא עושה בפזמון.
התרופה היקרה אפל ונהדר. מישהו פעם ולרגע קטן, הם מהשירים היותר יפים בעיני שעברי כתב! מדהימים.
תרמיל עם מילים קצת סתמיות, אבל לחן כיפי. תמונה משפחתית, יאן חמודים. חצי בחושך יפה מאוד גם.

וכמובן, קוסם וראש בקיר העוצמתיים (ראש בקיר מזכיר לי את זה טוב, מהדיסק הראשון, לא כהעתקה, אלא בעוצמה שלו).

בקיצור, אני מאוד מרוצה. אבל כמובן שעל טעם וריח...

למעלה