לאפרת ונחמה

• פותח הנושא obi
  • פורסם בתאריך

obi

New member
לאפרת ונחמה../images/Emo41.gif

אפרת, הנה כל הפרטים לגבי האבחון כפי שביקשת האבחון נשא את הכתרת : דוח אבחון ליקויי למידה. בחתימת המאבחן היה כתוב: מומחה-מדריך בפסיכולוגיה שיקומית.וגם היו מ"ר ומ"מ. המכון נשא בתואר מכון נוירופסיכולוגי לאבחון טיפול ושיקום. את האבחון עשיתי מטעם דיקן בסטודנטים ,שאחראי על הטיפול בסטודנטים ליקויי למידה. הדוח וההמלצות הופנו לדיקן ולא היו מכוונות אלי, המאובחן. המבחנים שנעשו ע"פ דוח האבחון: מבחן מ"ם, בדיקת קצב קריאה דמומה. בדיקת קצב קריאה בקול. מבחן הבנת הנקרא. בדיקת קצב כתיבה. מבחן ריי - AVLT. מבחן כמויות. מבחן משואות. מבחן סדרות. מבחן זיכרון לוגי WMSR. מבחן מטריצות RAVEN. מבחן ריי- תבנית מרכבת. מבחן סימן-מספר WAIS-R. מבחן פקידות. מבחן זכירת ספרות WAIS-R. נחמה, לא היו כל המלצות ליישום. כפי שכבר כתבתי, היה רק פירוט התוצאות של האבחון. בסיכום רק נכתב שההשגים הנמוכים "אינם נובעים מליקוי למידה, אלא מבחירת אסטרטגיה שאינה מתאימה לו. תרומה נוספת נובעת מהצורך להשיג תוצאה טובה..." לא פורט יותר לפשר ה"אסטרטגיה שאינה מאימה" וגם לא ניתן לי הסבר כשביקשתי. לגבי כל השאר כבר פרטתי הכל וגם על חוסר הקשר של מה שנכתב שם לבין אי יכולתי ה פ ש ו ט ה לקרוא מהר יותר. כמו כן כתבתי כבר שהשתתפתי בסדנא לשיפור אסטרטגיות למידה ולא הרגשתי שיפור וגם התוצאות למעשה אמרו שהמצב רק נהיה גרוע. אודה להתיחסותכם obi

אובי יקירי....

לי נראה שאתה צריך לפנות להוראה מתקנת, במיוחד בגלל נושא "האסטרטגיה". יכול להיות שיש אסטרטגיות שאתה צריך ללמוד שאינן נבעות דוקא מלקות למידה אלא מסיבות אחרות, במקביל, אני חושבת שכדאי לנסות גם אבחון פסיכודידקטי מלא, שהתוצאות יגיעו לידיך ואולי תימצא הסיבה לבעיות. אנא ספר לי מה החלטותיך. אפרת

obi

New member
אשמח אם..

תוכלי להרחיב מעט על הוראה מתקנת. זה פעם ראשונה שאני נתקל במושג הזה. לגבי ה"אסטרטגיה" כאמור עשיתי סדנא שהסתכמה בכ 52 שעות על "שיפור אסטרטגיות" ...(??)... איך אפשר להסביר? האם לקות למידה לא מוסברת/נדונה לעיטים ב"שימוש באסטרטגיה לא מתאימה/לא נכונה"? כלומר האם יש הבחנה מוחלטת בין לקות למידה ובין אסטרטגית למידה בעייתית אם אני זוכר נכון אפילו ניתקלתי בהגדרת לקות למידה כשימוש באסטרטגיה לא נכונה.... obi

obi

New member
למי אני פונה בקשר לאבחון?

איפה אפשר לעשות אבחון כזה? לאן אני פונה בקשר להוראה מתקנת?

אובי- כל הפרטים.....

