לארפים

לארפים

אני זקוקה למישהו בקי ויודע בלארפים לכמה הסברים מקיפים בדחיפות. אנא! הצילוני!!!

דרגורן

New member
מה עושה שופט במשחק כדורגל?

יש כמה סוגים של לארפים, אבל בגדול ה-DM מכוון את העלילה, ופוסק במקרים מיוחדים. (לדוגמא ה"רעים" עושים מארב "לטובים", האם הם הופעתו?)

מה כוונת המשורר

ב"מכוון את העלילה"? נאמר לי שאני לא אמורה לשחק באופן אקטיבי, או לשתול רעיונות בראשי השחקנים....

דרגורן

New member
ראית פעם את הסידרה המצוירת

"מבוכים ודרקונים"? ה-DM שם, הופיע כל פעם שהדמויות נתקעו, ונתן להם רמזים שהובילו אותם הלאה. אני חושב שאולי כדאי שתתני לנו קצת יותר מידע לגבי מה את אמורה לעשות, ואז נוכל לעזור יותר...

ארו

New member
פורום "אגדות חיות" בתפוז

הוא יעודי ללארפים. כמו כן פורום משחקים חיים של האחווה באתר העמותה לקידום מ"ת

הבעיה היא

שאנשים באחווה בד"כ כל כך מנוסים שהם שכחו מה יכול להיות לא ברור למי שלא חווה לארפ

ד ג י

New member
לי יש תשובות

אני כן השתתפתי באחווה אבל הפעם הראשון שלי הייתה ביום שבת ככה שאני יודע טוב מאוד מה זה לא לדעת. בלארפ אין DM יש NPC הNPCים מכוונים את העלילה לדוגמא אם הדמות שלי עובדת לפי התוצאות הם עובדים לפיה העלילה הם יוצרין אותה הם מחליטים מה יקרה הם מחליטים מתי איזה מפלצת תתקוף ולמה הם הרבה פעמים מסתובבים במשחק אליי לדוגמא באו מארגניי המשחק ויותר כיוונו אותי לנסות לפתור איזה חידה מארגני הלארפ הם גם סוג של שה"מים (עברי דבר עברית) הם שומרים על החוקים הם יכולים להגיד למי שמתפרע אם החרב או הורס את האין פליי(עבירת משחק שכוללת שפת המשחק התנהגות השחקנים ועוד...) לשנות את ההתנהגות ואפילו במקרים חמורים להוציא מהמשחק הם גם מחליטים בסוף המשחק גם נסיון מגיע לכל אחד דגי

ד ג י

New member
אם ככה...

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב אליו הוא לכתוב את העלילה אם זה לא משהו מהדברים האחרים שאמרתי לך

dudyk

New member
תשובה

תפקיד השה"ם בלרפים משתנה בהתאם לסוג המשחק וגודלו של הצוות המכין אותו. באופן כללי אפשר להגיד כי התפקיד מכיל את החלקים הבאים: יצירת העלילה והסיפור. יצירת ושמירת החוקים במשחק. הרצת המשחק לפי הלו"ז המתוכנן של הארועים בעצמו או באמצעות נפסי"ם ושחקנים. תאום ההיסטוריה של העולם ומיקום הקבוצות והשחקנים בהיסטוריה. תאום הדמויות בעולם וקישורן למשחק. הפעלת מערכת איזונים מנופים ובלמים בזמן המשחק כדי לקדם את העלילה ולמנוע התפרקות המשחק. פיקוח על מהלך המשחק ברמת הבטיחות תגמול או הענשת שחקנים ודמויות לפי הצורך הגדרת , תאום ופיקוח על הלוגיסטיקה בתוך המשחק ומחוצה לו. השה"ם יכול לקחת תפקידים נוספים על עצמו או לחלק חלק מן התפקידים לאחרים. אבל רצוי כי תמיד ישמש כמפקח עליון ומתאם לכלל הפעילות. בסאגה - בה אני משמש כאחראי סיפור , צוות גדול העובד ביחד וכל אחד בתחומו להשלים את כל הפונקציות הנ"ל , כך שמשרת השה"ם מחולקת למעשה בין מספר רב של אנשים. כשה"ם אפשר לשחק דמות אחת או יותר במשחק אך צריך לזכור כי העדיפות למשחק קודמת לדמות האישית . דמות כזו יכולה לשמש כלי טוב לקידום העלילה . בברכה דודי

Lion_Heart

Well-known member
../images/Emo48.gif

*שותה בנינוחות את הפינה קולדה שלו* לארפ?.... מישהו אמר..... לארפ? *מביט סביבו בעצבנות* אה... שמעתי מישהו.... אני צריך.... השארתי את ה
על ה
... אה..... ביי *ענן אבק* R.L.D

למעלה