אבחון פסיכודידקטי נעשה אצל פסיכולוג מאבחן, תאמר לי אם מתאים לך לעשות את זה באופן פרטי או דרך מכוני קופות החולים, תצרף אי מייל ואני אשלח לך שמות. לגביה הוראה מתקנת, הרעיון מאחורי הוראה מתקנת היא עבודה על מושגי למידה וקשיים לגיטימיים שהמטופל חווה, הקנית מושגים, שיטות, הרגלים, לפעמים עבודה על שפה, על אותיות, תלוי במה אתה מתקשה, בהחלט יהיה לה יותר קל לקבוע סיסטמת עבודה אם תבוא עם אבחון, ולא מדובר רק על "אסטרטגיות" אלא על עבודה מקיפה. אני מאמינה שתוכל למצוא מורות להוראה מתקנת בספר הטלפונים של איזור מגוריך. המון בהצלחה! אפרת

אשלונית

New member
בקשר להוראה מתקנת...

תזהר אם כל מי שאתה מוצא בספר טלפונים. אני מצאתי אחת באזור שלי שהתגלתה לא רק כגנבת בכסף אלא גם כלא שווה בגרוש. הפרסומת שלה היתה מאוד מוצלחת. דיברה על זה ששנה הבאה אתה תהייה הגאון של הכיתה וכדומה וכדומה.. כמה שאבא שלי דיבר איתה וניסה לבחון את האמינות שלה, ודווקא נראה לו שהיא היתה בסדר, היא לא תרמה לי כלום. מה עוד שהיא גוררת את הבת שלה לתוך הנושא וכל הבית שם מלא מגניבת כסף מאחרים שבסוף לא עוזר בגרוש. אז תזהר !!! תחפש גם המלצות מאנשים אולי יעזרו לך למצוא מישהו אמין וטוב שעזר להם. אל תגיע סתם למישהו ללא המלצות. בקש אולי מהאוניברסיטה. בחטיבה שהמליצו לי על מישהי להוראה מתקנת - היא היתה נפלאה. לצערי היום היא כבר לא עוסקת בזה פרטי וזה למה הייתי צריכה לעבור לשניה והתמלאתי באכזבה. זה רק טיפ קטן מנסיון. אש. ונ.ב. - אני כלל לא מגזימה!

אשלונית!! מתני תגובותייך!!

יקירתי - לקורא לבן "גנב" הרי שזו הוצאת דיבה ואת חייבת למתן את הביטויים שלך, יכול להיות שאת לא נעזרת בה אבל אחרים כן ואת לא יכולה לקורא לאנשים גנבים סתם כך על סמך חוויות אישיות שלך שהן לא מייצגות. אבקשך להימנע מתגובות כאלה בעתיד למרות שאני מכריה את הרקע לתגובה אני בהחלט לא מוכנה לתגובה כה גורפת, שגם פוגעת באמניותם של אנשים לשא פגשת מעולם. אפרת

אשלונית

New member
אוקי סליחה.

אבל את יודעת את הרקע של הסיפור אז את מבינה מאיפה העצבים. מצטערת על התגובה הגורפת. ובמילים אחרות - פשוט תזהר מרמאיים כי כידוע יש כאלה מכל מקצוע.

obi

New member
אני גם הרגשתי..

כך בקשר לאותה סדנא. עם כל ההרים והגבעות שהמנחה הבטיחה לנו ואיך שאנחנו הולכים להיות סופר מצליחים . חצי שנה היא דיברה על זה ש"אתם עוד תרגישו את זה". ופויירשטיין הקדוש . הנביא. היא ממש העריצה אותו "משה רבינו" (אני לא מגזים) ממש יעשה לנו את זה "ניסים ונפלאות" שאלתי את כל מי שפגשתי שעשה איתי את הסדנא אם הוא הרגיש בשינוי והתשובות היו רחוקות מלהיות סתם "לא"... ואני עוד עודדתי אז את אלו שהשתתפו והיו סקפטים.. לא מעט מאתנו היו בשנה שלישית-רביעית והסדנא לא חידשה לנו ש ו ם ד ב ר בטכניקות ובגישות ה"חדשות" שהיא ניסתה לסגל. חוץ מפויירשטיין שאף אחד לא הבין איך זה אמור לעזור. היא פשוט הבטיחה שזה עובד.. אולי, כמו מים מהבבא סאלי.. אני לא צוחק.

למעלה